Veckan

Jag vann en mjuuuuuuk, mjuuuuk rosa nallebjörn!

Stranden, stranden, stranden! Jag har hoppat ifrån femman efter det att min man fått vänta i vattnet på mitt lilla kyckling kliv och enorma skrik på vägen ner till det iskalla havsvattnet. Fast där fanns nog en som gav på mer skratt... ingen nämnd;P men hon sprang allt för vad hon var värd ut mot avsatsen för att sedan stanna in och kliva, helt vanligt, av avsattsen ner i vattnet. Har skulle hon alltså leka lite machooo denna kvinna! haha. men ack! Har även varit hos tatueraren, tydligen ska det göra förbannat äckligt ont att göra tatueringen där jag vill ha den på tjejer... men i oktober... nu kan jag väll ändå inte banga?

i övrigt har det bara varit mer stranden, träningar i massor, hela 7 st. ska hinnas med denna veckan plus två matcher... och ja... hum spelade in reklam för morgondagens match... och så klart besökt rockoff en del kvällar. (Rockoff, är hum. som Kdagarna... men ändå inte.... ) En del av artisterna blev man positivt överraskad av andra negativt.

Idag ´har vi varit i Tampere eller som det heter på svenska, Tammerfors. Match mot Ilves som slutade 2-2. Sjukligt varmt och mina föräldrar var där. Om ett par timmar stiger de även i land på denna fantastiska ö! Imorgon är det träning innan vi ska lira hemma på WHA (den stoooora arenan) mot KMF Koupio. [Kåpio]Veckans finska mening: OLEN EMELIE, JA OLEN KAUNIS!!!!
                         
Någon som har en gissning på vad det betyder?:)

Stockholms weekend!

Nu är vi tillbaka på ön. Och yepp, lördagen blev sju helsikes stressig, men vi hann! Väl på svensk mark gick bussen i sönder så vi blev så pass försenade in till stan att affärerna redan var stängda. Mat blev det på McD innan vi for till hotellet. Hotellet var jättefint, och så klart fortsatte klöddet med betalningen... men men. Vi svirade om och hoppade på tunnelbanan ihopp om att hitta en helt vanlig bar för att ta en öl. Vi strosade, storsade... och yepp vi strosade lite till innen vi hittade en massa pubar och barer. Det första var ett regnbågsställe, det andra för hög musik, det tredje för äldre, det fjärde tog inte emot de amerikanska legitimationerna (trots at stället är ett amerikanskt!) och det femte var bara för stammisar... så detta blev ju inte så bra. Vi valde nattamat innan vi fick syn på en pub, vi kom in! Tjoho! Puben var irländsk, bandet var irländskt och gästerna var bland annat irländare. Vi fick lära oss irländska danser och dricka vår öl!!! ÄNTLIGEN! Stället stängde och vi tog tunnelbanan till city för att inhandla ännu mer käk och vilka träffade vi på den macken om inte det irländska bandet... sjukligt bra! Sen blev det taxi tillbaka till hotellet innan vi kröp till kojs.

Söndagen startade med att jag, kira och becca gick lös i affärerna. Yepp jag köpte ett par sådana där sjukt höga byxor som jag egentligen inte tycker är snygga men som jag bara fick en såndär kick av att köpa... ännu mer skor och ytterliggare ett par byxor och lite underkläder blev inköpen denna gången. Killarna började nu tappa tålamodet och ville åka till grönan... så vi gjorde det. Jag blev aningens åksjuk... och än värre blev det när vi satte oss i extreme... aaaaah. Jag trodde det skulle flyga ut något ur min mun då... vilket dessvärre inte ens hade varit första gången..=/ efter en massa åkturer skulle vi vinna lite priser hade vi tänkt... tävla!!!! Yes! alla stod med någon form utav pris utom jag, jag såg min enda chans i att kasta ner alla de där konservburkarna som stog uppställda. Jag tog i för kung och fosterland och lyckades få ner alla utom en. AAAAh, hur ska jag nu göra? Alla, verkligen alla som stod runt om detta ståndet stod och stirrade... jag sa åt killen brevid mig att kasta för att jag inte ville känna pressen ifrån alla ögon. Jag började sikta, precis som man gör på en basketstraff och kastade denna gången med känslan. JAAAAAAAAAAAAA, jag hoppade jämfota och skrek av glädje som ett barn, jag vänder mig om och ser Becca hoppa  och stutsa av samme euroforiska tillstånd som jag befann mig i. Jag slängde ett öga över folkmassan och såg att alla stod ch skrattade åt mig och att jag såg mina och beccas resekamrater vända sig om och gå med händerna för ansiktet. de ville helt enkelt inte veta av oss..;)kvällen slutade med att hyra en film på hotellet. Sjukligt nog råkade jag vakna av att jag snarkade till... hehe...är man trött så.

igår var det hemresedag. Uppe i ottan, på tunnelbanen, bussen och sen färjan innan vi tog bilen hem till mariehamn. Äntligen hemma! Resen har varit sjukt rolig trots en sisådär början med en del sura miner. Igår efter träningen blev det rockoff för att lyssna på thin lizzy och lillasyster. Lillasyster är ju sjuk bra. Vilket tryck! Ikväll blir det Uggla!!!! uppvärmningen har redan påbörjats.

Kanske skulle man ta och jobba någon dag med?

Nu förstår jag!

Efter träningen blev det den första kebabrullen sen jag kom hit... den var trots allt helt ok... kanske inte som på kebab master eller som i malmö.. men dock. For hem till amerikanskerna sedan för att få problem med hotellbokningarna... har insett att morgondagen lär bli helt sjukt stressig.

Ida och jag cyklade upp till stan för att inhandla våra rock off band. Gick en sväng på stan... ca. 20 grader varmt, vidstilla, bra live musik överallt, god glass på bps, och blankt vatten... under cykelfärden längs hamnen hem insåg vi varför vi trivs så bra här. Underbara människor och en fantastisk atmosfär!!! Vi är nog fast här. Både jag och Ida tror jag skulle kunna bosätta oss här om inte för alltid så lätt för ett par år... Idas reaktion var... jag har inte ens bott här en vecka men jag trivs redan bra här! ååååh. underbara hav!

nuuuuu. måste jag gå och lägga mig. Packningen blev mindre än sist iaf.. haha. kanske klarar mig på ungefär en ryggsäck denna gången!?

Jag ser framemot en helt underbar weekend i Stockholm med underbart sällskap!


...och vips

Upp i morse, till gymmet med Ida. Hem till Råski, för att väcka henne... jo jag tror du sov!!! ;) hem, käka och duscha och sen ner en runda på stranden...

...och vips har jag sagt ja till en stockholmsweekend i helgen med start imorgon... med två amerikanare och två finnar. Är hemma från träningen nu och frågan är om man kan gå något imorgon eller inte!?

Ska hoppa i duschen för sen kommer Kira och hämtar oss för att inhanlda KEBAB, min första på ön innan vi ska boka hotell och köpa Rock off pass.

Hurry up! I'm hungry!

En vanlig dag


Träna, träna, träna... det är vad livet går ut på här. Idag blev det tre pass. Ett målvaktspass, ett styrkepass och ett blandat målvaktsträning och styrka. Kanske man en dag kan bli lite fit? Men nej... för mig och Ida är det karkki i massor som gäller. Sokolade! Mumma.

MÖG! Rockoff passen på banken är slut.. ska man ha nu kostar de 75 euro... och vi missar en hel helg pga. två matcher...kom fram till att det blir ganska så mycket pengar för var dag om man ändå inte kan vara där speciellt mycket.. kanske skiter i det trots allt!?

ÄNTLIGEN!!! har jag en tv som är funktionsduglig... så nu står här tre stycken dumma apperater... i min lilla lägenhet. Hum.

Ska fixa lite flygbiljetter till nästa hemresa... åh!

Tandborste, någon?? jag har 48 tandborstar, till just ditt förfogande! Endast 3 euro st. Hur många?

I'm back!

"Var inte änna sånna jädra kärringar... dom har vi inget förtroende för!"
- En MFF-supporter

I'm back, jag är hemma! Skumt kul, men både jag och Ida säger redan att vi är hemma. Ida sa det innan ens hon hade flyttat in, vilket är värre än mig!:) Ett tecken på att jag/vi trivs här!?

Malmö, var som vanligt. En del shopping och mycket käk. MFF, mitt älskade MFF underpresterade kraftigt i mötet mot Hammrby som vi åskådade. Jag fick mig även en funderare, priset på biljetterna har stigit! De är till och med dyrare än IFKs nu! Jisses! Synd att man inte går in gratis där längre...;) Den nya stadion är i fullgång med att byggas... och står man längst upp på den västra läktaren bör man kunna se min förra lägenhet. Att man inte har den kvar!?

Semestern är nu slut, så igår for jag och Ida upp här efter att ha cruisat igenom halva Sverige... (aja, nästan halvhalva iaf;)). Väll tillbaka på ön, fixade vi lite käk innan det var dags för trädgårdsfest. Tisdag som lördag, so what!? Inte tyckte grannarna det iaf, och det förstår jag! Det är ungefär lika mycket folk ute här en tisdag som en vanlig onsdagskväll där hemma!

Idag har jag o Ida varit och fixat de flesta ting, så nu kan hon med snart titulera sig... fast på Åland;)

Tyvärr, du hörde av dig ett par dagar för sent!

Träningen börjar idag. Skönt, skönt. Men jag vill börja med en lugn träning:) Kan man önska det?
Väskorna ska packas upp, disken ska diskas...1. Zlatans crib.
2. Shoppingtrött...
3. Nya stadion och det vänsta huset i bilden är mitt gamla hus
4.MFF-klacken
5. Vi

Visit

Ibland blir jag bara så beviken och arg på människor. I går blev jag det två gånger om. Lögner och svek, varför finns det? Egentligen är jag inte direkt förvånad av någon av dem tillfällena... det är kanske det som är det värsta!?

Visiten är snart över, kvar är Malmötrippen. Åh, MFF. Har inte sett en match på år och dar... för var man ju stammis och missade man en hemma match stavades det näst intill s-k-a-n-d-a-l. Kankse var det för att man då var bosatt i Malmö och fick inträdet oftast gratis? Bortaderbyna var man ju med, med och såg. Hoppas på att få höra klackens klingande hejarop även imorgon.

Igår var jag och såg något speciellt... åtmintsone ifrån mina ögon sett. Streetrace. Roligare blev det också när man insåg att man kände några av dem som körde.

Väskan ska packas.. för det har jag inte tid med imorgon. Ska se om jag kan träna imorgon bitti med innan vi sticker, om smärtan släppt vill säga... =/

Josse, åh. Jag önskar dig en underbar resa och drick inte för mycket på första planet så du missar gaterna i Bangkok, trots att det är gratis!:) Tack för besöket idag!

En katt i avloppssystemet... alla haro vi olika problem på jobbet..:)

arta sig

-Kolla på KDFFs träning på måndagen                     done
-Se sex in the city med kusinen
-Hälsa på mormor och morfar                                     done
-Hälsa på farmor                                                            done
-Hälsa på faster                                                              done
-Åka till Tosselilla med Jossan:) (en sjukt rolig tradition) (blir inget då Jossan måste jobba extra.)
-Luncha med Marie                                                        done
-Fira Lina                                                                          done
-Käka ute med familjen och en vänfamilj (tradition)done
-Utgång onsdag, lördag                                                done onsdag
-Malmö?
     -Se en MFF match?
-Umgås med kusinen                                                    done, meeeeer!
-Bada i Åhus                                                                     done
-Träffa Au:arna!?
-Arteleristen                                                                      done
-Ha sjukt kul                                                                     done
-Träna                                                                                done

aja... listan börjar arta sig. Jag har gjort en del sånna där saker som jag bara längtat efter, ta en eller ett par öl i öltälten, kört radibilar, köpt en såndär gigantisk glass i Åhus, spelat boll i tivoliparken, bara ligga en halv dag på soffan och inte göra ett dugg och gå på loppis.

Det finns saker man ångrar här i livet och det finns saker man våndas för att man gjort... men men. Gjort är som sagt gjort...det är bara till att inse. Fast det finns saker andra borde våndas för och ångra... åh vad jag skrattar åt det! hehe... sjukt kul! visst det var jag som blev drabbad men det är inte jag som ska skämmas... hum. lustigt detta blev..;)

Väskan ska snart börja packas om... ååh.

ikväll blir det in till stan.. åh träffa en del från gänget... imorgon blir det sex in the city... och på måndag blir det heldag i malmö med en avslutning som heter MFF!;) på tisdag far vi.... upp, upp, upp till finlandia... [sååmi]

Regn och rusk är vad som bjudits på under denna veckan.. skulle det inte kunna bli en lite fin avslutning på min vistelse..?

Au:are


Hem ljuva hem!!
Auare... finns det någon dag ni möjligtvis kan ses?

varför tröttnar man?

-Kolla på KDFFs träning på måndagen                     done
-Se sex in the city med kusinen
-Hälsa på mormor och morfar                                     done
-Hälsa på farmor                                                            done
-Hälsa på faster                                                              done
-Åka till Tosselilla med Jossan:) (en sjukt rolig tradition)
-Luncha med Marie
-Fira Lina
-Käka ute med familjen och en vänfamilj (tradition)
-Utgång onsdag, lördag
-Malmö?
     -Se en MFF match?
-Umgås med kusinen                                                    done, meeeeer!
-Bada i Åhus
-Träffa Au:arna!?
-Arteleristen
-Ha sjukt kulVar igår inne i stan och kollade på mitt gamla lags träning. Sören... alla verkar så trötta på fotbollen, och en annan som avundades spelarna att de fick träna har lite svårt för att förstå för tillfället. Flera av spelarna klagade och planerar på att lägga av... tydligen. Känns tråkigt. Är det för att det går dåligt för laget, som spelarna har svårt att tackla motgångarna? För mycket träning, att man måste tänka fotboll under heldagen? (Att man inte kan ligga på stranden innan en träning osv. som gör att de tröttnat?) jag undrar...

Skynda dig klocka!!!

Klocka klocka... skynda dig att slå tre så jag kan gå till hamnen... yepp, jag ska gå. Räknar med en timmes promenad.. jag behöver verkligen luften! Sen far jag över till El Stockholmo! Joooooo! Shopping står på schemat. Sen, sen sen... ska jag till Everöd! Åh, underbara Everöd! Tänkte ta mig direkt in till Vilan för att beskåda KDFFs sista träning innan uppehållet.

Steel Fm... åh älskade radiokanal!

Tänkte snacka lite med min bästaste braiga Kim...! Åh vännen du är så bra!

Schemat för hösten har nu dykt upp... det verkar som om jag behöver åka till Skåne minst tre av fem veckor... om jag får göra min praktik här vill säga. Annars måste jag hem under de tre veckorna också.

Soporna ska bäras ut och disken ska diskas... vad ska jag sedan fördriva tiden med?

Sen ska jag köpa Patkins!

Imörn

Jag åker härifrån i natt... och är hemma imorgon kväll. Ska spendera morgondagen i Stockholm med shopping med Nicco (om hon inte bangar vill säga) och kanske med en öl med coachkompis. när jag sedan far tillbaka... det vet jag inte riktigt än, men jag ska vara tillbaka här uppe den 16 juli iaf.

Idag är en riktig såndär dagen efter dag... ångesten kryper på...och jag vill bara försvinna.

Igår blev det dessvärre förlust, en match de flesta nog vill glömma. Kvällen avrundades med firande av två av lagkamraterna och utgång.

Nu bör jag verkligen ta och packa min väska så att man får hem lite ting och sen städa... jag fattar inte hur det kan bli så stökigt så snabbt! Helt sjukt! Sen ikväll blir det IFKmatch med flickorna;)

Borta bra men hemma bäst

Att göra under veckan i Kstad.. vad jag vill och hoppas på, vad som planerats

-Kolla på KDFFs träning på måndagen
-Se sex in the city med kusinen
-Hälsa på mormor och morfar
-Hälsa på farmor
-Hälsa på faster
-Åka till Tosselilla med Jossan:) (en sjukt rolig tradition)
-Luncha med Marie
-Fira Lina
-Käka ute med familjen och en vänfamilj (tradition)
-Utgång onsdag, lördag
-Malmö?
-Umgås med kusinen
-Bada i Åhus
-Träffa Au:arna!?
-Arteleristen
-Ha sjukt kul

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST!


Semester

ÅÅÅÅH SEMESTER!!! ÄNTLIGEN ÄR DESSA VECKORNA AVKLARADE! jag har haft superkul men också jobbigt rent fysiskt och psykiskt. Men nu, idag har vi alla gått på semester... har ett arbete kvar att slutföra sen... eller.. ja.. men det tar vi då det! For direkt ner till Nabben efteråt för att ta ett dopp i det blå. Träffade tränaren där... även han fick sig ett dopp=) är nu hemma och tvättar å städar. Tänkte lämna lägenheten i trevligt skick tills jag far hem. Åh jag ska hem;)

Ikväll väntar en börjes boll med snicko.... åh så gott! det är jag värd!... idag med..;)
Idag fick jag äntligen ge mig på den stora maskinen;)

...

Snodde av nadjae

1. Vad gjorde du för tio år sedan?

Bodde i byn och livet lekte i allmänhet.

2. Vilka fem saker finns på att göra listan idag?

Det enda jag har kvar är att hämta upp mina jobbekläder i från tvättstugan. Har innan idag jobbat, tränat och kollat på korpenmatch och käkat på Dinos.. = 5.
3. Godis jag gillar?

Lala!!!!

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?

Skänka, resa, jobba mindre, träna mer, köpa hus.

5. Städer som jag bott i?

Malmö, Kristianstad och Mariehamn.


Till Jennie och Rebecka

AAAAAAh! Jennie och Rebecka, ni vet filmen vi spelade in när vi skrev arbetet... shit, hittade den här i förrigår! Snacka om flashbackspanik!!!! hahaha, åh tuggummit!

pyttipanna


Just nu är jag sådär omåttligt road... jag undrar ibland var journalisterna får sitt hittepå ifrån. En del är sant, en del är inte sant... en mixad blandning, men så ska det väll vara. Journalister i allmänhet brukar vara ganska så bra på att hitta på och förstora och förändra nyheterna. Men jag gillar faktarutan om Åland;) Kul att man inte är helt bortglömd där hemma... eller, det är kankse det man är? Tyst och lungt hemma i Skåne nu!?;)

Ne, ska tillbaka till jobbet nu, efter 5 dagen i rad med pyttipanna... ungefär. Det är som första veckans fiskpinnar! Sista dagarnas hårda slit innan det bli semester tills skolan börjar! Tjoho!

Fiskmås i bakfickan!

Jo det är alldeles sant. Chefen kom idag smygandes bakifrån, jag känner att någon slår emot min ända, jag vänder mig om och ser dessa gigantiska (ja, då var de gigantsika!) vingar flaxandes och något som skriker. Enligt kollegeorna skrek jag förvisso högre, men jisses det var en fågel i min bakficka! Tro fasiken att jag skrek!

Idag,
idag ska jag gå och lägga mig tidigt... för ovanlighetens skull.

Glasfiber ull kliar något helt sinnessjukt!!!

Allsång rules!

Skit CSN!

51000 kronor, ungefär är vad man får tjäna innan man får indraget studiebidrag i Sverige... hum. Då blir det verkligen glass för resten av tiden. jäkla skit csn, vad är det för regler? Låt ungdomarna jobba så att de utvecklas. Ni låser ju oss, man vill ju inte heller ha indraget studiebidrag. Uppmuntra istället de unga till att jobba och om de inte lyckas med studieresultaten samtdigt borde kanske något ske. Men att extra knäcka under terminen och sommarjobb samtidigt är lönlöst om man inte tjänar en bra bit över eller precis under gränsen.

Nu väntar det träning.


Ursäkta röran, vi bygger om!