jag och påskharen har ett litet udda forflutet

Just nu tror jag att jag dor av skratt ;) mamma skickade mig en lank pa msn... jaha... jag oppnade den och sag att hon hade vunnit nagot. Hon berattade da att fragan var som foljande: vilket land påskharen kom ifrån?
Kan ju da meddela att jag och paskharen har ett litet udda forflutet. Nar jag var yngre och var pa bilsemester igenom Europa sa fick jag syn pa paskharen. Paskharen var for mig en kille (kunde vara vilken kille som helst) som korde en cabbe med en scarfs pa huvudet (for att inte brannas utav solen forstass). Denna man blev for mig paskharen. Jag var livradd for honom. Det skumma var att vi var pa vag hem da jag fick syn pa honom och genom hela Tyskland sa korde vi tillsammans. Det blev att den ena korde om den andra innan den andra korde om den ena. En hel dag spenderade vi med detta korandet. Varje gang jag sag honom blev jag livradd och sa att han var dum i huvudet. Tydligen var det min vision av paskharen.

Pa nagot vis lyckades dagis lura i oss att paskharen kom och malade naglarna pa barnen om de hade hander och fotter utanfor tacket nar de sov till langfredagen. Bara den natten. Varje kvall innan langfredagen gick jag in och la mig i mamma och pappas sang for jag vagade inte sova sjalv. Jag sov som en pinne och rorde inte en flack och till min stora besvikelse sa var alltid nagonting malat pa morgonen. Jag grat tonvis.

Tillaggas kan goras att paskharen bodde enligt min morfar i hans kallare. Jag var alltid valdigt exalterad nar jag var dar och se hur paskharen madde. Morfar knackade pa kallardorren och fragade hur han madde och tillbaka fick vi sparkar pa dorren. Varje gang vi fick svar sprang jag snabbt som in i upp for trapporna och var livradd.

Jag trodde oerhort mycket pa paskharen mycket mer an vad jag trodde pa tomten!!!

Sa svaret pa fragan blev Tyskland :)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback