Fotboll!

Vaknade med ett ryck i morse! Min väckarklocka hade inte gått igång! Fasen också! Andra gången sen jag kom hit som mitt alarm på mobilen inte gått i gång! Men som tur var vaknade jag kvart över tio och halv skulle vi ha mötet. Så det var bara till att rusa. Idag har några nya lirare varit här och tränat och kännt på klimatet... några av dem ska stanna här över natten. Så nu har vi spelat internmatcher inomhus. Gick väll sådär. Sjukt ovant med inomhus och sjukt länge sedan jag rörde en boll senast!

Ska hoppa in duschen nu innan jag ska göra de andra sällskap till basketmatchen.

See ya!


Fredagskväll

Blev Wii och lite öl ikväll. En lagom kväll och läge för mig att dra mig tillbaka. Är helt slut varje kväll! Fattar inte hur jag kan vara det. Testade iaf att dricka ur en funnel ikväll. Gick enklare än väntat!


SMART!

Har fejat lite här inne iaf. Fått ihop lampan osv.Är man inte fiffigt smart!? Fem klasser, fem färger!

Ska bege mig och kika vad Anna och Maris (Polack och Estländare och simmare här på skolan) vad de har för sig innan jag ska dricka lite och spela wii med några i laget!

Fredags kväll

Var fysiskt på immigartionsmötet i alla fall... Sen att vi satt och snackade mest kunde inte hjälpas.
Fick lite tips på hur man ska agera och vad man ska göra för att undvika hamna i trubbel, såsom rånförösk etc.

Har påbörjat min uppsats nu iaf. Och hade nu tänkt att försöka få lite i ordning på min halva efter fynden på Ikea. Men kan fortfarande inte göra det för hemtrevligt här i och med att jag inte vet om jag ska byta rum än.

Saknar er

Vetskapen om att min idrottsklass har klassfest nu och att köpingegänget har middag och fest gör saknade hem stor!!!  Jag vill också umgås med mina vänner! Människor som betyder något för mig!!!

Men men, jag får väl bita i äpplet och ta mig i kragen. Förhoppningsvis får jag se alla i sommar ändå. I alla fall de flesta.

Nu ska jag och Marie gå på immigrationsmöte. Stimulerande??


Tanken var god iaf...

Tanken var att jag skulle vara upp med tuppen idag för att plugga... men ack. Har precis käkat frukost/lunch... gav mig dessertbordet idag! Farligt värre! Brownies och cookies! Hjälp!

Ska ta tag i lite pluggande nu innan jag ska gå på det där förbaskade immigrationsmötet... vet redan ungefär vad de kommer säga. En del om säkerheten och om att flera mord begås här per år osv.

Men men, måste verkligen sätta igång med plugget nu.. :(

Jordgubbar och choklad

Ikväll har det blivit massor med Seinfeld (en tio avsnitt iaf och fler lär det väll bli snart)och massor med godis! Ahlgrens bilar och marbabou mjölkchoklad! Yay! Så underbart gott! Behöver nog snart åka till IKEA igen och fylla på förrådet. En perfekt ensamkväll!  Sedan och besökte mannen med det stora hjärta.

Han sa något vist. Ingenting är svårt, det tar bara olika lång tid att lära sig.
Fastnade för det citatet.

Ska krypa ner i bädden och käka lite choklad till i guess och titta på lite mer Seinfeld! yay

Tilläggas kan att jag åt årets första jordgubbar idag :) :) Två gånger dessutom :)
  +  +   +  = LYCKAT!!!

Drömmar...!


Idag diskuterade vi drömmar under psykologin. Vad drömmar betyder eller inte betyder. Alla drömmer vi om natten. Vi drömmer i omgångar. Under den period under sömnen som kallas REM (Rapid eye movement) är den tiden vi drömmer. Om man inte kommer ihåg sina drömmar när man vaknar så beror det på att man har tänkt efter man har vaknat. Till exempel om man vaknar av att man är kissinödig så tänker man på det direkt och har därmed mycket svårare för att komma ihåg vad man drömmde.

Enligt Freud är drömmar ett sätt att uppfylla en önskan på. Drömmarna använder symboler för att representera omdevetna önskningar. Men forskningen visar att det man drömmer om är om alldagliga saker och ting som sker runt omkring oss.

Jag tror såsom forskningen pekar på, att drömmarna är det som ligger närmast åt en i tanken. Kan även vara om tankar som legat långt bak i tankeverksamheten. Man tänker på så mycket mer än vad man tror på en gång! Vi gjorde en tankeövning i tisdags och jag blev förrundrad över hur många tankar jag hade i huvudet under en brainstorm där man skulle skriva ner allt jag kom att tänka på. Oj, så mycket och oj så skilda tankarna var ifrån varandra. Men kan drömmarna betyda något ändå...?


IKEA

Hade hört sen innan att de skulle bl oväder går natt... men kunde inte tro att skolan skulle bli inställd för det. Men det blev den. Ganska skönt förvisso. Så efter att jag sovit ut tog Arthur och jag oss på en liten utmaning. Att förstå oss på buss- och tågsystemet här. Vi hamnade i New Haven där vi tog en taxi till IKEA!


Himmelriket!!!

Ungefär så här kul tyckte Arthur de var att hänga med mig och handla :) Han börjar nog bli van nu...

Turist 1

Turist 2

Hejaheja!


Värre var det på tillbaka vägen. Tog en taxi till tågstationen, tåg tillbaka till Bridgeport och sen hoppade vi efter en lång väntan på en buss som sulle ta oss tillbaka till en av gatorna här på campus. Men ack. Vi hamnade i Trumbull istället. Så det blev en shoppingtur där också.


Arthur köpte sig en leksak... hum... !?

Väl tillbaka på campus for jag direkt in och kollade på Twilight med tjejerna. En ganska så gullig film ändå, trots att det var om vampyrer. For sedan in och snackade lite med, mannen med det stora hjärtat innan jag gick och la mig.

Ne, måste masa mig upp för lite frulle och dusch innan skolan börjar.

See you!


En hel dag utan att skriva!

En hel dag utan att inlägg! Hur kan det komma sig?

Började bra... med att jag ignorerade väckarklockan i morse... vilket gjorde att jag vaknade på tok för sent. Nu förtiden tycks jag behöva sova en sisådär 10 timmar per natt för att vara människa... och det fick jag inte i natt pga Seinfeld tittade... :)

Väl när jag vaknade insåg jag att frukosten var över. Damn. For ner och träffade en snubbe som skulle se till så att jag blir tillåten att få börja träna här med. Men ett papper saknades så jag for till hälsoservicen för att fixa det. Väl inne på hälsoservicen så bad de mig att ta av jackan och tröjan... -For what? Jo... en spruta. Hjälp. Tydligen så måste amerikanarna uppdatera stelkrampssprutan vart tionde år... vilket jag inte gjort på tolv år. Rädd för sprutor som jag är, och minnet om att stelkrampssprutan ska göra sjukligt ont så meddelade jag sköterskan att jag har svimmat förr. Sköterskan fick typ panik, sprang och hämtade en annan sköterska, sötsaker, is etc. Allt för att jag inte skulle svimma.. Men men. svimma gjorde jag inte. Noterade knappt att de stack. Kanske är det värre imorgonbitti...

Se hela bildenFor tillbaka till atletsnubben och genomgick ett hjärntest och ett fystest. Fick GRÖNT kort för att få börja träna med laget nu iaf. Efter en massa papper och sprutor. Yay!

For och hade klasser... inga intressanta alls... och jag håller en låg profil under klasserna.

När jag kom hem var jag tvungen att ta igen den missade sömnen och somnade därför... och sov i en tre timmar. Underbart!!! Vaknade, shit. Marinan (matstället) stänger snart. Sprang och slängde i mig käk. For hem, plugga. Skrev om varför jag inte anser att politik och religion hör samman. Detta för att Obama förmedlat i sitt tal under inauguration en del religösa budskap. Bör inte religion skiljas ifrån staten?

Väl färdig, for jag ner och tog en drink med de andra i från laget och en del till. De for ut. Inte jag(!!?)

Har nu ikväll snackat med en person som tycks ha en enoooorm personlighet! Han kan tror det var typ nio språk redan... gosh. Googlade hans namn innan... och gisses när man läser den livshistorien... den tar tag i ens hjärta. Oj. Jag beundrar denna människa redan!

Ne, nu ska vi kolla på lite Seinfeld :):) säsong fem... snart färdig med den hoppas jag:)Kramer är ju kärlek hela han :)

Raketmänniska

Ni som känner mig där hemma kommer nog ha lite halvsvårt för att förstå detta.... men här kan jag nog upplevas lite som av en raketmänniska. Jag är uppe med tuppen (!) och är sjukt snabb på att duscha och göra mig i ordning. Självklart gör jag det i samma takt som hemma, fast de andra är sjukt mycket söligare här. Till och med killarna är mycket söligare! Samt vart man än går, även om det bara är trappan upp så har jag hunnit gå alla trapporna på (bor på fjärde våningen) innan de har kommit till den andra. Eller om det är för att gå den korta sträckan till marina (matstället). Jag har verkligen inte de rätta tålamodet till att stå och vänta tio minuter innan jag kan äta heller. Jag vill få saker ur världen. Skynda på lite nu!

Jag försöker verkligen att inte stressa dem, därav att jag skriver detta inlägg nu... för jag är i ordning gjord för frukost... för en tio minuter sedan redan..


Åstadkommande...?

Idag... har jag inte åstadkommit mycket... dessvärre. Jag har försökt men inte lyckats. Ibland känner man sig bara som en dumbum. Har läst, läst, och läst... men fattar inte vad jag ska skriva...Fattar inte själva uppgiften jag har fått i engelska... ja tilläggas ska att här får man läxor och sådant. Känns som att man är tillbaka på högstadiet...

Försöker läsa med religion och media uppgift... men den är så sjukt lång så jag vet inte när den ska ta slut.... suck suck suck

Är verkligen i behov av en massa sömn... som jag inte kunde få igår natt på grund av en massa högljudda snarkningar.
Kan väll inte bara vara jag som inte kan hantera höga ljud när jag sover??

Igår

Igår kväll efter att ha städat lite och så for jag med min roomie och hennes kompisar på en tur. Målet var ett apotek... vart hän GPSen tog oss... det undrar vi än. GPSen lurade oss två gånger... innan vi tog den manuella vägen. Med gatuadress och sådant...

På vägen fick jag iaf syn på en fin kyrka :)


Vad jag har förstått så är valentine STOOOOORT! Så här har det sett ut i affärerna sen jag kom.. undrar när de började med det...!?


Denna låten... betyder fortfarande sjukt mycket för mig... det gör ont i hjärtat att höra den.


Det blev en massa problem på apoteket med recept och skit, så det slutade med att vi satt där en timma... så det vara bara till att få ut så mycket som möjligt av det. Massage och misstagen vi singelkvinnor gör...


Sällskapet var stuck i sina och mina mobiler....


Väl tillbaka till campus gick jag en sväng inom atleternas rum. Fest, fest, fest. 15 minuter senare var vi på väga...


Väl framme insåg jag vart vi var på väga. Till en såndär typiskt collegefest som man ser i filmer! Beerpong, en massa okända människor, hög musik, saker som går i sönder och en massa annat skit... :/ Men det var verkligen som i filmerna! Sanslöst. Galet. Men been there, done that!? Tjejen till vänster på denna bilden var en av de som blev hypnotiserade... hon sa att det verkligen fungerade fast att hon vaknade upp efter halva showen och fick då lämna scenen. Tjejen till höger är en av de svenska tjejerna i laget.Tjejerna på bilden nedan är simmorskor och hon till höger även löperska. De är ifrån Polen och Estonia och är hur goa som helst!Detta var lite om min gårdag i alla fall. En dag som ingen annan!

The boss and THAT lady!

Igår kom THAT lady! (en rättelse jag har fått ifrån Tiff :)) och hämta upp mig. For till ett jätte mysigt countryställe och käka. På vägen dit stötte vi på ett litet hinder....
Tiff och THAT Lady :) De har hjärtan utav guld!Av någon anledningen blir jag alltid galen när jag ser godis....Världens största hERSHEYS chokladkaka.. Give me!Tiff har en hög koncentration...:)Typicall american food?=) Macaroni and cheese, fried chicken, mashed potatoe and green beans.


Efter denna lunch blev det en sväng inom MIlford mall. Betydligt mycket större än Trumbull. Ska försöka ta en rejäl shoppintur där en dag!

Dagen

Snart kommer The Lady och hämtar upp mig innan vi ska bort mot New Haven och träffa TIff och käka frulle:):)

Ilskan över at&t kryper en närmare.... aaah. störigt som fåÖnskar att du vore här Lina!

Varför ska jag betala för att någon kontaktar mig??

Är på lite dåligt humör nu....

Kvällen började helt okej... var och handla, spela lite beerpong. Sen blev de "tagna"... och sen dog den festen... men men. Det som har gjort mig mest på dåligt humör är ändå at&t!!! Jäkla dumma telefonbolag! De tar en avgift för varje inkommande meddelande. Tydligen oavsett om du läser det eller inte. Ringer någon mig som inte har at&t så kostar det också pengar för mig. At&t är värdelösa!!!

Varför ska jag betala för att någon messar mig, även om jag inte ens läser messet!?!?!?Ska träffa The Boss imorgon, så hon får ta mig dit jag kan fixa detta skitet med at&t! gargh. Men jag ska iaf se the boss :) It makes me happy!!!:):)


Fungerar en hypnos?Tycker denna bilden är så härlig! Frågan är om de är hypnotiserade eller ej... om inget annat så bjöd de på sig själva. Undrar hur de hade reagerat och agerat om han inte hade sagt exakt allt som de skulle göra högt för dem... knappast eller...!? Någon av er som har testat? Jag skulle gärna vilja veta om det fungerar eller ej som sagt!

:)Monroe:) Tröjan jag införskaffade i NY. Hur snygg är den inte?

Dagens goda inköp.
 
Undra vilka skor som blev det bästa inköpet för dagen...? Badskorna blev om inte det dyraste! skumt nog...

Engelskatest

Efter att vi blivit sjukt sena och taxin kört låååång omväg (?, så var i alla fall upplevelsen) så kom vi äntligen fram till Trumbull. Blev lite shopping iaf, men det gick undan! En timme sen out! Fick tag på en taxi tillbaka ($25! istället för att åka en gratis buss), stressa tillbaka , slängde i mig käk för att hinna i tid till engelskatestet. Väl där så var där ingen i lokalen. Frågade mig runt. Tydligen så hade testet gått klockan 10 i morse! och att det inte skulle gå fler test. Suck. Jag har det till och med nedskrivet ifrån en på kontoret att det skulle vara klockan 1 men ack. Iaf så snokade tjejen reda på min TOEFL resultat och sa att de dög alldeles utmärlt. Skönt det, men varför skulle jag då ta testet från början? Hon tjejen som jag fick testtiden ifrån har ju sett mina testresultat...!?

Men men.... nu är jag iaf tillbaka på campus... medans de shoppar loss... yay eller inte.


Shopping time :)

Idag är planen som sådan... SHOPPING! Men... sällskapet är det segaste på att vakna... skulle varit där nu... men han har väll inte ens klivit in i duschen?? well.. killar...Jag måste nämligen vara tillbaka på skolan igen till ett för att skriva det där förbannad engelsktestet!!! suck. undrar vad som händer om jag missar det..!?

:)

Hey!
Får man lov att vara snyggare??Bild lånad ifrån Björns hemsida http://www.bjorngustafsson.se/
Checka in!!!

Hypnos?

Matsalen är helt tom om mornarna... inte för att jag är en morgonmänniska men nog masar jag mig dit för att få något i magen... sen kan jag masa mig tillbaka till sängen och sova igen, men jag MÅSTE ha något i mig innan klasserna börjar.

Efter klasserna for jag och inhandla en del böcker... världens tjockaste mattebok (!?) och två engelska böcker. De redan använda kostar lika mycket som de nya ungefär... :/ Har redan under den första veckan här köpt lika många böcker som jag köpt under två och ett halvt år på Kristianstads högskola.... på gott eller på ont? Det värsta är att de böckerna jag inte köpt än är de dyraste... de kostar mellan 80 och 150 dollar var...  :(

Känns lite som att man är tillbaka på högstadienivån igen med läxor och att man blir straffad för förseningar och missade föreläsningar. Men psykologiläraren, jag tror att han kommer bli min idol. Han bjuder på sig själv, han är allvarlig, försöker sätta sig in i ungdomarnas liv, han skämtar, han är ärlig, han är kunnig. Jag vill bli en lika inspirerande lärare!!!

Ikväll var vi och kollade på en hypnotisör. Det sägs att det ska funka, men på ett sätt tvivlar jag. Känns som om de spelar på scenen... eller är det en hypnos?Energi

Äntligen tog jag tag i mig själv och brände lite energi på gymmet! Det sega är att mina klasser börjar inte förrän fyra! Och slutar kvart över sju... sen är det möte med fotbollslaget halv åtta och om jag hinner ska jag försöka se lite på basketmatchen.

Fattar inte deras skoltider här.... fyra till halv sju... skumt.

Mer bilder ifrån New York

     

              

     1. Broadway
2. Jag på time square
3. Madagaskar klockan
4. Carlos, jag och Arthur
5. Grand central station
6. Empire state building
7. Storstadsstress
8. En eskimå?
9. Höga hus
10. Hus, hus, hus
11. Skoooooor!
12. Wall street
13. What's the name of the game? Hockey!
14. Vackert
15. Nuts 4 nuts
16. Limon väntade utanför Rockefeller center... fast inte på mig.. :(
17. Den kända isringen utanför Rockefeller
18. Central park. Lite för mörkt för min del för att entra.
19. Appelstore
20. Världens minsta hamburgare?

Work smart rather then hard

Idag började skolan. Vet fortfarande inte riktigt vad jag ska förvänta mig.

Verkar som att man blir tvingad att köpa litteraturen på detta stället... :(

Psykologiprofessorn... jo verkar som om man måste säga professor... verkar stencool. Han var helt ärlig i sina uttalanden. Tänk på att varje lektion för oss studenter kostar ungefär $50 vilket blir ungefär 400 kronor... tänk på att de pengarna blir kastade i sjön om man inte brukar allvar. Absolut tänkvärt. Tänk på att alla här betalar det för varje lektion, jag som svensk har lite svårt för att föreställa mig det även om vi på sätt och vis betalar för vår utbildning genom våra skyhögaskatter. Vetskapen om att man lägger ned så mycket pengar på sin utbildning får en att få lite extra energi för att studera. Skolan skiter väll i vilket, de får sina pengar ändå. Så det är upp till varje student här på ett annat vis.


Se hela bilden


"Work smart rather then hard"


Imorgon

Har träffat några av lagkamraterna nu ikväll.... blev beerpong direkt. Så här kan jag nog trivas :)

Ne... ska försöka krypa till sängs... imorgon börjar skolan! Hjälp!

Första lektionen... blir engelska... den jag förväntar mig bli den svåraste...hjälp

Måndag it is

Dagen har varit ganska så lat. Mötte upp killarna i matsalen innan vi drog och kollade på vad som hände i gympasalen... firande av Martin Luther.

Jag och Arthur missade dock bussen ut till Wallmart sedan... vilket slutade med att vi beställde en taxi som inte kom förrän nästa buss dök upp... sjukt dåligt. Så vi hoppade faktiskt på bussen. Helt vilse och ingen aning om vart vi skulle så hamnade vi såsmåningom rätt. Mötte upp Carlos och hans roomie. Shoppade diverse saker till rummet och strumpor och sporttoppar....

Väl tillbaka här har vi spelat lite kort och käkat... märks att alla gamla är tillbaka i byggnaden... betydligt mer väsen här.

Börjar trivas bättre och bättre :)

New York City

I lördags for vi som sagt till New York.  Halvvägs dit stannade vår buss... (Simpsons skolbuss som jag kallar den) oväntat mitt på motorvägen in till New York City. Där blev vi ståendes i en timme... Lyxen med limo, den tiden är över... Till sist kom en annan likadan Simpsonbuss och hämta oss.

Väl inne i New York City höll vi på att förfrysa i väntan på guidningsbussen. Guiden tog oss lite överallt och förklarade en del om varför saker är som de är osv.

Efter guidningen hade jag och Arthur sedan innan bestämt en del platser som vi skulle besöka. Vi hann med det mesta. Dessvärre kom vi inte upp i Empire, som för övrigt inte alls är så stor som man ser i filmerna. Shopping blev det inte mycket av. Jag köpte endast en tröja med Marilyn Monroe på. Riktigt snygg!

             

1. Simpsonbussen
2. Gänget som följde med
3. Mitt på motorvägen
4. Guidbussen på time square
5. Arthur
6. Jag och "frihetgudinnan"
7. Frihetsgudinnan
8. Jag
9. Shana (min roomie) och jag
10. Ground zero
11. Hudson river. Vet inte om ni kan se kranarna i bakgrunde, men de fiskar i alla fall upp planet som var tvunget att nödlanda där härromdagen.
12. Olsen systrarna bor i detta hus
13. Hund med skor
14. Skumma parkeringssätt

Shopping i Trumball

Hey hey hey!

Long time no see! Förlåt. Men det har varit fullrulle hela dagarna!

I lördes for vi som sagt till New York City för guidning och shopping. Det kommer till att komma ett separat inlägg om det... på kvällen blev det Uno som drinkinggame. Jag vann! :) Viktigt!

Igår får vi till Trumball för shopping. Köpte en ny mobil en samsung eternity
Samsung Eternity
Rätt snygg va?=) För att köpa iphonen var jag tvungen att binda mig antingen i två år eller punga ut 600 dollar...innan skatt vilket skulle bli femtusen något. At&t är mitt telefonbolag. Både jag och Arthur fastna för denna skönhet. Det största felet med telefonen är att jag inte kan få några svenska bokstäver. annars har den såväl tv, som gps och gulasidorna... ja, minst sagt allt. Arthur la till den där mediaavgiften så jag får väll låna hans om jag skulle bli uttråkad...

Annars blev det mest shopping på target igår. Kuddar, filt, galgar, hudvårdprodukter, tvättmedel, block, pennor etc. Pengarna springer minst sagt iväg...

Igår kväll blev de film för mig Shana och Arthur efter jag skrivit klart uppsatsen... sen drog Shana iväg och arthur övertog tv-spelen... så jag roade mig med seinfeld, säsong fem nu! Det värsta är att Shana är inte tillbaka än... vilket oroar mig... det är inte det säkraste stället på jorden jag lever på och jag har inte hennes nummer...

Idag blir de till att fixa en massa... och fundera på om jag ska ta stelkrampssprutan eller ej... jag bävar. Jag vill inte ha fler!!!

Ska iaf göra ett besök på gymmet idag! yay! Ja som sagt, skolan har ett eget gym, simmbassäng och lite sådant annat smått och gott som vi har fri tillgång till!

Tiff :):)

Efter att ha tillbringat ett par timmar i sällskap med... hum typ den jag lärt känna bäst här. Så kom Tiff och hämtade mig! Yay! Vi for hem till The Lady (henne mormor) och morfar samt kusiner. The Lady matade oss tills jag blev proppmätt och lite där till. Hon tyckte jag var skum som inte gillade peanutbutter med någon sylt... Yirk! Tydligen amerikanrnas nr 1 på mackan. Sjukt gulliga och vänliga människor allesammans! Däremot så kom hunden inte så bra överens med mig.... jg blev minst sagt attackerad av denna bjässe... och jag som blivit hundbiten förr blev riktigt skärrad! Tydligen så har hunden RIKTIGT svårt för nya människor i huset.

Som sagt, ni som känner Tiff, glöm inte att gratta henne till en plats i FC Gold Pride och att hon blev draftad redan som nummer 17! Go girl!


Marie, Grattis!!!!! Oldie :) jag önskar jag skulle få vara med och fira dig imorgon!

Har tagit foto på en del av buffen... ska försöka komma upp med de bilderna snart. Då får ni se vad jag har att tampas med var dag!!!

Imorgon blir det en heldag i New York! Yay! Några måsten för mig??

I am going to see Tiff :)

Yaaaaaaay!

Idag ska jag träffa Tiffany Weimer alias The Boss!!!! Jag har inte sett henne... sen näst sista helgen i oktober månad! Hon blev dessutom draftad idag till ett proffs lag i Californien tror jag! Så nu ska vi fira henne!:):):):)

Tidig morgon!

Pweuh. Har precis vaknat upp... klockan är ju trots allt halv nio. Ska springa till student center och fixa så att jag med kan får käk denna veckan for free. I am hungry!

I am so excited to see her!!!!!!

Andra halvan av första dagen

Eftermiddagen har tillbringats med att skriva såväl ett mattetest som en engelskuppsats. Alla verkar väldigt vänliga här, förutom en som jobbar här i Seelay hall, som huset heter jag bor i. Väldigt oförskämd. Men men.

Det skumma med mattetestet... vi fick använda vra mobiler som miniräknare... skumt...

Var en första sväng idag i matsalen. Oj. Där fanns en glassbar, pizza, hamburgare, kakbord, pommes... ja allt det där man ser på tv! Sanslöst! Men jag lyckades nog hålla mig relativt nyttig idag iaf! Ja, drickan... där finns allt. Massor utav läsksorter, juicesorter, vatten, mjölk, kaffe, varm choklad... ja allt!!!

Har träffat på några andra studenter idag. En ifrån columbia, några ifrån kina och sen var resten amerikanare... varav en som kommer nere ifrån st. thomas en av öarna där nere i karribien. Han såg snö för första gången nu i veckan. Han insåg att den var kall efter tagit i den.  Skit, vilken omställning det måste vara med detta kalla klimatet.I morse chattade jag med Carro! :) Sjukt kul med webcam ju!


Fotbollsplanen!Utsikten om man står på Seelay hells gräsmatta. Vackert!Nu ikväll var vi på "Olympics". Arrangemang för att vi ska få lära känna lite folk. Vi var inte många nya studenter... majoriteten av människorna där var orientation leaders. Men men. Mitt lag vann och det var det viktigaste. Det lottades även ut en del priser bla. en ipod och en skitsnygg tröja som han som aldrig sett snö förr fick. Damn. Jag fick en vattenflaska iaf..
Imorgon kommer det till största sannolikheten hända en sak jag väntat på :) Hända och hända... jag kommer till att träffa! :)


Första halvan av första dagen

I morse kom ass. coach och hämtade mig istället... han har guidat mig och hjälpt till med alla dessa miljontals papper och olika ställen man ska till. Har iaf gått igenom en liten del av allt det som komma skall. Fick skjuts till en affär med så att jag kunde inhandla lite frukost.. yepp det är dte jag äter nu... klockan är ändå ett... och hungrig är jag, Om en halvtimme skall jag tydligen skriva ett engelsktest.... wish me good luck!

Bye

Fullbokad

Det känns lite som att leva i ett billigt vandrarhem... gemensamma toaletter, duschar etc.  Bilder lär komma upp senare.

Det är inte som att komma till Åland direkt. Här är de helt upp till mig själv att ta mig igenom alla formella grejer. Hilfe.  Men men. Dagen är minst sagt fullbokad. Tiff snackade om att hon ville ta sig hit idag och hälsa på. Frågan är om jag ens har tid till det :/

Snön den öser som sagt ned utanför fönstret. Eller öser och öser... det seglar:)

Ne ska påbörja alla de där viktiga sakerna nu... :(

Hello USA

Klockan 04.00 i morse begav jag mig av. Klockan 8 skulle flyget lyfta ifrån Kastrup mot Heatrow. Men icke. När vi väl stigit ombord på planet meddelade kaptenen oss att vi skulle komma att bli 4 timmar försenade på grund av dåligt väder i London. Damn. Detta började inte bra. Två timmar senare lyfte vi äntligen. Men när jag gick av planet hade redan mitt anslutande plan mot New York redan lyft. Det var bara till att ställa sig i kön för ombokning. Halvvägs framme i kön kom en man och meddelade att alla vi som kommit med planet i från Kastrup som skulle vidare hade redan blivit ombokade och blev därmed hänvisade till en annan kö. Framme i disken där tycktes de inte veta någonting. Efter många om och men fick jag min biljett. Två flyg senare än det var tänkt till New York. Tydligen så avgår det inte mindre än nio flyg dagligen till JFK ifrån Heatrow. Sanslöst många! Ett par timmar senare var jag på planet.Planet var långt ifrån fullsatt och därmed fick vi flytta oss hur vi ville i planet. De två som satt på min rad flyttade sig direkt. Yes. Alla sätena till mig. Helt perfekt. Där låg jag som en utslagen hjälte!


Kollade på en film, lite serier, sov, käka, pluggade. Yepp, jag pluggade. Sjukt tråkigt att fortfarande ha kvar skola hemma.

Väl framme på JFK så såg jag inte till någon skylt ifrån de som skulle hämta mig. Så jag gjorde som det stod på lappen, tog mig till terminal fyra. Så det var bara till att hoppa på tåget. Men inte heller stod där någon i terminal fyra och väntade. Så ett par telefonsamtal senare fick jag ta på en killen som skulle hämta mig. Han hade tydligen fått infon om att stå i terminal sju, men med fel lapp. I alla fall så kom en tjej in och hämtade mig och en annan tjej. Sa att limon står runt hörnet. Tänkte.. jaja, limo? Nejnej hon menar typ en stor minibuss eller något. Men ack! Där stod den!En helt riktig limo! OMG! Med alla oss utländska studenter som blev hämtade fylldes limosinen ganska så snabbt med väskor.Jag och en tjej ifrån Japan och en ifrån Venezuela började snacka och kom fram till att vi var hungriga. Så vi fick chauffören till att köra in och stanna till vid McDonalds.


Som ni ser är där lite is på marken... här är kallt. Ungefär en -5 grader för tillfället men under de närmsta dagarna kommer det bli ner mot en -13 grader till -21 och snöBrr!!  

Chauffören var stencool. Han föreslog att jag och han skulle ta en runda till ett casino här i närheten och spela och sen ville han kolla på fotboll... men nejnej...

Efter en 24 hs resande entrade jag rummet som jag ska bo i. Min rumskamrat skrämde jag skiten ur när hon kom in i rummet när jag satt där. En amerikanska som är en av dem som kommer guida oss nya imorgon. Sån tur, annars kanske jag inte skulle hitta till the dinner hall imorgon.


Ne, nu ska jag lägga mig.

Det är helt sjukt att jag är här!!!!

Goodbye Sweden

Heja heja! Det blev en timmes sömn!

Nu drar jag!

Vi ses den 23e maj igen!


Goodbye Sweden, Hello New York!!!

Sova?

Nu sitter man här och våndas. Är allt nedpackat? knappast...räknar med att få köpa en hel del när jag kommer fram och slänga gamla trasiga och tråkiga saker som jag har med mig... för att ha något att starta upp med.

Om två timmar ringer väckarklockan... kanske dax att slagga lite??

Morgondagens hålltider:
08.10 lyfter jag
09. 20 (engelsk tid) landar jag på heatrow
11.00 (engelsk tid) drar jag vidare
13.40 (amerikansk tid, new york... tror det blir 20 i 8.. svensk tid) landar jag på JFK

sova... är det ens lönt?

8 kilos övervikt

Jisses. Efter en hel lång och seg dag fast en känslosam sådan kom jag hem för en timme sedan. Till min förskräckelse... 8 kilos övervikt! Damn. Det lär inte bli mycket till shopping för mig där. Eller...!? Måste packa nu!

Opponering

HJÄLP!!!! Jag är på väg om mindre än 24 h. Eller om 24 h sitter jag unegär i gaten och inväntar ombordstigning! Nu börjar det bli nära! Men idag väntar först opponerinng av uppsatser. Vi är först ut... hum. Vi lägger alltså ribban, och det lågt. Ska köra till högskolan nu för att snacka mig samman med Emma, hon hade tydligen hittat lite... tur det. Värre blir det med att försvara vår egen..., för den har jag knappt hunnit läsa igenom sen den lämnades in.


Have to run!

Packat och klart

Håret är fixat. Alltså såväl klippning som toning. Blev något ljusare än sist. Har dessvärre inte hunnit med att ta ett kort... kommer imorgon!

Väskorna är nu så gott som färdigpackade. Förutom handbagaget. Men det får man göra precis innan man åker.. antar jag.Galningen själv... :) har varit här och sagt hejdå! :( Hon blev påprackad dammsugaren av mina föräldrar... :P Då pappa rivit ut granen... till följd blev det barr i hela rummet... där jag satt och packa. Yay. Tre kilo med barr i väskan... :/Har lyckats... I think. Med att bränna ut en massa bilder ifrån i fjol. Jäklar vad många gigg man har med bilder!!! Inte undra på att den ena hårddisken är överfull!

Ärligt!

For som sagt och besökte frissan idag. Till min förskräckelse såg jag en enorm "bajsrand" i huvudet. Örk! Det var någon gång i sommras som Becca färgade mitt hår. Sen dess har jag inte ägnat en tanke åt det. Men gisses vad den blev synlig i det ljuset! Frisören min är så jäkla bra. Tycker om ärlighet! Ärlighet ska vara längst!!! Hon sa att de inte hade den färg som hade varit bäst för mitt hår i shoppen. Så jag fick tag på samm som sist (tror jag) inne på h&m. Det blev iaf klippt lugg och en rejäl toppning av resten utav håret!

Nu sitter toningen i... snart kommer resultatet :)

Orka!?

Idag är en sådan dag som jag har sådär jätte mycket att stå i men inte orkar att ta tag i. Har precis vaknat till... suck. Ska käka frulle innan jag beger mig till stan. Föräldrarna mina har klagat länge nog på att mitt hår är för slitet så jag måste in till frisörskan... Kom på dne geniala idén igår att återigen klippa lugg?? Eller...? Hur ska jag annars klippa mig? Tänkte inhandla några nödvändiga och mindre nödvändiga ateraljer sen innan jag tar en sväng om gymmet.


Söndag... som söndag?

Dagen började som de flesta andra söndagar... sliten som fasen och grymt yrvaken så öppnas ögonen runt 12-tiden. Vid ett tiden kom mormor, morfar och farmor över på middag. Käka och sa adjö. For och kollade på bandyträningen. Vågade inte själv delta, för skaderisken.Sjukt drygt att bara titta på... men men. Fick säga hejdå och se alla en sista gång!


På onsdag klockan 04.00 är jag på väg. Då lämnar jag hemmet mot nya äventyr. Mot ett annat liv.


Den sista utekvällen...

Gårdagen blev som sagt förfest med Berra, Fidde och kusinen. Lungt och harmoniskt och något sentimentalt.:)

       

This is us!

Kvällen avslutades på Grand. Som var sådär. Träffade en som gjorde att mina tankar sattes igång...  och en annan som...

Sista utekvällen i Ktown på ett... nästan halvår är över.

 

Last night out

Idag har jag varit duktig och fixat med papperna och packat väskorna. Får packa om det sen så att det ligger bra och FÅR plats, vilket det INTE gör nu. Men jag tror jag har det mest nödvändiga med mig. Två stora resväskor och ett handbage räcker tydligen inte för mig. Undrar hur det blir på hemvägen...? Dessvärre hittar jag inte min älskade Sverigeflagga som jag hade på Åland. Må leta. Må leta.

Ikväll blir det sista kvällen med gänget. Sjukt sorgligt! Jag hade bara tänkt att det ska bli de allra allra allra närmsta av de som är kvar här hemma i det gänget. Så. Jag , kusinen, Fidde och Berra :) Ultimat! ev. Borg och Cissi. Sjukt bra gäng!

Fasen mina Au:are. Jag saknar er!  Jag saknar alla våra fester!

Ses i vimmlet!


Skola

Igår blev dagen grymt lång. Efter bara tre timmars sömn tog jag mig in till skolan för att tillsammans med några andra frivilliga ifrån klassen dansa med yngrekursarna. Även repition för vår del. Det är så sjukt kul att dansa med någon som verkligen kan det och vågar ta ut svängarna. Upptäckte att en av yngrekursarna hade ögon man skulle kunna drukna i och ett leende som man blev bländad av. Hjälp!

Jag, Carro, Loa och Steve tog vår sista mys stund under lunchen. Låg och snackade och mös på en madrass i gympasalen. Precis som det ska vara. Kanske vi får vår kvalitetstid på tisdag med. Som är sista dagen med klassen. Sjukt sorgligt, men ändå så skönt! Men mest sorgligt.

Eftermiddagen bestod utav världens drygaste seminarium om betyg. Ett seminarium som skulle kunna varit sjukt så mycket mer givande. Dessvärre talar läraren emot sig själv på tok för mycket. Så vi är många i klassen som är måttligt irriterade.

Efter skolan for jag och Carro till gymmet för att pumpa med biffarna. Träffade där en gammal klasskamrat ifrån 1-9 som jag även kännt hela livet men knappt sett de fem sista åren. Fick lite uppdateringar om det ena än det andra:)


Idag har jag läst det uppsatsen jag och Emma ska opponera på. Sen blev jag sjukligt yr och gick och la mig. Sov bort hela eftermiddagen. Nu ikväll har vi träffats sex stycken från klassen. Käkat kebab, spelat spel och myst. Fyra av oss avslutade kvällen med biljard. Så sjukt härligt att få umgås med dessa fantastiska människor. En del kommer man verkligen sakna. I en idrottsklass lär man känna klasskamraterna på ett minst sagt väldigt intimt och personligt sätt. Obeskrivbart!Ne, nu ska även jag krypa till kojs.

9 år

Idag är det nio långa år sedan farfar gick bort. Jag minns dagen som om det skulle varit igår. Jag minns vad jag gjorde, jag minns när de ringde ambulansen. Jag minns tårarna dagen efter. Farfar, den genomsnälle som sällan gjorde något väsen för sig! Har fått höra många berättelser om tiden när han hade affär.. Han var en människa av guld. Gyllene guld!

Shopping och sista handbollen

Efter jobbet for jag upp till stan för att uträtta en del ärende inför resan. Han med såväl banken, försäkringar och köpa adaptorer. Kunde inte slita mig från att springa inom vero moda heller... där jag fann denna sötingen! Köpte även ett linne och lite smink på hm. Jag som verkligen inte handlat något på nästan två månader för att jag ska handla "over there" . Men ack, nu sprack det.

Idag har vi äntligen skickat in vår uppsats! Tjo! Kankse inte helnöjd... men hoppas bara på att få revidera så lite som möjligt. Har även varit och kört min sista handbollsträning på obestämd framtid. Hoppade in och ställde mig i mål i slutet. Pweuh. Tur att man inte bli handbollsmålvakt. Där skjuter de ju hur nära en som helst! Kan inte fatta att det var det jag ville när jag spelade handboll förr. mer vett i huvudet nu? Eller är det bara så att de skjuter hårdare idag? Har i alla fall valt att stå över helgens match bort i Halmstad. Känns inte som vare sig tiden finns eller att jag vågar riskera något.

Jobb

Kom i säng ganska så hyffsat igår kväll... men det dröjde inte länge förrens jag vaknade av ett mess. Sen kan jag inte somna om. Började fundera på vem den okände var osv. Fick slänga igång ett par avsnitt av Seinfeld för att jag inte kunde sova...Men vid tretiden lyckades jag somna om igen.

Upp vid sex. Slängde mig i duschen och iväg. Så idag har de blivit jobb. Samtlig personal hade planeringsdag så vi var bara vikarier, och jag den som varit där absolut mest. Så idag blev det stjärtlappsåkning och pepparkaksbakning :) Jag blir bara så där lite spontan ibland när det inte händer något.

Se hela bilden

Så klart var jag med tvungen att åka lite stjärtlapp. åh vad jag älskar att få släppa loss och vara barnslig för ett tag. Jag fixar inte att stå vakande brevid och titta på. Ne, roligare att hänga med och göra vad barnen gillar...:)


Natti

Ne. Idag ska jag vara duktig och gå och lägga mig i tid. Ska faktiskt upp och jobba imorgon. Skulle börjat halv sju... men lyckades få det till halv åtta! Pweuh. Så det blir till att masa sig upp lite efter sex. Suck!

Har ringt coach idag. Har rett ut lite oklarheter. Skönt. Nu ska det mesta vara fixat. Eller?

Trettondagen

Alliansen blev helt okej. Kom fram till att det nog var typ första gången typ åtta år jag inte spelat där... eller ne, där var ett år då mitt benbrott fortfarande inte var läkt... alla andra år har jag lirat final i... Men men. B-laget slog a-laget idag! Oj så kul! Mina bänkkamrater fick ont i öronen! Men ack. det var det värt. Kul nog så tippade jag rätt finallag för herrarna och rätt segrare i samtliga matcher jag tippade:) Strongt!

Tackade nej för spel i sommaren för en av klubbarna iaf.

Jag och Henke for sedan vidare för att åka lite skrillor. Fick höra om en översvämmning som frusit till... men dit gick ju knappt att ta sig... jag räknade med att vi skulle slå x antal gånger i backen när vi skulle leta oss tilbaka i mörkret. Henke fick det geniala iden om att kika upp Råbelövssjön. Körde dit... såg några som åkte innanför bryggan. Tänkte att det var väll bättre än inget. Man vågar ju inte ge sig ut på isen bara sådär utan att veta att den är helfrusen. Till sist blev de bara vi kvar... såg då att där log en hög med kläder mitt på bryggan... hum. Kollade ut över sjön. Där kom två åkare med hockeyklubborna i högsta hugg. De hade tydligen åkt runt i stort sett hela sjön och sa att den var tjock på alla utom ett ställe... så vi begav oss också ut. Skridskokungen och isprinsessan! Eller?
        

Blev sedan hungriga... när jag kom på att jag bara käkat frulle. Henke röstade på McD. Men jag röstade emot och drog med han till mitt älskade Kebab Master!!!! ÅÅÅÅÅh. Så sjukt gott!!! Deras kebab slår alla i Skåne och Åländska jag har käkat. Deras är i särklass de bästa! Henke blev sjukt chockad över hur goda de var! MMMMM!

Trettondagen

Happ. Då var det den dära trettondagen också... vilket innebär alliansen finaler. Jag som inte ens spelar i år. Första gången på fem år jag inte ska spela idag. Tjo. I alla fall ska jag få sällskap av denna sköna mannen. Tillika klasskamrat, fd, bybo med mig och en fd. laggkamrat.

Well, det blir nog bra. Får se om vi hittar någon is att åka på sen... så att vi kan piska canadickerna snart... för det kunde ju inte våra småkronor... eller vad det domarna som piskade våra små kronor!?


What's the name of the game?

Hockey!!

Sitter här med ansiktsmask och en apelsin! Allt för att hålla sig vaken:)

Ausch. Canada - Sverige 1-0. Suck!

Jag vill också spela hockey. Kankse ska passa på nu när här finns is. Inte allt för vanligt i bittra Skåne. Ja, här är -11 grader om dagarna... törs inte kolla om nätterna. Hur kallt har ni det i Finland??

Ökennamn

I natt satt jag och chattade med en av dem jag umgicks med på kobben. Vi kom fram till att vi saknar sommaren mycket. Vi kom fram till att våra öknamn inte använts samt att vi sällan hamnat i det tillståndet att de ska få användas. Eller åtminstone har jag inte hamnat i det tillståndet.

Mitt namn blev Ken Lee... efter jag haft förmågan att sjunga den låten vid tid och... framför allt otid! Andra namn blev Anteeeey, Poomie, Kiiiiiira.

Och... Let me introduce, everyones Reeeeeeeba! She is an amazing girl. She have a passion to make me laugh! Hopefully will I meet her soon. very soon!:)

 Bye love

Igår var det släktmiddag hos mormor och morfar. Mycket mat och mys!

Idag har det blivit uppsatsskrivning med Emma. Bestämde mig igår kväll för att gå upp tidigt (redan halv nio) för att ta mig en sväng om gymmet innan vi skulle ses. Men ack. Jag är mästaren av snoozknappen. I alla fall så fick vi resten skrivit idag, så nu ska vi bara läsa igenom den innan vi skickar in den. Tjoho!!!

Var ikväll och tränade handboll och fick berätta för laget att ja bara ska träna en gång till med dem. Sjukt sorgligt! Dagens träning var faktiskt ganska så rolig trots mycket spring. Jag och Linda (kusinen) flippade ganska så mycket:)

For till Love. Kanske vi inte ses förrän om fem och en halv månad igen... :( Trevlig resa imorgon!

Lördagskväll

Laserdomen gick sådär. Vi spelade tjejerna mot killarna första matchen... vilket blev en överlägsen seger för... killarna. Andra matchen körde vi alla mot alla... vilken panikkänsla man fick då när folk kom ifrån alla håll och kanter! Efter laserdomen blev det käk ifrån Peking innan vi spelade kampen mellan kvinna och man.
     

Innan utgång så serverade Fidde mig en av mina egna drinkar.... med...
 

Kvällen slutade med en runda på banken.

Laserdome

Fidde ringde precis och meddelade att det ikväll blir Laserdome med gänget.Linas första reaktion var, meeen det har jag aldrig spelat! Min är - Hjälp, blir man inte svettig då!?

Tror inte jag har spelat Laserdome sen jag spelade handboll i Åhus. Hjälp vad längesedan! Kommer ihåg att vi var där med laget och att jag sprang in i något. Men det är väll lite som med paintboll, att gömma sig som blir min strategi ikväll!

Packning startad

Shit. Har börjat packa nu. Betyder det att jag snart ska fara?? Har so far hunnit få ner shorts och klänningar. Vaddå jag tror att det kommer till att bli varmt?=)

Ottan

Idag känns det som att jag var uppe i ottan! Redan lite efter tio steg jag upp. Jag hatar att jag vänt på dygnet redan, och måste därmed försöka vända tillbaka det, om än bara för ett tag.

Har nu på morgonkvisten försökt reda ut alla de där dumma refernserna man måste skriva i uppsatsen. Jag blir verkligen inte klok på det. Det är så jäkla lurigt med tidsskrifter, artiklar på nätet, speciella vidarhänvisningar i litteraturen osv.

Har även tagit tag i Änglar och demoner igen. Hade hoppats på att den skulle bli utläst innan jag drar. Omöjligt???

Bye 2008

Är helt rastlös och kan inte sova... så snodde denna ifrån hon som fes... ja snez ;) du får slå mig snezzzO;)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Bosatt mig på en kobbe
2. Höll du några av dina nyårslöften? yepp
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? ja:) :)
4. Dog någon som stod dig nära? nej!
5. Vilka länder besökte du? Danmark och Finland...!?
6. Är det något du saknar från år 2008 som du vill ha år 2009? tillbaka till Åland!!!
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 5/4 - bröt benet, 1/6 -flytten
8. Vad var din största framgång 2008? All underbara människor jag lärt känna!!
9. Största misstaget? Avslöjandet... :(
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? brutet ben, inflammation i axeln
11. Bästa köpet? all gin:)
12. Vad spenderade du mest pengar på? resor...:(
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? alla sommarens dagar!!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Forever!!! I kissed a girl, all american girl, nu har jag fått nog.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? sjukt glad!
16. Vad önskar du att du gjort mer? avslöjat mig tidigare??
17. Vad önskar du att du gjort mindre? tänkt
18. Hur tillbringade du julen? med släkten hos moster
19. Blev du kär i år? njaaaaaa... väldigt lite i sådana fall... räknas inte som kär
20. Hur många one night stands? aja...
21. Favoritprogram på TV? will and grace och seinfeld
22. Bästa boken du läste i år? en av liza marklunds...
23. Största musikaliska upptäckten? lillasyster
24. Något du önskade dig och fick? glädje
25. Något du önskade dig men inte fick? han
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? spela match på fastlandet
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? skadefri??
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? min egna
29. Vad fick dig att må bra? havet, glädjen, människorna
30. Vilken kändis var du mest sugen på? none
31. Vem saknade du? han
32. De bästa nya människorna du träffade? laget <3 <3 <3


Flytt och fotboll

Idag har vi varit i och rensat ett hus... eller lensat. Sjukt kul, att det tycks bli affär igen!! Shit så mycket fashion grejer jag hitta! Sjukt mycket från 50-talet. Ramar, lampor etc. Där fanns även tre fina kistor och ett riktigt snyggt gammalt skåp. Dessvärre har jag inte plats till något. Men en av lamporna tog jag och en ram som jag tror blir riktigt snygg med spegel i!

For in och kollade på 16-delsfinalerna idag. Träffade på Henke o Strömmen och det gänget så det blev en massa kul skitsnack:) Kom fram till att vi alla ska bli lärare... oj. Snacka om att alla verkligen ska bli lärare i denna staden. Det är inte undra på att man aldrig kommer till att få ett jobb...suck. Såg även killen som bröt benet härromdagen, stackare. Båda tibia och fibula var tydligen av. Usch.

Nu har jag äntligen tagit tag i att ladda hem det där programmet till min ipod, så nu har jag spel med på den:) hejaheja!

Tidsfördriv

Open / CloseOpen / CloseOpen / CloseOpen / Close

Lekte lite på Hms hemsida:) Vet inte vilken jag gillade bäst... Men jag gillar den där rockiga med röda leggings:)

9/11

Igår kväll låg vi och kollade på lite dokumentärer. Dokumentärerna handlade om 9/11. Dagen då världen stannade till. Jag har lätt för att bli väldigt fashinerad av dokumentärer och de upptäckter de ibland lyckas göra. 9/11, den där eftermiddagen. Jag minns den såväl. Jag satt den eftermiddagen fast i bussen på väg ifrån skolan hem, där några av busarna öppnat dörren i bussen så att busschauffören vägrade köra vidare. Detta utanför Degebergas kyrka. Väl hemma i byn följde jag med Sany hem och satte igång tvn. Vi satt bänkande där hela eftermiddagen och kvällen, helt häpna.

Gårdagens dokumentärer om denna terroristdatum får mig att tappa hakan. Tydligen så har amerikanarna tidigare varit ute efter denna orginisationen men utan att lyckas. De har varit självast bin Ladin i hälarna tidigare men inte vågat. De visste att de som kapade planen redan var med i detta nätverk och ändå låts de entra flygplanen. Tydligen hade kaparna gått en utbildning för att bli piloter, i USA men utan att lyckas. Enligt filmen verkade det som om att där fanns en del som visste att 9/11 skulle ske och det även när. Hade de bara tagit hoten som tomma? Om allt det de talar om i dokumentärerna stämmer, så undrar man. Hur kan de bara blundat för allt? Det jag har skrivit upp här är bara få saker som de tog upp, de tog upp betydligt fler grejer som gjorde en häpen.

När jag kommer till New York ska jag besöka ground zero. Jag ryser.

Nyårsafton

Pweuh. Blev ett lyckat slut på ett fantastiskt år! Massor med mat och drickbara ting tillsammans med vänner med sanslös humor och kärlek!


Idag har jag liksom alla andra(?) varit sådär duktigt trött sega. For iaf med mamma och pappa en sväng till Gropahålan och gick. Lite utav en tradition att ut och gå med familjen vid vattnet på nyårsdagen. Det var vi ibehov av. Dock har jag inte gjort som alla andra idag och beställt pizza! Tjo:)

Nyårslöften:
- Ha ett sjukt roligt år!
- Våga, våga, våga!
-Inte gå upp för mycket (!?) (Kan man ha det som mål???)