Året 2008

Året 2008.

Firades in med middag hemma i min (eller ska jag säga hans...?) lägenhet i stan tillsammans med mina bästa vänner... och en härlig efterfest med dem vi ska idag fira in det nya året med.

Skolan rullade på med en termin pedagogik... som var fruktansvärt tråkig men som tur var hade jag min älskade auare att umgås med och allas våran Ensam mamma söker Ea att skriva min uppsats med. En perfekt uppsatspartner för min del.

Fotbollen våndades jag som vanligt med. Jag tränade med KDFF, Everöds herrar och Vittsjö... visste inte riktigt vart hän jag skulle spela. Tyckte det var roligast i Everöd, mest utvecklande (????) i Kdff och bäst för min framtid i Vittsjö...  Då samtalet ifrån Åland dök upp. Jag sket i allt och drog. Dessvärre bröt jag benet samma dag som jag signade... vilket ledde till en dryg rehabilitering på hemmaplan...

Skadan gjorde även så att jag kunde jobba en massa extra då jag kunde lägga träningarna precis när jag ville och kunde och detta tillsammans med Ea som ställde upp så att jag kunde jobba som jag gjorde. Fick därför en halvtidstrjänst som franskalärare samtidigt som jag jobbade extra inom Skånes fotbollsförbund.

Möhippan och bröllopet i majmånad var fantastisk
t


Dessvärre missade jag min kusins möhippa under sommaren men kom så klart på brölloppet:)

På Åland jobbade jag och slet som ett djur under de första veckorna...


och det var på detta vis jag lärde känna min lagkamrater...

Månaderna på Åland var helt fantastiska! Jag förälskades snabbt i ön och storälskade snabbt människorna där!

Snyggot själv!!:)
Jolanda...:)
Wounderbara!!!
Hånge!!!:)

Efter utflykten skulle äpplen pallas... som smakade...!?
Bye kiirpis! :(:(
Syskonen Fors och Lisa med sockorna:):)

Nog ett av de roligaste fotona jag har sett!:)

Fröknanrna missmatch i Götet!
Galningen!!!
Poomi säger Kapfisssssh!
The Boss and Di diidii.... :)
Emma! En stockholmska med ett stort hjärta och en underbar personlighet!
Mommo... vad ska man säga?;) :)

Becca, hon lär sig att klä sig som en europe:)

Råskis och Nicco är helt galna och underbara människor som verkligen bjuder på sig själva!
Laget <3 <3 Jag tror nog aldrig jag har trivts så bra i ett lag tidigare!

Kirpis!!! Hon är störtskön!!Aldrig att jag släpper dig Råskis! Du var en stor bidragande anledning till varför vi utbölingar trivdes på Åland. Du tog så sjukt bra hand om oss. Du har ett hjärta av guld!!!

Skolan fortgick här hemma... pandlingsutflykter, volleybollsturneringar, vandringar, bollspel och tentaångest... Snart är det slut... :(

Summa sumarum så har detta varit mitt bästa år någonsin! Jag har inte skrattat så här mycket under något år tidigare! Och under året har jag även fått min chans som ska tas nästa år, USA.

Bye 2008, Hello 2009!!!


Kanske inte blev det mest strukturerade inlägget...fattar inte varför bilderna blev olika stora.


sjukling

Nu tror jag mig veta vem min beudrares morbror är iaf...

Pweuh. Jag är helt slut.. känner mig inte alls kry för att fira in det nya året... eller avsluta, dteta gamla för den delen.
Man kanske borde göra som de kända bloggerskorna och skriva en nyrårskrönika... fast i miniformat... som jag gjort tidigare...

Exet och en beundrare

Ojojoj... vet inte vart hän jag ska börja.

Efter att ha spenderat ett par onödiga timmar framför pokern mötte jag upp Jossan och hennes familj i stan för att sticka och käka. Blev såklart kebabisch..:) Sjukt vad jag kommer att sakna det!


For upp till söder för att kolla på fotboll... och vem kom dit där om inte A. Älskade A. Min enda riktiga kärlek. Hade inte sett han sen bröllopet i maj månad!!! Han hade lagt på sig en del:) Men sjukt söööt! och hans leende, hans underbara leende!!! så... nu har jag haft en stor klump i magen... eller jag har en stor klump i magen!! jag vet vem jag lär drömma om i natt...!? eller!?

Fick helt plötsligt när vi satt där och tittade ett sms... det enda som stod i det var hej. Vem fasen är det nu? Men ack. fattade inte. Fick till svars att det var en kille som sett mig i en skolkatalog... som hade bett sin morbror ta reda på mitt nr. Vem jävlas med mig??? Killen ville helt plötsligt skicka en bild på sig... tänkte hum... lär märka vem det är då.. men ack. ingen jag kände igen heller. Nu har det visat sig att killen i fråga har gått på degeberga... och då var han söt:) fast vems hans systerson är... det har jag ingen aning om.... jag som trodde det var gotlänningen... wellwell...

Två dagar av vad...!?

Oj. Två dagar utan uppdatering. illa illa.

Igår kom kusinen och mös med mig... för jag är en sjukling... fixade lite bankärenden, kolla på film och åt godis.

Sen somnade jag gott på soffan. Det är helt sanslöst vad man sover när man är sjuk! Helt slut är man oavsett om man sovit tolv timmar.

Tog en huvudvärkstablett och masade mig med Jossan, hennes lillebror och hans kompisar till stan för att avnjuta lite fotboll. Helt sjukt att det faktiskt var första gången i år som jag faktiskt åkt in och kollat på alliansen. Har inte ens saknat att sitta där var dag, och definitivt inte att inte få spela där. Kan inte ens minnas när jag senast INTE spelade denna cupen. För er som inte vet är alliansen den absolut största fotbollscupen inomhus här uppe i norra skåne. Det är endast lag i från trakten som får deltaga och i seniorsammanhang handlar det hela tiden bara om att vinna. Förlorar man första matchen är man ute osv. Reglerna är sedan att väggarna är tillåtna att användas för vallning upp till en viss nivå... skjuter man över får man utvisning en minut osv. Detta kan därmed göra att det blir en del skrällar. Samtliga år jag spelade i KDFF var vi i final... oftast mötte a-laget b-laget. Damernas är därför inte så intressant. Men igår... igår fick jag rysningar och än mer förståelse till varför jag INTE spelar inomhusfotboll. Det sa smack i toppmatchen mellan KFFs förstalag och VMAs andra lag. Jag hörde hur benet knakade... yepp. Där lär ha blivit ett benbrott.. Jag ryser när jag tänker på det, jag minns smärtan ifrån 2003. Det värsta jag varit med om. Usch. Det gör ont i mig.

Matchen efter denna otäcka händelse... blev en sann domarskandal.  Domaren ville verkligen inte ha kvar Önnestad, vilket gjorde att hela publiken buade ut honom. Med all rätt!!! Jag tycker inte om att klaga på domaren, men detta var pinsamt.

Imorse blev det en promenix med Sany sandy. Min bästa vän under nio fina år. Vi var som piff och puff. Gjorde allt tillsammans...men men. Vi är fortfarande vänner och umgås så fort vi befinner oss på samma ort. Hon bor annars i Götet och planerar på att resa mer... fina Sany sandy. Det är en tjej med sjuk humor!!!!

Har varit och postat kontrakted för boende osv idag... så nu ska jag förhoppningvis inte behöva få iväg mer innan jag sticker.

Jag och Emma har suttit här på högskolan och skrivit på vår uppsats. Snart, snart snart är vi klara!!!!

Sitter här nu i en av korridorerna på högskolan och töntar mig.... hade tänkt åka och kolla på alliansen ikväll igen med samma gäng... Jossans lillebror tillika min adept ska lira:) Plus, Everöd (moderföreningen jag tränat med) och Köpinge(mitt ex lag, och en gång min klubb).... så nog är där en del att titta på... ja även hans gamla lag ska spela...Flygresan är bokad!

oj vad tiden springer iväg. Sover gör jag om dagarna och poker splear jag om nätterna.... hann iaf med en sväng om gymmet igår innan jag, kusinen, fidde och berra hade en supermysig spelkväll!!! Sjukt skönt och lungt och riktigtriktigt roligt!

Som sagt, om nätterna spelar jag poker... inte konstigt att jag är trött nu när jag spelade till fem i natt..:/ men efter att ida väckt mig har jag nu fixat och donat med resan.  Så 08.10 den 14/1/2009 lyfter jag ifrån Kastrup!!!!! Och återkommer den 22/5/2009 13.05!!! Sjukt. Jag ska vara gone i fyra månader!!

Och självaste Tiffany Wiemer, alias the Boss! kommer jag bo endast 15 minuter ifrån!!!!:):):)

Annandagen är sorgens dag

Igår blev det ens väng inom stdan... visade sig att några affärer redan påbörjat mellandagsrean... hitade en massa goa människor att snacka med... så att min tid fördrevs medans de andra sprang i affärerna.

For hem till kusinen och hennes sambo med Lina. Lagade mat. Mös. Festa. Spela guitar hero. Kvällen slutade på T-baren... i en enermo kö in. Träffade en massa bekanta som är utflugna ifrn staden.


Jag fick höra ifrån en kompis att jag måste vara världens straightaste människa. 
           Hum...

Jag ville bara försvinna igår. Jag trodde verkligen inte att .. skulle säga något... hahaha... jag dör.


Han sa att han tycker om mig också:):):)Idag är det fyra år sedan tsunamin. Tsunamin som har förändrat oerhört många människors liv. Tsunamin som tog så många människors liv. Tsunamin som tog en av mina gamla klasskamraters liv. Tsunamin som var så förödande. Tsunamin som fördärvade så mycket. Tsunamin...   Jag ryser, jag ryser när jag tänker på den. Jag ryser när man ser bilder ifrån de drabbde områdena. Usch.


Avslöjande?

Kan så här på juldagen avslöja att det är så gott som klart för vilken klubb jag ska spela med under sommarmånaderna här i Sverige också. Självklart beror det på om jag får sommarjobb eller ej... samt var. Får jag inget sommarjobb här, kan jag lika bra göra något annat i sommar. Men men. Fick erbjudande om att spela med dem imorgon... utan att någonsin ha satt min fot på någon utav deras träningar. Men ack. Imorgon kommer jag inte må bra, och för det andra HATAR jag inomhusfotboll... Det borde inte ens få kallas fotboll!!


Ändrade planer, far till Eko först för att leta lite böcker om New York innan jag sticker hem till kusinens sambo och umgås med han innan kusinen slutat jobba. Tydligen är det ett par affärer här om kring som har öppet idag... skumt.


Ses i vimmlet!!

Juldagen

Idag är det segt, grymt segt. Jag orkar verkligen inte gå upp! Örk!

Om ett par timmar tar jag bussen till stan. Till min kusin och hennes sambo, för att göra oss i ordning där. Laga mat, för att sedan Lina med ska komma! Tydligen så hade de köpt en gitarr till, till guitar hero..:) så nu kan vi battla:):)

Ikväll blir det t-baren... å han ska med dit..:/ suckOm 3 veckor flyttar jag! Sjukt....


Det traditionella julfirandet

Nu är denna julen också över. Julen är i mina ögon tillför att mysa med släkten. Det blev som vanligt Kalle med glögg, käk, promenad, fika, Svensson svensson, julklappsspelet och gröt och godis innan vi far hem. Oerhört mycket käk under en kort tid vilket gör att jag mår illa nu!

Fint att se att min kusins mage växer:)Nästa år finns där ytterliggare en liten att fira med! Längesedan vi hade någon liten, så att tomten kom för den sakens skull...

Julklappar, har vi ju inte riktigt i vår släkt numera, vilket jag tycker är oerhört skönt! Man slipper känna den där paniken innan jul och köpa en massa bara för att!  I år köpte vi alla två paket á ca. 50 kronor och sen spelar vi om dem. Man är garanterad minst en present. Mysigt! Och i min släkt blir det kaotiskt. Folk står och och skriker, stressar... aaahh. helt underbart att se alla tvälingsdjävular komma fram tillsammans med en massa skratt. Den där fina paketen som alla vill ha kan likväl innehålla en fin sak som en bunke våtservetter eller liknande! För ovanlighetens skull var presenterna oerhört seriösa i år! Jag fick after eight, smarakkas och en kudde för resor. Brorn min fick ex. termos, marmelad, grejer för att varma händerna. Lampor, godis, handdukar och skålar var några återkommande saker.

Fast så klart ger jag och min bror våra föräldrar och vice versa med julklappar... fast det sköter vi här hemma... Vi fick grytset i år... och lite pengar till våra flyttar. Av oss fick de presentkort på en av resturangerna här.

I det traditionella lottskrapet som vi alltid har här hemma på kvällen var det bara brorn min som lyckades få någon enstaka krona. Fusk!:( Jag lyckas aldrig vinna på något sådant.


Det blev dessvärre inget med löprundan idag då pappa låg fylledålig efter gårdagens firande...:( Jag skulle inte hitta rundan utan han... och det hade aldrig varit samma sak utan han heller.Jag fick vika mig. Jag fick höra av mig. Jag bävar för morgondagen och mötet med han. Kan jag slippa det? Vill jag slippa det? Jag vet inte, jag vet inte.

God jul!

Hohoho! God jul!

Nu drar vi mot stan till för att mysa med släkten och kolla på Kalle..


Släkt

Nu ikväll har det varit mat i massor med släkten... mat mat mat. Men gott som attsingen!Släkten är värst!!! Fast bäst:)

Lille julafton

Idag har det blivit en joggingrunda på en i alla fall 7 kilometer.... skönt. brukar alltid ut och springa med pappa en speciell jul- och nyårsrunda på julaftonen och på nyårsaftonen... återstår att se om traditionen står i sig imorgon!?

Har plockat... pysslat och hämtat hemma brorn min:):):) Känns skönt att hela familjen är samlad nu, för ett par dagar åtminstone. Brorn min håller på mycket med "företaget" han håller på att få igång och jag med min flytt... jajo, han ska med flytta i januari. Så det är mycket som sagt.

Ikväll kommer pappas sida av släkten för lite pre-julfirande. Fast utan jultema... förutom på godiset. Konstigt nog har jag lyckats klara mig ifrån att äta julmat innan julafton i år! Sjukt bra! Jag är en sådan skum människa som älskar mat men HATAR julmat!! Hoppas det står potatismos på julbordet imorgon!!!!! annars.... hum. får jag leva på köttbullar:/:/:/:/

Ne, ska damsuga av mitt lilla rum med bara... tjo.

Ska se de senaste avsnitten av julkalendern med innan släkten kommer.


Någon mer som gillar Spotify??


Visum!!

Idag blev det till att ta sig till stan med två av mina favoriter:) En julklapp till mamma o pappa inhandlades... och sen blev det lunch. Lina hängde med hem... när vi upptäckte i brevlådan... att jag skulle ta mig till affären och hämta ut mitt pass.. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA jag har fått visum!!!!!!

Jag är helt exalterad!!!!

Lagfest

Igår blev det dax för lagfest i hässleholm. Käka tacos, snackade och hade en liten julklappslek. Jag och två spelare till tog oss till stan för att festa lite till... och vid kvart över ett var det dax att gå ut. Drog till class där vi skulle vara uppskrivna på gästlistan (=gratis inträde). Men blev där nekade inträde då gästlistan bara gällde till ett. Vi bestämde oss för att gå därifrån då vakten ropar efter oss... är det nån av er som är (/TTYU flickvän!? Jag pekar på min kusin... Som sa... ja, jag får väll ta på mig det då... Skumt. Bara för att hon råkade vara rätt persons flickvän.... men men. Vi kom iaf in, träffade några andra från laget där som hade varit på 25-års fest.. snackade med dem.. innan jag fick syn på han. Jag började då gå bort mot banken för att ta mig in där... när han får fatt i mig...

Efter en LÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅNG diskussion med han lyckas han fått de där orden ur mig som jag inte någonsin hade tänkt säga till honom. Ja, jag tycker om dig...
damndamndamn

Avslöjande!

Ja. Jag har märkt att det snackas på stan, det snackas bland bekanta. Ingen tycks veta riktigt vart jag ska ta vägen. De som vet är egentligen den närmsta släkten och de mest fotbollsintresserade vännerna. Ingen annan. Jag har velat hålla det så "tyst" som jag kunnat, trots jag bara velat skrika ut det. Det är ju fortfarande så att det inte är helt klart. Inte helt klart på det vis att jag inte har biljetterna och visumet i min hand. Jag antar att ni som inte vetat vad jag helt snackat om ändå anat. Jag har planer. Planer sedan länge. Planer på ett annat liv. Ett annat liv i en annan världsdel. 

Det är till det stora landet i väst.

 

Närmare bestämt till:


För att studera på:


(
http://www.bridgeport.edu/pages/1.asp)

Är det så att jag får visum, så flyttar jag i mitten av januari!!

Bridgeport ligger ungefär en timme norr om New York city! Heja heja!:)


Men som sagt. Så länge jag inte har visum och flygbiljetter i handen är ingenting säkert. Än så länge är det bara drömmar. Drömmar som är nåbara. Drömmar...

Jag ville lämna träningslokalen!

Pweuh. Efter en lugn gårkväll med mycket mys med kusinen och Götakanal 2 och en anna julfilm och lite gitar hero drog jag mig hemåt. Stoppades dock i trappen utav en hennes fulla sambo som skulle diskutera alla möjliga saker. Ibland kan jag faktiskt tycka det är ganska så kul att lyssna på en full människa. Om denne är trevlig vill säga. Ofta när folk är fulla kommer det saker ifrån hjärtat ut. De säger vad de tycker oavsett om det är bra eller dåligt. Visst... inte för att jag förespråkar fulla människor... men ibland är de ett intressant fenomen.

Kom inte långt med bilen innan jag fick syn på några ifrån grabbgänget som skulle ut och fira Fiddes 25-årsdag. Helt underbara killar! Jag älskar verkligen att hänga med gänget! ÅÅÅh.

Väl hemma såg jag att Ida ville ha med mig till morgonens kompletta muskelpass. Örk. Jag knatade mig upp iaf efter allt för många snoozningar och kom sist in i lokalen. Hon som höll i passet är hon som också håller i funkpasset vi går på. Jag hamnade rakt bakom henne... och hon började visa en massa sjukasteg som vi skulle göra på uppvärmningen. Steg som man skulle snubbla till! Hon såg mina extremt stora ögon! Den andra tjejen som också höll i passet, som också är med på funkpassen spann vidare på den andra ledarens steg. Mina ögon blev bara större och större. Jag ville lämna lokalen! Du brast de båda i skratt.. Pweuh. De bara drev med mig!!! Men ack. De drev inte med mig när vi väl körde passet. Det var något av det värsta på ett bra tag! Det bräns FORTFARANDE i musklerna och efter passet orkade jag inte ens gå i stan som var planerat. Så slut blev jag!!!

For och handlade en julklapp utanför stan iaf där jag stötte på två eldsjälar ifrån KDFF. Lite snack med dem och snack med annat fotbollsfolk ifrån kommunen har jag nu äntligen kommit hem. Krängt en påse REISEN. Mumma.

Ska städa undan lite innan jag far mot stan till. För att sedan ta mig vidare till Hässleholm där vi ska ha lagfest med handbollslaget. Kanske det blir utgång också. Who knows!?  Har insett att det var ett bra tag sen jag använde min kamera... kanske ska leta upp den och ladda batterierna för kvällen!?


Min weekendbag som jag köpte i HongKong ryker nu....:(:( Min fina bag!

Fredagen

Idag blev dte upp i ottan för att ta en kalldusch så att jag vaknade till liv. Försökte fixa lite grejer til skolan som jag skulle till. Klockan åtta träffades jag och Emma till sist, yrvakna och flummiga som två nykläckta fågelungar. Vi fick en hel del gjort innan jag tvingade Emma med mig för att kolla av min PPD och ta min BCG. Vi körde iväg och välförtjänst slängde i oss skräpmat ifrån McD innan vi åter begav oss till skolan för att skriva på vårt arbete. Under eftermiddagen uppstod nog fler frågetecken än utropstecken dock:(

På vägen hem blev jag stoppad. För första gången i mitt liv fick jag visa upp mitt körkort och blåsa i alkomätaren. Jag hann inte ens bli nervös! Men klarade mig, det gjorde jag:)
Hem och slängde mig på sängen, sovtajm!!!

Nu blir det till att återigen fara till stan, för att mysa med kusinen.

Det blir T-baren på juldagen. Vilka stöter man på där??


Till min glädje imorse så hade vågen pekat nedåt... om än ypperst lite....

En dag i huvudstaden

Igår, efter ett tappert sovförsök mellan ett och kvart i sex klev jag upp, i våran huvudstad. Yrvaken å med morgon i ögonen tog jag in på första bästa pressbyrå för att inhandla dagens frukost. Till min stora besvikelse. Denna räksmmörgås, till priset av 40 riksdaler, fick mig till att bli besviken. Smörgåsen var mindre än minst och la sig inte ens som ett täcke i min mage, utan hungern stod fast. Jag snabbade efter frukostbesöket in på toaletten där man entligen fick borsta tänderna och tvätta undan morgongrynen i ögonen. Hittade en liten box där jag kunde låsa in min lilla packning, då det tydligt stod i informationen ambassaden sänt ut att elektisk utrustning samt väskor inte fick medtagas dit.

Med bussbiljetterna i min hand stod jag och väntade på buss nummer 69 som skulla ta mig mot ambassaden. Plötsligt kom en flicka, som såg halvstressig och förvirrad ut. "Yes, någon som jag, var min tanke". Denna flicka kom sedan att göra mig sällskap under såväl de 40 minuterna vi fick vänta utanför ambassaden innan klockan slog åtta och ambassaden öppnade (å nej, vi var inte först i kön men ganska så långt fram). Väl inne i ambassaden fick vi återigen vänta och vi fortsatte att snacka om USA och om folket på ambassaden. Tilläggas kan göras att vi var de enda ïnne på hela ambassaden som snackade...

Äntligen blev det min tur att bli intervjuad. Det började med att jag inte alls förstod var intervjuaren sa och bad han återupprepa det han sa... han skrattade till och sa att han skämtade. HJÄLP. Jag fattade inte, är jag en torrboll nu som inte ska få komma in i landet, eller? HJÄLP. Tankarna var många som hann slå mig. Efter ett antal speciella frågor var intervjuen övedr och vi kunde lämna ambassaden med god vetskap. Utanför ambassade ringlade andra ansökande fortfarande som inte ens kommit in för den första kontrollen.

Dock hade min nyfunna vän inte lyckats införskaffa en bussbiljett som storstockholmarna måste göra innan de kliver på bussen. Vi rusa ner och kollade med SVT/SR stället för att se om de visste något eller ej. Snubben i luckan var trevlig och vägledde oss på andra hållet... vi givk o vi gick.. över äng, över vattendrag för att htta ett stället till tjejen så att hon skulle kunna införskaffa en biljett så att vi skulle kunna ta oss in till staden igen. Helt plötsligt hamnade vi än mer i världens ände och hoppade på första bästa buss med hopp om att ta oss till centralen. Vi fortsatte att snacka, snacka och snacka tills jag upptäckte att vi plötsligt stannat till på hötorget. I glädje utbrister jag, yes, här ifrån hittar jag i alla fall till centralen. Men eeeh, bussen lär ju stanna lite närmre centralen någonstans under färden Vi fortsatte att snacka, å snacka å snacka tills vi upptäckte att vi återigen var utanför centrum. Damn, ingen centralstation i skymte där inte. Vi bestämde oss för att sitta kvar i bussen efter ändhållplatsen i hopp om att inte busschauffören skulle tycka vi var dumma. Och vips var vi på väg tillbaka mot stan, då vi upptäckte att bussen stannade till utanför centralen... vilket den även hade gjort när den körde på andra hållet vilket vi helt krasst hade missat i våra diskussioner.

Väl inne på centralstationen kastade jag mig över boxen för att få tag på min mobiltelefon. Så besatt man är utav den! Vi traskade upp åt staden med sikte på kungshallarna då jag oväntat? var vrålhungrig. Lunchen tog sin tid och snackade... det gjorde vi! Tjejen visade sig vara ifrån Östersund men hade under året varit bosatt utanför New York och skulle nu tillbaka dit efter nyår. Hon berättade om hur fantastiskt stället var och om en massa sjuka historier!

Vi gick en sväng på stan och upptäckte att vi båda har en stor passion för skor! Vi gick förbi en klädaffär och fick syn på en klänning som hängde där. Båda sa och skrattade krasst i kör på varandra; Blondinbella... haha! Helt sjukt att två människor som aldrig tidigare träffats och boende i olika världsdelar skrattar krasst samtidigt åt Blondinbella och hela hennes... makabra värld...

Vi insåg snabbt att ingen av våra budgetar var budgeterade för shopping i Stockholm, vilket gjorde att vi stannade till på Waynes (Råskis, ditt fik:)) för en kopp kaffe och en massa snack om utbildningar i Usa.

Jag följde henne till hennes tåg innan jag insåg att jag hade ytterliggare två timmar på mig att fördriva i staden. Fick i alla fall två av tre julklapsspelspresnter inhandlade och köpte även ett par nya skinnvantar till mig själv.

Två timmar senare hoppade jag på tåget med Skåne som riktmärke. Hamnade brevid en pratglad 25-årig ekonom, en manlig sådan som snackade frenetiskt om världsekonomikraschen som skett... Suck, jag som bara ville sova.

I Hholm bytte jag tåg och träffade där på Anna och hennes sambo. Samtalsämnet fotboll, blev det så klart direkt. Innan vi skiljdes åt på centralen. Jag körde till han... och vem möter jag därförbi om inte Anna och hennes sambo igen... i och med att de känner han och har vetat lite hur de har legat till fick jag snabbt traska förbi hans place för att de inte skulle upptäcka vem jag skulle hälsa på mitt i natten... snacka om att vara tyst om det!? :):) Men men... körde faktiskt hem efter ett kort besök då denna dag skulle börja tidigt...

Mot

Nu känns det som att jag är så bra förberedd inför morgondagens prövning. Jag känner mig så förberedd som möjligt på de olika frågorna som kan tänkas komma under intervjun. Mest rädd är jag dock för att inte förstå deras frågor...

Hjälp. Om två timmar drar jag. Mot storstaden. Mot Stockholm. Mot ambassaden. Mot framtiden.

Stick

Återigen har jag fått våndats över dessa fasansfulla sticken men får så fort man besöker ett sjukhus! Pi! Idag blev det en hälsoundersökning... känns som att de inte kan avra mycket pappersarbete kvar nu. Eller??


Skit skit skit. Det resultat vi skrev, blev till en analys.. så nu får vi skriva ett nytt resultat. Suck. Men men... nu är ju analysen skriven iaf:)

Äntligen har jag fått käk i mig! Så nu behöver jag inte morra på allt och alla!!

Ikväll drar jag till Stockholm... HJÄLP!

Ikväll börjar alliansen! I normala fall är jag stammis där mer eller mindre var kväll... men ack. Jag känner inte ens att jag vill in och titta på fotboll. skumt.

Han

Varför tillåts jag bli irriterad på honom. Varför? Jag försöker i alla fall intala mig själv att jag inte tycker det minsta om honom...

Han är en mästare på att hitta på undanflykter, och nu kör jag samma koncept.

Jag hatar sprutor

I morse for jag och fixade grejer på posten... men ack. Jag fick aldrig brevet rekommenderat, så får in imorgon igen. For vidare och tog meningokock vaccin... känns skumt. Har ju ingen aning om vad det är bra för. Ska iaf sitta i mellan tre och fem år. Tog även ett nytt "prov" på tuberkolos, det som man var tvungen att göra första terminen på lärarutbildningen. Dock är mitt för gammalt för att ha med i mina hälsopapper. Därför jag tog nytt idag. Öööörk, jag hatar sprutor!

Emma och jag har varit återigen flitiga som myror idag!

Fick min VFU-film godkänd idag! (På tiden!) och dte med beröm:):) väldigt tydliga mål och tydliga instruktioner. Att jag fokuserade på vad eleverna gjorde och anpassade svårighetsgraden vart efter för deras skull! Tjo:) bra!

Ne, ska fixa med hälsopapperna idag och sen ska jag läsa uppsatsen... Tjo!


Jordbävning

- JORDBÄVNING! Va?? http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4004352.ab

Jaja.. jag sover vidare!

- Men Em, vi trodde tanken skulle sprängas.

- Mmm.. men det gjorde den inte! Låt mig sova!

När jag återigen vakna nu.. trodde jag det var en dröm.. så var därför tvungen att checka afonbladet... och det var sant.


Resa


Ikväll har jag drömt mig bort. Långt bort.

Tillbaka till Hong Kong. Tillbaka till Asien.

Jag har sedan länge insett att jag älskar att resa och är uppvuxen med att göra det. Men ack, jag grämer mig. I år blev inte resan till Australien av. Suck.

Jag får helt enkelt minnas genom bilderna från förra årets semster om hur det var.
Åh. Älskade Shenzen (södra Kina). Det är här på Terassen som Mark spelar. Det var här vi käka på pappas 50-årsdag. Det var här...

Till Thailand. Närmre bestämt Bangkok. Å världens största liggande Buddha.


Åh! Jag vill ut och resa! och det nu!!!!

Flitiga

Vare sig ambassaden eller CSN har svaret på min fråga.Vart hän ska jag då vända mig?? Jajaja... får väll ringa skolan å. :(

Idag har Emma och jag varit ruggigt flitiga. Hunnit med en del av resultatet och en del av diskussionen. känns faktiskt ganska så bra.

Öppnade posten nu när jag kom hem och upptäckte ett brev från sj, ytterliggare ersättning damp ner. heja heja!!!

Dåligt kaffe

Idag har det återigen blivit en massa fix med dessa papperna till visumet. Har nu httat ett "fel" på mitt ena formulär. Hjälp. Ska kolla upp med ambassaden imorgon om hur jag ska göra. 

Har skrivit på och godkänt stipendierna idag iaf:)

For och lira bandy. Efter ett tag dyker Fidde upp. Första han säger är: Fan Em du min mage har också varit ett helsike idag!
Sumering: Jäkla kaffe

Soumi slog idag Swe. Första och sista gången!?!?!:P

Har ätit lussekatts och pepparkaksdeg idag så att jag mår illa...:(


Utgång

Igår for jag till stan för att festa med grabbarna. Fasen, jag har ju nästan hunnit sakna dem:) iaf så blir det alltid trevligt med dem. Förrutom att jag fick en sån jäkla magknip när vi väl kom till banken. Kändes som att man skulle avliva eller något. Kameran kom aldrig med och intaget var väldigt minimalt då det står massor på schemat idag!

Tjoflöjt!


Jag förstår mig inte på dig. Jag förstår mig verkligen inte på dig. Du gör mig till ett levande frågetecken. Det är inte under dina premisser. Det är under våra. Våra. Vi. Du + jag. Så som det aldrig kommer till att bli.

Ännu mera hat åt SJ

Har kommit på fler saker om varför jag hatar SJ. Dessvärre så måste jag åka med dem ibland. Ex. på onsdag måste jag åka med dem till Stockholm förom jag flyger behöver jag både betala en dyre flygresa, tpgres i sthlm samt hotell... men återigen idag hade jag problem med SJ. Och de jäklarna som ska hjälpa en över telefonen var inte ett dugg trevliga eller tillmötesgående. SUCK!!!

Har iaf varit inom stan idag och fixat foto till visumansökan. 300 jäkla spänn för några fjuttiga kort. ÖRK. Denna visumansökan komer kosta mig multum... så banne mig om jag inte blir godkänd!!!

Handboll

Har varit och spelat match precis. :( Förlust. Igen. Var med i startsexan idag....men men. har insett att det är i försvaret, mittförsvaret som jag trivs i. Jag är ingen skytt som jag var för. Jag vill brottas där inne! TVå spelare lämnar idag laget. Och antagligen blir vi två till som sticker...

ingen matte...

Jo men nä. Så jäkla typiskt. De anser att mina "akademiska poster" inte är tillräckliga för att läsa matte. Vad fasen begär de? Jag har fasen ett ganska så bra resultat i alla mattekurser man kan läsa innan högskolan! jaha... så nu säger de att jag ska läsa allmänna studier ett tag istället....Vill jag det????

Expressbrev

Alltså dessa papper slutar inte att komma mera!!!

Igår kväll skickade de ett brev från staterna till mig som jag redan fått! Snacka om expressbrev!!!! Under 24 h genom halva jorden! Men men. Blir väldigt konfunderad när jag läser papperna. Vaddå, är jag signad för ett år där nu eller bara ett halvår? Ska jag inte läsa matte nu!? Jag blir INTE klok!!!!


Dumma telefoner

Åh. Jäkla telefon annars hade jag fortfarande sovit nu!! och det hade varit helt underbart!! och jäkla telefoner när dte gäller köa i telefon. vet inte hur många timmar jag lagt i telefonköer bara denna veckan!!!

Har bokat tider för ännu mer vaccinationer och ppd: IGEN!
 
Frukosttajm!

Hälsopapper

Fick ett nytt mail ikväll... med ännu fler papper som ska fixas och bli ifyllda. Så nu har jag och mamma suttit och gått igenom alla hälsopapperna med de mest väsentliga och mest oväsentliga grejer! Ofta frågar man sig vad de har för nytta av denna vetskap.

Imorgon måste jag ta och fixa en massa fler datum ifrån vaccinationer och grejer. Måste även boka tid för ännu fler vaccinationer. Jag som  inte gillar sprutor!!! Gillar gör nog förvisso ingen... men efter jag svimmade mår jag dåligt av sprutor. HJÄLP!

Ska ta tag i att läsa genom uppsatsen med för jag har verkligen noll koll på den känns det som.

RIngde ÅUs tränare idag och sa att jag inte kommer spela för dem nästa år :( :( :( :( :( :( jag älskar verkligen Åland!

Imorgon ska jag få sovmorgon!!:):):)

Anagram

Idag blev det jobb. Lyssnade och medverkade under författaren Per Nilsson idag. Väldigt intressant och givande! Han gav tips om att kasta om bokstäver, alltså anagram. Mitt namn blev till: lömskare eremit, mörkrets amelie, ölsremma etiker... vackert vackert. Ingen solprins direkt men ack.

For och fixade papper ifrån skatteverket och sen upp till gymmet. Körde lite styrka först innan jag hoppade in på indoor walking passet. God träning för lår och rumpa!!!

Har äntligen blivit av med MiniAnne..

Fick svar ifrån sj idag. Hum de tyckte jag skulle få en viss ersättning iaf. Gött nu när jag måste upp till Stockholm och då biljetterna är duktigt dyra nu i juletid!

[alvine and the chiiipmunkets]

Stockholm på torsdag

Har varit och tränat handboll, blev uttagen till helgens match också...

Fyllt i ännu fler papper nu. Sjukt många! Heltidsarbete bara detta!!!

På onsdag åker jag till Stockholm för att på torsdag besöka ambassaden och hoppas på visum!!! Ett besök på Åland någon över helgen!?!?!:)


Tack sweetie:)

Heldag i skolan

Är de normalt att hela armen ska vara stel en dag efter TBE sprutan? Så här minns inte jag att det ska vara....:(

Idag blev det heldag i skolan. Första på länge och sista för i år! Vi håller nu på att skriva en b-uppsats och de som tidigare skrivit en c-uppsats säger att vi har högre krav på denna än på vad de hade på sin c-uppsats! Sjukt!

Vi blev kvar ett gäng som skulle börja skriva betygskriterierna för ämnet idrott och hälsa då läraren kom tillbaka och började snacka. Vi snackade säkert en timme om varför läraren har så dålig status i landet och vad vi kan göra för att förbättra denna tillsammans och om varför vi har så högra krav iförhållande till de andra uppsatserna. Generellt sett tycker jag att högskolan ställer på tok för låga krav på oss lärare!!

Betygskriterierna blev ganska så klara och jag o Emma började skriva lite ifrån våra intervjuer. Pweuh, jag har ingen som helst koll på vår uppsats... I vanliga fall är det tvärtom för mig och Emma, jag som har kollen och hon som lyssnar.. haha:)

Är hemkommen nu och har fixat det sista med betygskriterierna och skickat in det.

Fixade än mer papper till visumet i morse och ska boka tid ikväll. Checkat av lite med försäkringar o så med....

aka Blondinbella

Men Råskis jag har såklart varit på mammas låda med sedan länge. En tagen här, en tagen där!

Jag känner mig lite som allas våran Blondinbella med en massa möten och sådana där saker som ger vuxenpoäng hela tiden. Örk. Detta håller på att ta kolen på mig. Massvis med papper ska vara klara innan jag ens får boka tid hos ambasaden...

Har äntligen tagit tag i att fixa filmen som jag filmat till min lärare... om jag nu inte glömmer den imorgon vill säga...:/

Andra avenyn nu.. den är ju bra:):):)

Mycket att tänka på

Idag blev det som sagt jobb. Fick sitta med och lyssna på en berättare om hur man berättar och vad man ska tänka på när man berättar historier. Att alla våra sinnen ska med. Att pauser är bra. Inget ähumande osv osv.

For och tog sprutan och fick reda på att jag antagligen behöver gå på hälsokontroll osv samt få ut papper om tuberkolosprovet och det....:( så jäkla mycket att tänka på nu. I och med att jag inte har någon kalender och att alla klagar på att jag kladdar för mycket på mina händer så får jag skriva det här....

For och träffade syon idag. Ännu mer att tänka på. Ska ta reda på vilka kurser jag ska läsa och när för att kunna förhoppningsvis tillgodoräkna mig dem sen när jag ska ta min lärarexamen också. Har iaf. tagit studieuppehåll nu från och med januari och på obestämd framtid!!!! Tjoho!!!!


och dagens sämsta: min pätkis tog slut i helgen!!!!!!!!!!!!


Drömmer

Jag drömmer mig bort. Långt bort, till fjärran land. Ett land där jag snart kommer till att befinna mig.

Därav många sömnalösa nätter. Inte undra på att jag konstant är trött och sliten!

Shit, jag är nervös. Jag ska börja plugga matte igen. Dessväre har jag totalt glömt bort allt gällande matte och får börja om från början. Och detta på ett annat språk än svenska. Än värre. Jag är inte känd som någon språkbegåvning direkt. En utmaning. En utmaning i sig.


Ne. Nu blir det ett par timmars jobb innan sprutan (HJÄLP) och mötet med syo. Ikväll blir det funk-passet. Ida säger att hon tjuvtränat hemma på jucken, återstår att se!

To be continue!!!

Antagen till skolan

Jag är antagen till skolan nu! Tjoho!!! :):):)

Fick även säga till handbollscoachen idag att jag nog kommer till att sticka snart!


Imorgon blir det jobb, sista TBE sprutan och sen möte med syo.

Because, Im not living in Sweeeeden:)


Rebecka. Ledtråd. vad tjabbade jag om typ hela första terminen!?=)

Jaaaaa

Ännu närmre nu!!!!! aaah jag blir galen!!!

Cause I'm (soon) living in AAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:):):) And I am not sorry for that!!!


Pappersarbete

I morse ringde läraren och väckte mig... för att säga att eftermiddagens tveksamma lektion blir inställd... tror inte någon hade tänkt att gå på den... jag hade totalt glömt bort det...

For till gymmet och körde 50 minuters konditionsträning, hämta pappa som är nu med mäklaren i farmors hus.

Jag sitter hemma med miljoner av papper iform av CSN, visumansökan etc. Örk. vad jobbigt!


Han tycker om mig!:) det sa han :):):)

Drömmar...!

Har suttit med världskartan i högst hugg och drömt mig bort. Familjen har storslagna planer nu! Och resorna är billigare än vad vi förväntat oss!:) so far iaf! Många och långa planer. Jag vill att allt ska bli klart NU!!!

Någon mer än jag som följer årets julkalender och tycker den är lite små rolig?=)

Pepparkakshuset blev ...

Pepparkakshuset blev nog världshistoriens fulaste med rinnande glasyr och nonstops som inte fastna. men ack, det lär ju går att äta ändå!?:)

pweh. jag är trött och sliten och måste titta på seinfeld! hejaheja!

Heja mamma!

Jag har en dum mobil som inte fungerar för vissa samtal. Inte för samtalen jag vill. :( Försöker nu ringa upp istället men dumma telefonsvarare går in hela tiden istället.

Tog en runda inom gymmet nu ikväll efter en heldags röj och städning med pappa! Har rensat i lådan under tvn. en gigantisk låda men sjukligt mycket skit i!!! Var en sväng hos mormor o morfar och hämtade pepparkaksdagen så nu har vi börjat äta den oskcå:)

Ska bege mig på pepparkakshuset nu:) sen kommer mamma snart hem också:) med diplom i näven! Heja mamma!!

Brossan har tydligen fått ännu fler stipendier... jag önskar jag hade hans hjärna ibland! men grattis:)

Nära!

JAG VILL BARA BERÄTTA FÖR HELA VÄRLDEN!!!!!!!! ÅÅÅÅÅÅÅÅH!

Nu är det mer eller mindre helt klart!

Det är jättejobbigt att vara tyst Rebecka!!!

:/

Örk jag är äckligt nervös inför morgondagen... hoppas hoppas att beskedet kommer!!!

Boxercise

Är hemma ifrån värsta box-passet nu. Shit, som jag skratta. Instruktören var verkligen inte bra... och jag stog mest och spanade på de andra om hur de agerade... alla var verkligen orginella där!

Slog precis Kirpis en signal. Älskade Kirpis! Så kul att höra hennes röst!
-Hello.
-Hello, is it Kira?
-Hello?
-Kira?
-EMELIEEEE!
Hahah.. så underbart!!!!

Imorgon ska jag jobba mellan 8.30-16 sen samlas vi vid 17.30... Förhoppningsvis har jag fått mail då!!!!!!! ÅÅÅh vad jag är nervös. Må jag få besked direkt!!!!!!!!

Ska vara duktig idag

Idag ska jag vara duktig.

Jag missade dock att hjälpa de andra att skriva morgondagens inlämningsuppgift, de kom huxflux på att de ville göra den lite innan jag kunde...:( Hatar att åka snålskjuts men vi kom gemensamt fram till att jag tar ett större ansvar inför nästa veckas helt enkelt. Sjukt schysst av dem.

Idag har jag redan skrivit loggboken. Duktigt...
Ska ringa viktiga samtal... typ. Glömde bort att jag skulle varit och tagit TBE spruta förra veckan. Oj, vad pinsamt. Samt fixa försäkringspapper. Och tråkigast av allt. Jag måste städa och leta upp mitt utdrag ifrån rikspolisen... :( råkade lägga de i en av alla pappershögar igår... drygt.

Ikväll ska jag på boxercise med Ida.

Pepparkaksdeg

Idag blev det jobb. Sjöng julsånger och sådant. Med min vackra stämma! Underbart ljuvligt!!!

Kusinen fick hoppa in och jobba i em så hann inte träffa henne. Hon åker ju imorgon. Jäkla förädare!!! Åkte och hälsa på mormor och morfar istället. Morfar hade fått stränga direktiv av mamma att varken jag eller pappa skulle få hämta pepparkaksdegen för då skulle den ta slut... =/ task. Deg som är så gott!!!

for hem och somna framför seinfeld. och har nu ikväll varit och tränat handboll. Ska göra min premiär i helgen mot Åhus. Min gamla förening... har bett om att få sitta på bänken hela matchen och vill bara spela om det krisar.

Imorgon är det sovmorgon exakt hur länge som jag vill! mohahaha!!! första lediga dagen på evigheter!

Btw. Idag kom rektorn och ville snacka med mig... Hjälp. Ne. Hon hade fått en specifik förfrågning om mig till ett vik. Sweet:) Kul att vara lite eftertraktad iaf!:)Ett positivt steg i alldeles rätt riktning!!! Förhoppningsvis vet jag mer på fredag!

Orolig och otålig

Idag fick jag "beskedet". Det som jag väntat på. Fast det blev verkligen inget klart besked. Blev sådant där halvdant som jag hatar. Mitt test verkade vara bra nog i och med att jag blivit accepterad... får se hur det blir sen. Känns som om, kommer jag inte iväg nu så kommer jag inte komma iväg alls. =/

Idag har jag jobbat, tränat Funk och kollat på när IFK piskade Heid. Dock skedde en otäck olycka under matchen. Usch!

Imorgon blir det jobb... mys med kusinen innan de drar på semester och sen träning.

Instruktör i HLR

Sådär ja. Idag blev jag utbildad instruktör i Hjärt och Lungräddning (HLR) så... vill ni gå en utbildning så är det bara till att säga till och punga upp med cashen:) haha... fick höra att en sådan utbildning kostar typ 4000... så..:) i can be rich. Fast jag fattar inte varför det kostar så, alla vill väll vi ska kuna rädda liv. Tänk om det händer en själv?

Efter utbildningen for jag och Henrik till Mcd och käka innan jag for och kolla på hans nya lya. Massa struntprat innan jag stack till stan för att inhandla en present till lilla snäckan. Körde till Fjälkinge för att träffa Lotta och hennes snäcka... så sjukligt söt unge! 4 månader i veckan..:) Man så på snäckan att hon kommer bli en riktig fotbollsbrud!

Har hunnit med ett handbollspass med... blev knappt svett...

Imorgon blir det jobb på förskola och på onsdag i mellanstadiet. Heja!