Morgondagen

Morgondagen kommer till att bli farfylld så det är bäst att jag går och sover kudden snarast.

Upp i ottan. Jag och pappa ska ner till brorn för att hämta och lämna saker i Lund sen vidare till Malmö. Lite efter åtta bör jag vara på min gamla gymnasieskola (ska bli sjukt kul att få gå in där igen:)) och vid nio börjar ångesten. Efter det att ångesten är över så ska jag bege mig till Malmö city där jag ska träffa min älskade Lollo som jag inte sett.... på jag vet faktiskt inte när. Förra midsommar... nja, så länge sedan kan det väll ändå inte vara!? Men men. Sen blir det hopp på tåget och i Eslöv eller Höör kliver Emma på, sen blir det pre-preparty. Förhoppningen är sen att Lo släpper inom som planerat och att vi ska kunna göra oss i ordning där (fast det vet han inte om... än). Sen vid kvart över sju ska vi träffa resten av klassen och vid halv åtta ska vi vara framme vid resturangen. Imorgon blir det kinamat. Sen är det förfest hos Henrik innan vi beger oss ut.

Känns som om jag kommer bli ganska så sliten. Jag blir sliten bara av att tänka på det....


Godnatt!

Lugnande besked...!?

Fick ett lugnande besked... -Men det är enkelt! What!?? Ne det är inte enkelt för en som har det som svaghet! NEJ!!!Åland United

Min gamla tränare

Jag måste bara få alla... att läsa den humoristiska blogg om mina gamla tränare i KDFF och deras äventyr nu på Cypern.
http://cypern.bloggagratis.se/

Haha, jag kan bara minnas tillbaka ifrån tiden med denna mannen... haha. Även om vi inte alltid gått hand i handsken så kan denna mannen både med och lite motvilligt bjuda på sig själv. Det värsta är, att allt är sant. Kan man tro att denna mannen faktiskt är en av fyra (tillsammans med Palmen) som kamperar om titeln årets tränare i hela damsverige.

Må säga att Nille, han kan det där med att skriva.

Trevlig läsning!

Misslyckad

Nä Råskis lilla, nu har du fått något om bakfoten!

Jag är så sjukligt nervöd över morgondagen. Jag är så rädd för att misslyckas. Jag vet att jag kommer sjunka så låååångt ner om jag inte klarar det. Det kommer bli ett stort nederlag. Det är en av mina allra svagaste länkar jag ska testas i. Varför ens utsätta sig för en sån här plåga?  Tänk er att ni ska göra ett prov i ert absolut sämsta ämne med kraven på att ni måste lyckas för att få uppleva er största önskan. Där befinner jag mig. Jag har alltid mått så dåligt över min kunskap i detta ämne. Jag har alltid vetat att den varit bedrövlig. Även fått det bekräftat ifrån lärare. Jag fick fyra g under hela min gymnasietid. Två av dem var i från detta ämne. Jag hatar detta. Jag förstår ingenting. Varför utsätter jag mig för detta? Varför kan jag bara inte få uppleva min dröm. Jag vet ju om att jag skulle utveckla min svaga länk då, så sjukt mycket! Varför denna press innan???

Pasta

Bah. Från och med nu döper jag om det till: Där med pasta! för att det är godare och bättre än basta. Jag är ingen finne, därför inte jag basta....shit. jag håller på att ta kol på mig själv... baah. jag är alldeles för trött för att ens få vara "vaken"

Reba

som en klippa i stormen att luuuta dig moooot


har webcams chattat med reba idag! ÅÅh! Hon är lååångt iväg. Alldeles för långt iväg! Becca kom tillbaka!

Skvaller och samtal

Träffade idag på KDFFS gamla b-lagstränare. Han tränade b-laget eller som det så fint kallas för u-laget fram tills i somras då han helt "plötsligt" lämnade sitt uppdrag och gick ut i media med att klubben inte sköter sina kort rätt osv. Äntligen var vi många som suckade med han! Äntligen någon som vågar gå ut i media och berätta om hur det egentligen är. Fick reda på en del skvaller som jag inte hade en aning om... ooouups.

Hum. Hade ett skumt samtal idag med en jag känner... hum. Förstod inte riktigt vart hän han ville att samtalet skulle leda. Fick sedan ett meddelande... som jag fick skratta åt. Allt kändes bara såååå akward-turtle!

Forskningsrapportern är påbörjad.. men ack inte färdigställd.
Fick ett kul samtal precis. Jag vill också ha sådär gulliga arbetskollegor när jag börjar jobba!! Mamma kommer bli så glad!:)

Karkki!

Jag vill ha karkki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Snart har jag inte ätit på två dagar! Två långa dagar!!jag vill ha!!!!


tack för alla skratt ikväll snez!

En tisdag

I morse blev det lite areboic och lite linedance. Sån tur att man har den där koordinationen med armar och ben. Jag må mest ha liknat vid någon snubbeldocka. Sen blev det bara en kort drickapaus innan vi började med anfallsspel i fotboll. Svettiga och fräscha gick vi på lunch och planerade vår försvarslektion vi ska ha nästa vecka. In i gympasalen svettiga och lökiga. Nu skulle det bli dans med yngrekursarna. Hum. Vi måste ha luktat viol hela högen. Men men, vi kände ju inget själva iaf.

Grannen fyller 20 idag.. ja jisses. det var inte längesedan vi sprang i vår trädgåd här och stod på händerna och hade oss.

Ska skriva lite på min VFU-rapport nu. Jippie... eller nja. Imorgon ska jag och Emma skriva vår forskningsplan. Så nu är det i full rulle.

Har fortfarande inte fått upp allt ifrån väskorna.. lär väll aldrig få det heller. Har insett att jag kommer leva i en röra tills jag flyttar igen. Helt omöjligt. Garderoberna är redan fulla..., vinden är full.. ja vart hän ska allt läggas. det var som min pappa sa till mig. Emelie, kolla här nu! Du behöver inte köpa ett par skor till, inte heller några kläder. Här är ju högar av det...     -Men pappa... klart jag behöver. jag kan ju omöjligtvis hitta vad jag behöver i dess högarna. jag lär ju inte ens veta om att jag har det, så det är klart att jag behöver köpa nytt!

Han.

Jag mår illa. Han ska bli sambo. Jag mår illa. Inte min. Inte min. Varför? Varför? Varför?

Det gör ont, så ont. Även om jag på många sätt och vis är glad över att det blivit som det blivit. Men varför hon? Ja vill han bara väl, och det är därför jag är rädd. Fy fan. Varför har jag fått en så dålig syn av tjejen!? Jag hoppas innerligt att hon är en bra tjej för honom. Men han kommer alltid vara i mitt hjärta.

Måndag

Idag har jag bestämt mig. Inget godis mer än på helgerna och alkohol max en gång i veckan.Låter ändå som mål jag kan uppnå.

Idag har jag varit och fixat med bank, nagelförlägningstid, tid för inlägg (så jag kan korrigera min längdskillnad) och hämtat papper för att fylla i för gymkort.

Uppsatsen påböjades så smått i morse och bollspel hade vi i eftermiddes. I övrigt har dagen tillägnats skitsnacka och uppdateringar då vi inte setts på evigheter.
som sagt 5 år. 5 år!!! Shit, hela jag lös upp när du svarade! Du kommer alltid finnas kvar i mitt hjärta. No matter what!

5 år

5 år. Du och jag, jag & Du. Jag glömmer dig aldrig

Tankar om rosa bandet

Rosa bandet hit, Rosa bandet dit. Kanon att insamling sker för forskning! Men alla andra former av cancer då? Hade det inte varit bättre om vi haft samma "reklam" och snack som det är om rosa bandet istället insats för all cancer? Jag menar att ex. tjocktarmscancer som är den tredje vanligaste formen av cancer hör man ingenting om... Fortsätt med insamling, men samla för forskning till alla sorters av cancer, inte en specifik.

Back in Ktown

Jahapp... vad finns det och säga. Ktown är sig likt.

Fredagens resa... var med mycket blandade känslor. Diverse viktiga grejer inhandlades på båten iaf, så som karkki och alkoholbaserad dryck. Väl inne på T-centralen i Stockholm slängde jag i mig en BK-burgare. Men örk vad det smakade. Blev iaf sittandes stirrandes och tjuvlyssnandes på dessa Stockholmare. Men oj. Shit, jag ska iaf inte gå i högklackat. Inte vid den tiden på dygnet, för då har man inget att skylla på för sin dåliga gång stil. Det var i stort sett ingen som kunde gå i dess höga klackar. Tjuvlyssnandet... ja jisses. Fick ett gäng killar brevid mig. Sådana där typiskt -Hej jag studerar något fint för jag bär kostym till vardags och den där blondinen med kortkort ska jag ha med hem ikväll. Suck. Snacka om ytliga killar. Åh, ja jisses vad de klagade på tjejen i kassan med som tog minst 20 sekunder för lång tid på sig. Suck. Kom till verkligeheten killar. Vakna!

Snart behövde jag springa på toa efter att ha förtärt en stor cola. Och oj, där fick jag visst problem med alla 29 väskor. Men som väl var fanns där en gullig städare som stod och studerade mig ett tag innan han erbjöd mig sin hjälp. Gick aningens smidigare då.

Fick syn på att man kunde chacka in redan klockan nio till mitt tåg. Överlycklig hamnade jag i kön till servicen. Framför mig stod en kille som hade börjat snacka med några andra killar. Killen hade tydligen råkat i trubbel. Ett riktigt trubbel. Han var jagad. Riktigt jagad. 10 veckors sol och bad slutade för killen med en veckas panik och förföljelse, sjukhusbesök och diverse annat. Känns skumt att han råkade ut för detta. Kanske han inte var så oskyldig som han beskrev sig vara, kanske han var. Det förtäljer inte min historia av detta. Det vet bara gossen själv.

Äntligen var incheckningen klar. Sprang ut till tåget för att leta upp min vagn. Yes, 17 där var den. Men hum. Varför står det att vagnen ska gå till Storlien? Hey, jag ska inte till Storlien. Vart är mitt tåg då? Tydligen så visade det sig vara så att de glömt märka om tåget, så hopp på. Hade precis lagt mig ner i sängen då konduktären kom springandes. Hey, - ska du vara i vagn 17. Alldeles nöjt svarar jag, yepp. -Ähum. Det har blivit något fel, men du ska på vagnen framför. Djuuuuup suck. Jag och alla mina 29 väskor fick masa oss ut från vagnen igen. Tur att det inte alls var bökigt att ta sig på det med väskorna i dessa smala gångarna... =/ På nästa vagn och hittade hytten. Men jisses! Där såg ut som ett bombnedslag. Tydligen hade det pågått en trevlig fest där en !vecka! tidigare! Städat, det hade inte städföretaget gjort. Så den stackars konduktören fick börja städa samtliga kupéer. Han svor själv över SJ. Att SJ inte bryr sig om att städföretaget inte sköter vad de ska, att konduktörerna dagligen får börja med att städa vagnarna. Han sa att han förstod samtliga som ratade SJ. Stackare. Men ack. Jag ska inte åka nattåg med SJ ifrån Stockholm fler gånger. Skit stank kupéen med. Tilläggas kan det även göra att jag faktiskt hade bokat en del i en damhytt, med oups där steg en herre på och gick och lade sig. Inte för att jag bryr mig på ett vis, men har man bokat något så ska det väll ändå vara så?! Så SJ lyser inte i mina ögon! Fy för SJ!

Väl hemma i Skåne skulle jag egentligen få sitta i Hässlehåla i nästan 2,5 h innan anslutande tåg till Ktown skulle komma. Som tur är så har jag underbara föräldrar som masade sigg till Hholm för att hämta mig kvart i fem på morgonen. Hem, slagga. Sen upp och iväg. Jag och mamma tog oss till Vittsjö för att kolla på en internmatch. Snezo bjöd på ett så sjukligt vackert mål, än finare var att det var tillägnat mig:) Söto! Fick lite korta samtal med gamla lagkamrater, en del tränare och en gammal adept som jag tränat. Dock hann jag inte snacka med finaste Snezo utan fick bege mig till stan. Väl i stan blev det införskaffande... av två par stövlar... min pappa svor nyss över att jag minst har 400 par skor nu... Nenen, det där är överdrivet! Men en 50-60 har jag nog...

Efter stan fick jag snabbt fara hem, börja plocka och tvätta en massa kläder. Sen med bussen in till stan där jag for hem till kusinens nya lya. Hey - jag bor i ett hus nu!? Hum, fick lite den känslan av lägenheten i och med att den är över två våningar och de har en egen gigantisk balkong. Fina lina kom! Fick sedan ringa hem maken så att han fick ta hand om sjuklingen...!? är det så man kallar det!? Jag och Lina for vidare och träffade gänget.

Väl hemma idag så har uppackning och planerande för veckan skett. Fick även ta igen ett par sovtimmar jag missat i natt.. eller något. Tidsomställningen är än värre. Jisses på ön skulle klockan nu vara halv tio och klockan är nu här halv åtta och jag är trött som ett helt ålderdomshem.

Tänkte ta hojen och cykla till Köbinge för att lire lite bandy idag... men ack det regnade för mycket så fick snällt be pärona om skjuts... bandyn bestod som vanligt av lite blod, mycket svett och inge tårar. Men jisses så slut jag blev!

Som jag sa till mamma igår när hon skjutsade mig till bussen - Så är det att ha en tonårsdotter i huset! Mamma svarade - Men Emme, lilla vän, du beter dig som en tonåring ibland men din ålder förtäljer något annat...

Goodbye sweetheart, goodbye!


laget

heja åland:)

mariehamn:) hittade inget bättre foto på datorn...:/


Ja, nu sitter jag här... och ska bara käka min lunch (som jag glömde hemma), städa av det sista och slänga ner det sista i resväskan... o så klart få med mig datorn:) sen sen sen... sen åker jag... om mindre än två timmar har jag lämnat denna ö och detta äventyr... det är något med Åland som jag bara älskar. Helt enkelt är det med väldigt blandade känslor jag beger mig härifrån. Må jag komma tillbaka, må jag det!

Sista dagen på praktiken är med avslutad. Orden exemplarisk och tro på dig själv för du är bra ska jag ta med mig:) samt att jag sak fortsätta våga utmana mig själv för att ta ytterligare ett steg.


Tårarna börjar så smått leta sig fram. Minnena. Skratten. Jag har inte bara varit här för fotbollen skull. jag har även varit här för att utveckla mig själv som människa. Lära känna mig själv och vad jag vill med mitt liv. mina drömmar. Mina mål. En dröm är nu sanning, tatueringen. En annan kommer förhoppningsvis uppfyllas i januari.


Goodbye sweetheart, goodbye!

Tatueringen


Hum.... får ju känna efter om det gör ont eller ej. Helt enkelt den första minen.
Haha, detta var ju en baggis!!

.... eller... inte..!?

Resultatet!

6 års väntan är över!

Done

Just rebecka..:) Hehe.. det bidde den som jag planerat längst!

den är gjord nu! Gjorde inte så ont som jag förväntat mig! hade ju förberett mig på typ svimnings ont.. krävs ju inte så mycket för att jag ska svimma ju. Så när jag får ta upp plasten kommer så klart foto läggas upp här ikväll!:) så om två - två och en halv timme kan ni ju kika tillbaka:)

Håller på att städa för fullt. Känns vemodigt som attsingen... drygt att städa med...

:)

HaHAHAHAHA, Kunde varit så illa Råskis!:) hahaha shit, nu är det bara dryga timmen kvar!

Har inhandlat present till min handledare nu... tänkte köpa ngt att sätta i peraonlarummet å,... vi får se vad det blir...

Var på vattengympa idag, snacka om att jag var gröngöling bland det gänget! åh hopp!

Mycket att stå i

Pweuh.
Mycket att stå i nu. Praktik, baknärende etc. Har iaf stängt av min mobil här och avslutat kontot. Fått mitt arbetsintyg från i sommar, med berömmelse för såväl yrkesskicklighet och uppförande:) tvättat, städat, köpt present till mamma osv.

Imorgon ska jag testa på vattengympa och tatuera mig!! jag ska tatuera mig imorgon. Som tur är kommer Sarah hänga med... får väl sl¨å på henne när det gör ont... vilket kommer till att vara hela tiden. Är lite uppskrämd gällande tatueringen, där jag sak göra den är ett av de ställen där det gör som mest ont på tjejer... ajajaj.

Fick även en förfrågan idag om jag ville ställa upp på en radiointervju imorgon för att diskutera säsongen... får se... vet inte ens om jag kan.

Ska köpa fler presneter imorgon.. sen är det städning av det sista och packning kvar för på fredag flyttar jag! Hjälp! jag flyttar!

sliten

haha... schyyy!


Igår rann tårarna... tänk. Tänk om jag aldrig mer får se dessa fantastiska mäniskor? Shit. Jag flyttar snart. Allt känns fortfarande så overkligt. Det var ju trotsallt inte så länge sedan jag kom och jag har än inte bokat någon biljett hem. På fredag eller lördag lär jag fara.

Var på sista träffen idag med laget.. vi var 7 tappra spelare som tog oss dit. Jag hoppas att truppen den förste januari kommer till att bestå av 16 spelare som är där och tränar.

Igår kväll så la jag mig och somade redan åtta. så skönt. är helt slut nu med. ska sova nu.

natti


slut...

Vid nio tiden imorse hoppade vi in i taxin... nu var efterfesten slut och nu skulle vi äntligen få sova. Shit. Uppdraget är slutfört... eller vad skulle välja att kalla det... så många tårar som kommer rulla ned för mina kinder idag... åh. Jag avgudar så många människor här!

Nu ska lägenheten med packas ned och städas... =/

oups. upptäckte att jag nog gjort ett litet misstag igår... oups. Eh! det löser sig:)

och det rullar på

Nu är minst sagt bollarna i rullning. Kan det sluta så väl att jag kan få välja? Shit. Det är mindre än tre månader kvar isådana fall... oj. Det är snart

Idag har packningen påbörjats. For upp till stan och gick en sväng med amerikanarna, julle och ida innan jag och julle följde med amerikanarna och käkade deg. De hade verkligen gjort en massa deg bara för att äta den... hehe. sjukt gott. Tog oss en tugg av bananbred... ingen höjdare enligt mig. Jag länsade beccas förråd på jell-o!!!;) så gott!! Vi fyra for sedan med lagmamman för att baka, duka och fixa inför morgondagens avslutningsmiddag.

Föräldrarna kom ikväll och har checkat in på grannhotellet.

Imorgon blir det till att ta bilen till affären och inhandla frukost och mat. sen ska jag hämta amerikanarna och åka till tatueraren innan det är dags för match. Säsongens sista match. Hemma mot Ilves. ´Man måste ju avsluta säsongen snyggt med att vinna.

som sagt imorogn kväll blir det middag och stuff. fint!

Snabba ryck

Snacka om att puckarna är i rullning nu!

Igår fick jag mail, idag svarade jag och imorgon... ja imorgon..:)


Åh vad jag vill... jag kan inte somna nu... av spänning. Stackars Ida som inte fick gå och lägga sig för att jag var så enervesa... och än mer enervesa är jag nu. ÅÅh, måtte min dröm gå i uppfyllelse. Shit. Klockan börjar närma sig halv fyra och jag är ju inte ens trött... =/ jag måste sova.. vi har match i helgen. jag måste sova.

Sista

Shit. Idag är det sista träningen. Kanske min allra sista med ÅU, kanske inte. Allt är ovisst. Men jag vet att det är den sista. Den sista för året. ÅÅÅh. Skönt ska det bli. Men sorgligt. Vi har till trots en match kvar att spela och den matchen är viktig för motståndarna, matchen är viktig för oss. Jag viker aldrig mig. GLÖM DET!

Artmade spelas för fullt.... GHOST!!!:)

Råskis is back!

Rebecka: läraren som har hand om vfun har godkänt det iaf. så det är skönt:)

RÅSKIS is back! Back from other space, jo så kan man kalla fastlandet. Vasa. En gris, en ko en vasabo:) hehe...:) RÅSKIS!

Jag o Råskis har nu varit och kört vårt allra sista morgonpass. På vägen dit såg vi...
http://www.alandstidningen.ax/article.con?id=12920&iPage=1. Och då kom vi utsökt in på danska... så jag fick lära Råskis ett och annat uttryck... som hon verkade tycka vara roligt i vart fall.

Ne. får ta och slänga i mig lite käk innan jag ska få dras med Råskis igen:) såååå kul att du är tillbaka!

En bild på Råskis... från en av de första gångerna jag träffade denna knäppgök:) som har bjudit på många härliga skratt!

Yoga

Pweuh. Jag lever! Fick följa med en annan lärare idag på yoga. Det flesta tror väll att det är någon fjollig grej. Men jag bestämde mig för att verkligen försöka gå inför det och redan efter två minuter började hela min rygg knaka. Att jag inte är direkt smidig blev jag mig snabbt varse om. Jisses. Men så härligt det var. Smärta i halva kroppen och totalt avslappnad. Gick direkt in i solariumet och la mig där och somna. SOMNA? i solarium finns inte för mig, men så slut var jag.Jag undrar hur jag ska orka träna nu efter denna persen.

Nu är jag en erfarenhet rikare. Nu är det höstlov på skolan vilket betyder att jag missar två praktik dagar... =/


luffs

Idag har dte varit en sån där riktigt luffsa omkring dag. Känns inte som man gjort någon nytta. Fixa lite ditten och litte datten. Fick iaf tag på ett batteri idag... och insåg att jag fortfarande inte fått pengar ifrån csn... jäklar. Ska det ta så här lång tid? telefonräkningen har fortfarande heller inte poppat upp... men men.

blev iaf en liten joggingrunda innan träningen.

Svanskotan blir ju knappast bättre... och alternativet att rätta till den med.. hum. känns inte som om jag vill det. =/

han iaf. med en fika på robert's med. Har äntligen smakat deras brownie, helt okej. mer kaka blev det efter träningen med..:)

kristianstadbladet slog en signal idag... var ett tag sen man snackade med dem.. återstår att se vad de fick ut av samtalet.

våldgästade ida ikväll.. för att låna hennes tvättmaskiner. vår tvättstuga är som sagt inte i skick... och spela poker...:) skumt att vi alltid hamnar på samma bord.

Får gratulera glimåkra som gick upp i tvåan och kdff som vann hemma mot göteborg.

En lugn dag

Rebecka: Jag har valt att inte svara, ska ändå inte ha läraren direkt mer...

Igår blev det till trots en kort sväng till indigo.. och av några anledningar önskade Ida att hon hade en kamera med sig under färden dit. Av någon anledning så poppade det upp hinder och svårigheter längs denna korta cykelväg.

Idag har det blivit lite städande och mycket vila... skönt.

Kritik

Fick nyss ett mail av en lärare som jag inte tidigare haft... denna läraren kritiserade mig. Läraren tycker det är nonchalant av mig att välja att spela fotboll på Åland och studera i Kristianstad. Att de två sakerna inte fungerar ihop osv. Tacka vet jag att de andra idrottslärarna stöttar mig! Det är ju så att man inte som damspelare kan välja att göra som herrarna... men läraren verkar inte fatta. Lär känna till min situation så skulle du med förstått mina val. Kritisera inte utan vetskap!!!!


jag som skulle ut ikväll... ne... blir nog kvar här i soffan... skönt!

Lättnad

Jo, Marie. Ibland undrar man.

Är hemma ifrån Lahtis där vi återigen åkte på däng... igen. Men under bussfärden till flygplatsen fick vi höra att vi ändå blivit klara för nästa år i ligan. Skönt. En jäkla lättnad. Hade kännts skit att komma hit och dra ner laget... nu är laget iaf kvar i ligan! Tjo.
Matchen spelades på konstgräs som jag avskyr. Tog mina inomhusskor och lirade med... och det fungerade bra trots regn... så dissa lagom! Jag vet, min outfit var het! Det är en modevisning... eller..!?

Undra varför det ligger m&m's i halva flygplanet...!? :/ mina goda m&m's!!!

Äntligen har jag lyckats få igång matchen på datorn. Inget jäkla ställe på hela Åland sänder matchen för de har inte rättigheter till tv8. Fann på viasat att man kunde ladda hem matchen mot en avgift... visst tänkte jag. Men ack. Det gick ju inte att beställa men som tur var fans .. där och gav mig en adress där man kunde se den... gratis dessutom.


Idag dissar jag:
- Att man på åland inte kan se tv8.
- Viasats kundtjänst som inte hade öppet.
- Sista bortamatchen är spelad

Hissar:
- Att vi är kvar i ligan nästa år.
- MyP2P för att de sänder matchen åt mig
- Att sista bortamatchen är spelad
- Min match outfit! Framförallt joggingskorna
!

vilken vecka!

Pweuh. Vilken dag. Vilken vecka. Denna veckan har tagit kol på mig, minst sagt. Det har blivit lite utav en chock att varje dag sysselsätta sig med något både fysiskt och psykiskt under dagarna och sen träna på kvällarna. Detta i kombination med dålig sömn och förkylning. Jag är helt färdig.

Idag har jag såväl haft ett fotbollspass, ett innebandy pass och ett pass i löpskytte. Ja jisses, de har ju sjukt mycket roligare utbud av idrotter här. Fick höra om den äventyrskurs de har att erbjuda här, där hoppar de bungyjump ner mot vattnet. Shit, tänk att få poäng i skolan på det!:) Lätt att jag hade valt den kursen! Löpskyttet jag fick prova på idag kändes för mig exotiskt. Det var grymt kul men svårt. Testade även stående skytte, snacka om att jag är grymt imponerad av skidskyttarna! Helt omöjligt... åtminstone nära. Satte iaf ett av fyra skott på stående.

Idag höll jag i en hälsokunskapslektion om rörelseorganen.

Kom över måndagens tidining i lärarrummet och där satt jag och bläddrade och läst rubrikerna... och kollade på bilderna. Ja, på bilderna. Där var en enorm bild på mig och slutresultatet från förra veckans match. Sjukt hemskt! Jag ser ut som värsta syndabocken!

Jo... det är jag på båda bilderna. Som tur är, är detta inget som knäcker mig utan gör mig mera sporrad inför morgondagens match. Morgondagens match spelas i Lahti (?) mot Kuusisy (?). Dessvärre spelas denna match på mitt hatunderlag, konstgräs. Konstgräs som jag inte spelat på sen jag bröt benet, ett underlag som jag varit negativ till sen långt innan dess. Fotboll ska spelas på gräs. Gropar, knölor och alla dess ojämnheter de har en charm i sig. Doften! Ja åååh, nyklippt gräs doftar så ljuvligt!

Här i huset har vi problem med vårt tvättrum. Ena tvättmaskinen strejkar (av två) och den enda torktumlaren har strejkat ett bra tag. På köpet så har internatet intill fått fri tillgång till vårt tvättrum vilket gör att det tvättas dygnet runt och det alltid är upptaget. Förvisso inte undra på att de gått sönder, men det är illa att hon som är ansvarig för dem vägrar inse att de är skit. Och på toppen av vårt tvättstugeproblem så har där varit en lustig typ som tagit tvättrullan (den man slänger ner den ny tvättade tvätten för att hänga upp den el. ngt liknande) denna människa hade tydligen tagit den för att denna person inte hade någon egen tvättkorg. Pucko! Denna person tyckte nu att den var dennes och inte husets.... aaah! Vad tänker folk med, tänker de överhuvudtaget?

Ja just, imorgon är vår sista bortamatch! Oj.

Hälsokunskap

Idag efter lång och våndande förberedelse i natt höll jag idag min livs första hälsokunskaps lektion. Teoretisk genomgång av syreorganen och hjärtat med dess blodomlopp och blodkärl m m. Avslutade med lite praktiska övningar. Lektionen gick bra... trots allt. Men nog var jag nervös över att de bara har krittavlor här, de använder alltså inte whiteboard!! Skumt, mkt skumt!

Idag har jag och Ida förberett morgondagens teori med våra rörelseorgan och lite mer kring det.


I bilen till träning teororiserade jag något mina medpassagerare.... men låten var så medryckande:)


You are sweet, sweeter than suger!

Praktik

Idag har det blvit maq-pass med specialidrottarna... även jag fick vara med och köra. Jisses, vad de körde hårt. De körde som våra fys-pass, kanske inte så konstigt då det är samma tränare förvisso... har varit ute och paddlat kajak idag.. sjukt skönt men böev lite illemående när vågorna kom...från alla håll. Vips, där kom ålandsfärjan förbisbischande när vi kom där i våra små kajaker. Ikväll var vi i den förbaskade eckerö-hallem (förbaskade, då jag bröt mitt adrea ben där i våras) och plockade bort golv. Fartfyllda dagar.


:)

Natti

Jag förstår verkligen inte varför jag har så fruktansvärt svårt att gå och lägga mig... sover långt ifrån de timmarna jag är i behov av... ööörk. Ska upp om 6 h... örk örk örk. Vill inte tänka på det.

Har iaf varit duktig idag som tvättat och diskat... och städat...lite iaf.

Finska skolsystemet

Ojoj... det är så olikt vårt svenska. Här läser man 75 kurser i olika perioder. Man kan välja långa (för de som hade tänkt studera vidare i det) och korta. Där finns sex perioder på ett år och många kurser är valbara och en del är obligatoriska. Betygen är vitsord i siffror mellan 4 och 10 där fyra är underkänt. Vissa kurser räcker det med att man läser en period och vissa väljer att läsa det i kankse 7. Hälsokunskapen, som är obligatorisk här i Finland verkar ganska så flummig (framförallt för mig som är naturvetare där man vill ha ett rätt och ett fel) men ändå givande. Efter varje period har man provskrivningar i kurserna som en avslutning och i slutet av trean har man ett visst antal slutprov (i de obligatoriska ämnena plus ngt mer). Med idrottsbetyget i slutbetyget kan man göra lite som man vill, men du måste ha klarat kursen för att få gå ut gymnasiet vilket också skiljer sig i från vårt svenska. Jo där finns många skillnader och jag är långt ifrån insatt. Men ni finnar (finlands-svenskar då:)), är där något mer sådär anmärkningsvärt som skiljer sig?

I eftermiddes redan fick jag hoppa in och vikariera... lite skumt med en helt okänd miljö... har ju bara vikarierat i Fjälkinge tidigare, och där har jag varit i stort sett var varannan vecka..

Verkar som skolan är bra och lärarna verkar himla snälla och trevliga. Jag ser framemot de näst kommande veckorna.

Flyga iväg?Hahaha... bilden säger kanske en del om gårdagen?


Idag har jag och Ida begett oss ut i stormen för att lämna filmen (fy på mig som inte gjort det innan) och storhandla mat till mig då skafferi, frys och kyl är lensat. Vi trodde emellanåt att vi skulle flyga iväg. Fy sören, allt påminde oss om Gudrun som härjade nere i södra Sverige för ett par år sedan. Kusligt. Tydligen så har inte Rosella kunnat gå in i Kapellkär heller idag vilket fick oss oundvikligt att tänka på resan till vår första match här på Åland när vi båda låg ner och var totalt sjösjuka av guppandet på vattnet för att sedan efter landstigning kunna snabbt ladda om och spela match. Svårt, men även det gick.

Ida och jag har idag bakat våra goda cookies, även om de inte blev likadana som sist så jag nog även dessa ner. Vi har även spånat lite på våra tatueringar. Jag är ganska så exakt klar över hur min ska vara nu med typsnitt och allt. :)  Nu ska vi bara hitta en bra salong så att jag kan verkställa den. Det roliga är att båda två planerat att göra ungefär likadana fast på olika ställen och lite som skiljer, men grundtanken är densamma.

Ida har även suttit och skrattat åt sig själv... då hon skrattat åt hur kort hon blir när hon går brevid långa människor och om hur kul det ser ut... hon är lätt road ibland:) haha

Ne, imorgon börjar jag på min praktik vilket ska bli kul. Några VFUmål är ännu inte skrivna.

Ska se klart filmen nu. Komedi it is... så klart:)

Gårdagens bedrövelse

Gårdagens match slutade i bedrövelse... det var sjukt pinsamt alltihopa. Efter 20 min. 4-0 i baken.

Igår kväll letade iaf sig Nicco, Ida och Bettan sig hit... Grannen hade med förfest och där fanns skåningar:) så så klart blev det sådant där snack som ingen annan förstår:)

Det blev indigo där några andra ifrån laget slöt upp. De flesta gick vidare men jag och Ida drog hem... jisses är dunder och brak förskyld och har ingen röst alls... =/

Idag borde jag lämna tillbaka Antes film, STORhandla och skriva mina VFUmål som ska in imorgon... men jag har inte lust med något... ska sova. TJO

Tax free shoppingTyckte jag varit så duktig idag.... eller var det, det att jag hade för många timmar på mig på Arlanda som gjorde att jag shoppade loss i Tax freen som vanligt!? Idag blev det tre parfymer och en foundation... med andra ord inget billigt kalas... men vad gör man inte? Det är ju kul att köpa saker som jag inte ens önskat mig..!? eller... På flyget hit fann jag en massa Harvard studerande... coolt!

Får bara hoppas på att man kan få skjuts till hamnen ikväll med.. så att man kommer med färjan. Om man nu är uttagen i truppen ens..!? Har inte hört ett ord ifrån tränarna...

WHAT A RELIEF!

Tentan är nu skriven. Har faktiskt våndats ganska så mycket över den i och med att jag bara varit på en av föreläsningarna. Tyckte nog att det gick helt okej och nu känns det som att jag går på två rosa fluffiga kuddmoln och jag är odödlig! Pah! om det skulle bara vara så väl! Ne. Väskan är så gott som packad... och nu ska jag bara slänga ned datorn med... sen bär det av till everöds flygplats för att flyga till arlanda, byta flyg och flyga till Mariehamn och sen får jag gosa i lägenheten i två h = packa om för att sedan vid halv tolv igen bege mig iväg, denna gång mot Helsingfors.

Du hörde av dig:) jaaaa! Du kunde det!:) jaaaaa! du saknar mig;) hihi:) jaja... ibland blir jag lite fjollig...:)

Nu ska jag segla vidare på mina rosa fluffmoln! Tjohiiiii:)

Ett hej kanske kunde vara på sin plats

Varför kan aldrig vissa personer ta den där första kontakten, att höra av sig. Fråga hur man mår osv. Vissa kräver att man, i detta fall jag, ska höra av sig. Att de sen är goa och babblar på om allt mellan himmel och jord och är super mysiga.... men det där första. HEJ! Det finns inte i en dels värld. Ska man vänta på att de tar kontakten (med risk för att mista personen) eller ska man själv göra det alltid?

Tentan, mals och mals... jisses vad drygt det börjar bli. Kan iaf halva tentan skapligt nu, bara halva kvar...

träning med Everöds herrlag ikväll. Will you make me smile even tonight?:)

Din

Din tid är förbi.


Engelsktest

Vänner kommer och "vänner" går, ibland undrar jag vilka som verkligen kommer till att bestå!
MARJAL!

SAT, ACT, TOEFL... ja allt vad det heter. SAT är gigantiskt megasvårt ju... ett ex. finns
här .

Sverige vann iaf idag i fotbollen... men usch så dåliga dem var... örk. Hade varit och sett matchen live om det inte varit för denna dumma tentan.... men den var inte värd att ses egentligen.

TENTA

... mer tenta

Då var man återigen på plugget efter lite tillfrisknande mat... känns som om allting bara går rakt igenom. Sitter och rabblar för mig själv om motivationsstegen.. sann inre, integrerad, identifierad, introjicerad, yttre, omotiverad. Jag ligger helt och håller på yttre motivation just nu... det är verkligen en piska att klara denna tentan.

De goa klassisarna har lagt in uppfriskande avslappning i klassens mapp... dessvärre är inte jag kunnig att öppna det här... jag behöver så, ett gott skratt!

Tentamens dax

När märks det att det närsom är tentamens dax. Nu ligger papper utspridda i hela huset. Mamma och pappa muntrar över hur uppställt det är. Telefonen går varm. De eviga diskussionerna med Emil pågår över msn om alla tentapunkterna (du Marie vet vad Emil får stå ut med;)). Kosten ser för jäklig ut. Ständig trötthet. Frisk luft får jag knappast chansen att andas. Med andra ord, det är tentaplugg!

Frågor, frågor frågor. Jag söker svaren.

Perfection. I am. You are. We will be.