-

Fast etsat på näthinnan. Ditt leende. Glädje. Skratt. Tro.

- Heartless.

Helg

Jisses. Dagarna bara rinner iväg och jag hinner knappt få något gjort!

I fredes kväll blev det spelkväll hemma hos Berra. Mysigt och trevligt... trots gnabb om reglerna. Men... så är det när alla har vinnarskallar!!

I lördes försvann bredbandet ifrån byn.. o grannbyn. Men lika glad var jag ändå... tills jag kom till gymmet. Träffade en bekant som jobbar där, hon satt utanför med några andra bekantskaper... ehum. ska du in på gymmet? -Jupp... -Du, där är rätt stängt. Jag:- Varför de? - Pingst, du vet... Trams. Till och med affärerna har öppet idag! Men gymmet ne... inte det! Hur många vet egentligen varför vi "firar" pingst över huvudtaget?? Iaf. tog jag mig hem till min mormor o morfar... ut gick därifrån och tog mig sedan en joggingrunda hem till min moster och hennes man. Förena nöje med nöje helt enkelt :)

Efter träningen begav jag mig för att se mitt gamla lag få stryk... återigen. Men...men.

Igår kväll blev det grillning hos Borg. Märktes att man var ensam tjej... hum. Men man har vant sig. Kvällen drog sedan vidare till Berra där brudarna mötte upp. Kvällen avslutades på Banken.

Idag har jag tillbringat hela dagen i trädgården! UNDERBART! Tvättat altanerna och utemöblerna. Hälsat på farmor och nu ikväll kollat på fotboll med sören och hennes kompis.



Träffade två ungar som bor på gatan idag.. de våga inte komma fram och hälsa... sen storkramade dem mig och vägrade släppa mig. Underbara! Den äldsta tejen till mig: Em, sist du så oss så var jag så här hög (håller handen vid midjan) och han (pekar på lillebror) han var så här hög (håller handen vid knäna). Charmigt! De hade störtkoll på var jag bodde och vad jag gjorde. :) ska försöka ta mig upp o kolla när de spelar med en dag. :)

Inlinestur

Fy tusan. Är lite malligt stolt över mig själv att jag lyckades stå på bena båda vägarna. Blåsor på tummar och anklarna (hur man nu lyckas med det). Farmor blev överlycklig. På vägen dit träffade jag min faster med. Hon är lite utav min idol. Hon är stark! Hon är som min extra mamma!

I love to be here. Landet. Där kossorna blir skrämda av en galning på inlines. Där bilisterna och folket vinkar på en, utan veta vem man är. Där alla tjabbar med alla. ÅH!

Inlines

Det blir inlines. Jag fann dem. Ska leta fram ett par stavar med Så ska detta nog bli kanon. Farmor, here i come :)

Frukost

Frukost har fått en helt ny innebörd... eller åtminstone så består den utav helt för mig, tidigare befängd och annorlunda kostintag. Amerika har förändrat mig när det gäller den.

Vispat ägg som steks, smält ost på det. Ketchup och rostat "muffinsbröd". Även bacon går finfint att ha på. Supergott och mättaden står sig!!!



Men vad tänkte egentligen människan som skapade denna frukostmåltid? Ketchup på ost och stekt ägg? De tre går väl knappast egentligen ihop i mitt sinne. Men... urgott som sagt :)

Upptagna tider

Tack M & J för många goda skratt igår :)


Åh vad jag älskar att vara tillbaka. Det är helt underbart! Många har frågat mig, men vad gör du om dagarna? Måste vara tråkigt när alla jobbar eller är i skolan!? Tusan heller! Jag har inte ens hunnit packa upp alla grejer än, så det är underbart! Man far från den ena till den andra. Jag vill bara se alla glada och underbara människor igen! Då mår jag bra! Som en vän sa till mig: I would never be friend with someone that can't make me laugh! Så sant så sant! Skrattet förgyller vardagen!

Igår blev det en sväng om gymmet också. Jisses, kommer knappt ihåg vad jag tog när jag "slutade" gymma.. men men. Tanken var idag att vara uppe i ottan och snöra på inlinsen för att hälsa på farmor... men. Klockan är snart tolv.. och jag har precis vaknat. Ajsingbajsing. Ska ju käka frulle med. Får se vilket färdmedel jag tar mig dit med. Bil, cykel, inlines?

Sommarjobb it is!:)

Its over och jag har ett sommarjobb :) Ska börja gå brevid redan nästa vecka! Tjoho!!!

Och lika glad blir jag av att det verkar som att jag är ledig över kebab midsommar och kan då fara till kobben för att fira med ålänningarna och min älskade amerikanska make!:):):) bara det blir så nu!!!

Nu väntar ett besök hos
Marie och sen gym!

Intervjutime

Ne, ska på intervju nu. Wish me luck!

Försvarsspel i drömmen

Varför drömmer jag om försvarsspel i fotboll? Hur man lär ut till nybörjare och hur man förändrar. Kom upp i press på det hållet för att stänga det alternativet. Du går nästa upp där för att ge understöd och försvåra den möjligheten och den ev. tredje ger djupare täckning. När bollen erövrats så byter jag situation. Hum, kanske för att jag var lite väl frustrerad över Uniteds försvarsspel igår? Flytta i bananbåge etc. Hjälp. Är jag en fotbollsnörd?


En onsdag

Barn är ju bara för underbart jätte goa. Åh! Ibland så önskar man att man hade egna. Men... då hade jag inte kunnat flytta runder som jag gör, inte lägga ner all tid på fotboll, få anpassa vardagen efter barnet. Ne, inte blir det några barn för mig nu inte. Men sjukt kul att så många av mina vänner har så jag kan få gulla med dem när de är snälla :D och snart så kommer fler till världen!!! :)

Träningen idag... ja vad ska man säga. Där var två spelare som jag kände igen... jisses. Jag är lastgammal! eller? Jag var lätt äldst iaf. 21 år gammal och lastgammal... yes. INTE! Men iaf är papperna nu påskrivna... så får se när min övergång blir klar. Skönt att få lira lite boll i sommar iaf.

Var ute på skolan som jag varit timvikarie på sen 2006. Åh jag älskar att känna mig så hjärtligt välkommen dit! Åh! Det är min drömarbetsplats :):) så underbara elever, så underbar personal!


United united. Vad händer efter 1-0?? Kan inte direkt säga mer än att resultatet är rättvist sett till denna matchen. Hatten av för FCB.

Språlöst försvunnet

I lördes blev pappa lite kinkig på mig. Tar du inte undan din sminkväska nu så slänger jag den... Min sminkväska har sedan dess varit spårlöst försvunnen. Ajdå.

Det där paketet från DHL verkar också spårlöst försvunnet. Jag som hade tänkt att sticka iväg nu. Första hälsa på "jobbet" och sen träffa Lotta och lilltjejen, sen till min kusin och hennes lilla bebis. Så idag är det jag och de mammalediga :)

Sen ikväll är det gräspremiär. Ja det är bara en träning men ändå. :) Förhoppningsvis är papperna med klara så att jag får skriva en liten kråka.

Tack o hej. :) I love to be back!


Drömfinal

Sitter och vänar på att paket ska levereras ifrån DHL. Så undertiden får jag väll passa på och plocka undan, har ju fortfarande inte lyckats med det.

Fotbollsskor... det var där minnsann och da inga problem med att hitta... fotbollsskor.. eller ja skor i allmänhet för den delen också lider jag ingen brist på!!  Handskar är det destu sämre med!!

Just det, ska ju leta fram alla de där papperna inför morgondagen också. Jisses, det höll jag på att glömma!


Vilka vinner ikväll måntro?

Mina två favoritlag ikväll i final. I självaste CL. Mitt hjärta har iaf alltid slagit extra irrevarv för United men Barca bjuder alltid upp till högklassig fotboll och är ett ruggigt bra spelande lag. Barca är ju helt klart mina favoriter i Spanien. Jag blir inte ledsen av vad som, det är ju min drömfinal! Vetskapen om att coach sitter där med ett enormt rött hjärta gör mig inte det minsta avundsjuk... eller. Just det. Varför får inte jag vara där????



Jovisst är det mellan raderna "förbjudet", men långt ifrån omöjligt!

Comeback?

Jag har varken lust eller energi till att ge mig ut i träningsspåret just nu... så jag struntar i det! Heja.

Idag består mitt största bekymmer i att leta fram fotbollsskor, handskar och benskydd för ikväll är det comeback på hemmaplan (nåja, nästintill!).


Kaffematch?

mycket vettigt har inte åstadkommits... läst lite och snackat med älskade L är iofs vettigt ;)

Ikväll är det match här uppe och tydligen så anser gästernas supportrar att jag ska bjuda på kaffe. Vem vet...

Upp o ...

Upp o hoppa ligg inte o dra dig. Ne i morse blev det en fin joggingtur i skogen. Underbart skönt att få ut bland det vildvuxna och bara koppla bort allt.

Har precis lyckats laga mat för första gången i år!!! Inte ens stuvningen blev bränd. :) Perfekt med hederlig svensk husmanskost! Som jag saknat det för att inte tala om lingonsylt!!! åhhhhh!

I övrigt har jag bara snackat med en bekant  som är i usa nu... klockan är ju över sju på morgonen där så han snackade mycket i nattmössan men roliga sanningar om han fick jag reda på :)

Hylla

När jag läste denna artiklen så kände jag igen mig. Ett ingrepp som även jag har funderat på att göra. Samma som hon säger så har det inget med någon skönhetsoperation att göra utan för att jag vill bli bättre fotbollsspelare och ha mindre ont i ryggen. Att jag har dagligen ont i ryggen är inget jag direkt snackar om, jag vet ju vad det är och jag gör mitt bästa för att stärka den och bålen så att jag orkar hålla min kropp rak och inte se ut som en hösäck. Att se ut som en hösäck kan ha lite att göra med min längd också då man utan att egentligen tänka på det gärna vill sjunka ner till den jag pratar meds längd. Har förvisso blivit bättre på det efter att jag själv la märke till det men är säkerligen något som händer då och då. Att vara atlet och ha "en stor hylla" är inte det enklaste i alla väder. Helt klart blir man hämmad, det sticker jag inte understol med. Smidigheten och rörligheten blir sämre. Idag ligger planerna dock på hyllan då jag vet att där är de som har mer problem med det än jag samtidigt som jag lägger ner mycket tid på att få en bättre hållning och därmed mindre ryggont.

Vettig dag

Har köpt en adapter iaf för mina amerikanska uttag ska fungera. O jissa vilka man stötte på där om inte självaste berra o Borg...Sen blev det en sväng på stan med Elín. Fick se hur de bodde o så. Tog henne ut till Vilan där hon skulle träna... så passa på att snacka med en del gamla lagkamrater innan jag skjutsade dem till tåget och jag körde och hälsa på mormor o morfar.

Blev ett pass på gymmet med Ida. Mycket snack och mindre hockey... men det går bra det med. For upp och tjabbade lite med herrlaget jag tränade med i fjol. Hade viljat träna med dem igen. Sjukt skoj. Men men. Äter mina madar nu...

Räkning

Nu när jag gick igenom posten... såg jag att jag hade fått en räkning på fyra svenska riksdaler, eller rättaresagt var den på tre och något. Jisses. Portot, kuvertet och besväret blir ju dyrare än räkningen. Jaja, den är betald iaf.

Packar upp...

Ställde väckarklockan. Snoza. Ställde en ny. Snoza. Som sagt, har inte vänt dygnet än!

Har bokat in möte på torsdag nu. Håller på att få undan den sista väskan, rensa bland posten osv. Jisses vad mycket man samlas på, på fyra och en halv månad!

Ska träffa Elín senare... förhoppningsvis hitta en converter ifrån de amerikanska sticken till svenska.

Just det... har hunnit införskaffat mig i en sådan här liten skönhet:
Bose iPod SoundDock

Jäkla bra ljud!


Söndag

Har varit ute och sprungit idag. Underbart väder! Klippte pappa... han var lite nervös i och med att jag inte gjort det... på ett halvår :) men öronen sitter faktiskt kvar än! Ikväll har älskade kusinen varit här... så jag har spelat skiten ur henne på kortspel :D hehe.

Sötma. Du finns där med mig.


Säkerhet?

sjukt kul att träffa rebecka, jennie och jannika igår! Dessvärre jobba marie :(

Som vanligt så var där en massa kändisar ute... helt okej kväll minst sagt. Fram tills jag skulle bege mig hem. Bussen kom en halvtimme senare än avgången var sagt... busschauffören yrade och sa att hon hade kört turen för en timme sen och betedde sig väldigt olustigt så det slutade med att en del tog taxi, några stanna i stan och min mamma kom och hämtade mig och några killar ifrån grannbyn. En kille gick ombord på bussen. Vi andra vi vägrade. Ingen säkerhet kunde garanteras när hon betedde sig så lustigt. Man vet ju aldrig vad hon har sysslat med. Klageanmälan ska lämnas. Säkerheten går föra allt annat.

Vittsjö

Idag blev det fotboll i Vitssjö med mamma och bror. Kul att få se en massa kändisar igen :) och Elin. Ganska sjukt att vi "Bor" i samma stad nu och ska sen dela rum på andra sidan atlanten i augusti... men mig gör det inget :)

Ikväll blir det utgång med finaste Jennie och Rebecka från au. Heja. :)

Platsbrist

Att packa upp... är tråkigt... för jag har inte plats någonstans... jag fattar inte vart alla dessa grejer kommer ifrån? Får köra och köpa fler galgar nu... damn it. Shit... där är en del jag hade glömt att jag var ägare till.... hum.

Vet inte om det blir till stan i eftermiddag med mina kusiner och se mitt kusinbarn eller om jag och mamma tar en fotbollstur till Vittsjö. Första dagen när jag flyttade ifrån Finland så spenderade jag den i Vittsjö med fotboll..., kan jag göra likdant även denna gång?

Spontanitet

Att ett litet ynka fråga kan skina upp hela mig. En helt vanlig fråga om hur jag mådde och om resan gått bra. Jag ler än. Jag ler stort. Jag kräver inte så mycket för att bli glad. Spontanitet tack. I love it. Du gör inte en dag, du gör en vecka! Förbjuden frukt är såklart det som är godast. Det man inte får ha, det är det jag vill ha.

Jag väntar... men åh...


På tal om spontanitet. Tack Jennie för ditt sms :) jag hoppas vi ses imorgon!!!

Tillbaka i Sverige

Då är jag i Sverige igen. Sverige... är alltid Sverige... och några större förändringar är inte direkt skedda (vad jag fått erfara så långt). Fyra och en halv månad senare...

Kunde nämligen inte uppdatera från New York... hade inte trådlöst på hotellrummet. Men han med besök i Empire, Frihetsgudinna (fick se upp i skapelsen som Eifel var med och konstruera och det innan Eifelltornet. Heja Eifel!!!!), time square, Brooklyn bridge, naturhistoriska museet, wall street, ellie islands.. åh en massa annat. Shopping... gick det sådär med... blev nya vita sneakers med guld, långklänning, andra klänningar, jeans... etc. Jag har helt kärat ner mig i DKNY!!! så det blev en del därifrån... blandannat världens finaste klänning (för tillfället ifrån mina ögon sett). Det blev 6 fulla resväskor hem... och därtill hanbagage... men det är väll inte mitt fel att jag har bott där i över fyra månader? man måste ju få handla så att man klarar sig!? :)

Tog även en joggingrunda i central park... pappa och jag delade på oss efter ett tag för vi ville på olika håll... det slutade med att jag sprang två varv runt dammen och hela parken upp och ner (parken är 4.8 km lång..) så rundan slutade på närmre en och en halv mil... tilläggas ska kanske... att det inte var med meningen.. jag trodde bara att jag sprang ett varv runt dammen, men att den var gigantisk. Ack. Jag hamnade fel..

I övrigt har resan handlat om blåbärsmuffins, creamcheese, små söta, dunkin donuts kaffe.

I onsdes blev det ett besök på Broadway. Såg Mamma mia och en av aktörerna har varit med i sex and the city filmen. Coolt.

Ikväll har min älskade kusin och bror varit här <3

Ne, dax att sova nu... har en hel del att packa upp och tvätta...


Tankar...

Jag säger som Katy Perry...

You're like an Indian summer
In the middle of winter
Like a hard candy
With a surprise center
How do I get better
Once I've had the best
You said there's
Tons of fish in the water
So the waters I will test

Mamma 50 år

För 10 år sedan besökte jag USA för första gången, Florida blev det och mamma fyllde 40. För två år sedan for vi till Kina och Thailand för att fira pappas 50-års dag... och idag är det mammas 50-års dag å nu är vi här. Tycker dock lite synd om mamma som ville fira sin 50-års dag i Australien... men är ju inte riktigt säsong för det nu.

I morse for vi ut på båten vid Niagara fallen... och blev blöta :) Sen har det blivit shopping. Blev shorts, tröjor och handduk ifrån Tommy Hilfiger, massa träningskläder från Nike och Addidas, skjorta från Hugo Boss till min bror, massor med nya strumpor och underkläder. Tog en glass ifrån Ben & Jerrys (mums!) och förlängde naglarna. Så nu är jag pank... men.. får trösta mig med att det är billigare här än hemma, men nu blir det shoppingförbud. (Typ...)

Har precis beställt upp en pizza till rummet och ska snart ner en sväng till Casino (snarare en spelhåla...)

Mammas födelsedag firade vi mer igår med middag i tornet och fyrverkerier och ljusspel i parken... lungt och mysigt.

Niagara fallen i bilder ifrån den amerikanska sidan

Fotona är nu inlagda på datan! Tjoho!

Idag gick vi till Canada. Ingen längre sträcka men dock :)

Summa sumarum så är fallen häftigare att uppleva i från den amerikanska sidan men finare ifrån den kanadensiska. Det är mer runt omkring fallen ifrån den kanadensiska sidan också.

Sett ifrån den amerikanska sidan:




             
   


Mitt egna liv i den stora världen

Du som utger dig för att vara anonym. Jag kan bara ha mina aningar om vem du är, och det har jag!

Du kan ju fråga honom vad han säger om att vi bott ihop eller ej.. kanske han förnekar det. Vad vet jag.

Nog fasen har jag gått vidare och har ett liv utan honom. Jag anser bara det är tråkigt att man inte som vuxna individer kan föra en vettig dialog när man trots allt har känt varandra väl. Jag vill inte ha någon djupare "relation" (dvs. kontakt) med honom men samtidigt hade det känts bra att veta att han och hans familj mår bra. Absolut inget mer.

Jag lever mitt liv och har upplevt så oerhört mycket sen vi gick åt olika håll. Bott utomlands (nej just det... jag gjorde ju aldrig någon adressändring så det räknas nog inte heller), träffat en hel hop med underbara människor och gjort en massa ungdomliga grejer som jag till största sannolikheten inte hade haft chansen till annars. Jag hade exempelvis aldrig suttit där jag sitter nu!!!

Och vad jag gjorde som sårade honom... är en tolkningsfråga ifrån hans sida. Vill han tolka det som sårande så är det väl det. Hade det varit på ett annorlunda sätt så hade han lika gärna kunnat tolka det som beskyddande. Nu var det inte som jag fått höra och det är jag glad för. Bara oerhört tråkigt att han tolkade det på sitt vis, men det är bara för mig att respektera det.


Jag lever mitt liv och jag trivs med att vara ute i världen och fara. Det är min livsstil.

Det gör ont.

Det gör ont att veta att den som troligtvis fortfarande känner mig bäst inte vill ha någon som helst kontakt med mig. Det gör ont. För ett par år sedan hade vi lägenhet och ett liv tillsammans... idag vill han inte veta av mig. Jag får inte ens säga grattis på hans födelsedag. Det gör ont. Aldrig har jag någonsin släppt någon så nära in på mitt sanna jag. Jag minns skratten och de bra stunderna. Jag minns det fina. Tilliten. Vännen. Tron.

Jag ska aldrig mer höra av mig till honom. Det är vad han vill. Jag måste respektera det. 3,5 år utan betydelse?

Jag vill inte förtränga tiden. Jag hade hoppats på en "vänskap". Åtminstone att vi skulle kunna vistas på samma plats eller vad som utan problem, men tydligen är det bara min vilja. Jag förväntar inte att vi ska vara vänner på samma vis som förut, men att kunna vistas på samma plats hade underlättat.

Det gör ont att aldrig mer få träffa hans familj. Hans familjs hundar. Det som jag en gång klassificerade som min egna familj.

Grattis på födelsedagen och lycka till i din framtid. Jag hoppas att det är din själsvän du har funnit och att du kommer vara lycklig i ditt liv.



Du kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Du var min första riktiga kärlek. En bit av mig kommer alltid att saknas, det är du som har den biten.


Löpband

Tyar inte lägga in bilderna ikväll... för det blev gymmet och löpmaskinerna med pappa istället för en lugn tur i bassängen. Jag gillade att det fanns en tv att kolla på under tiden man sprang... helt plötsligt hade jag sprungit i 40 minuter utan att man tänkt på det. Men som pappa säger... det är ingen konst att springa på löpband, för det rör ju sig med elektricitet, så det är egentligen inte jag som springer. Hum, undrar varför han klagade på att hjärtat började slå igår när han skulle testa det på förra hotellet..!? Well.

Mäklarna väntar... för det fungerade inte igår.


Vad händer med andra avenyn??? Har inte sett något av det på två veckor!?!?! TELL ME!!!!

Homer Simpsons har rymt ifrån Springfield?

I morse lämnade vi Boston för att ta oss mot väst. Inom Springfield för att leta efter vår Homer. Min kära Homer Simpson!!! Jag hittade inte han någonstans! Men en bunke fina byggnader!!



Efter att ha spenderat en timme eller tå i Springfield fick vi nog. Vi insåg att min idol inte skulle dyka upp. Vi körde vidare mot Adirondack Park som ska vara Usas största park. I parken har bland annat två vinter-OS varit.

Nu är vi utanför Rochester. Ska se om jag orkar och hinner lägga in lite bilder ikväll... ska ner och ta ett dopp i hotellets pool nu iaf!

Boston

Är i Boston nu. Internetet på hotellet är så segt så segt. Har fördrivit dagen i staden. Inte speciellt stor stad så det känns som vi har hunnit med vi ville iaf på bara en dag.


Pappa nyss (läser i kartboken) - ah fasen. Det är bara 460 km mellan Boston och Buffalo. Det är lungt.
            Dessvärre står det i miles... vilket får gångas med 1.6 ungefär. Så... det kommer ta sitt tag och inte alls är lika lungt i den trafiken.

Igår kväll kom vi på.... att jag har låst in bananer i mitt skåp i omklädningsrummet... (Får skylla på pappa) Om tre månader är inte de hallon. Men coach lyckades få upp låset så att bananerna är ute :)

Fick ett erbjudande idag om att tillhöra ett allsvenskt lag i sommar.... men de nya reglerna verkar inte tillåta mig det.. :/

Utcheckning

Ska checka ut från hotellet snart (i Milford) och ta oss till skolan. Mamma och pappa har fått mig att rensa ut nästan en hel väska... så ska åka och lämna det när coach kommer. Så nu finns det rum för mer shopping... eller?

Åker till Boston idag. En resa på ungefär tre-fyra timmar. Stannar där tills på onsdag då vi åker till Niagara fallen.



Varför vill man ha det förbjudna?

Jag är en A+ student!

Kan inte låta bli att småle. Fick precis ett mail av min mattelärare. Hon skrev att jag fick 100 av 100 på matteprovet och att jag får ett A i slutbetyg för att hon inte är tillåten att dela ut A+. Sött. :)

En dag i Connecticut

I morse blev det upp tidigt. Käka bamse frukost på hotellet. Mamma och pappa blev minst sagt fasionerade av våfflorna... som de själva inte lyckades med att tillaga. :)

For och checka ut mig ifrån campus...  Äntligen. Det såg minst sagt för jäkligt ut i korridorerna med skit!!! Men vi tog en tur på campus innan jag började min träning. Känns så långt väldigt bra med denna målvaktstränaren. Han är oerhört ambitiös och har ett nytt tänk i förhållande till de andra målvaktstränarna jag har haft.

Bilen vi hyr... är en Cadillac CTS... ett ganska så fint åk när man är van vid våra volvos hemma :) gjorde en googling nyss... och mamma vill inte veta vad den kostar.

I övrigt... har vi mest kört vilse... :) minnet har trytit en del..

Ska packa om mina väskor nu.. för som det är nu får jag inte ens plats i tre resväskor... jag som hade tänkt att shoppa lite med.


Mamma fick dille på barnkläder idag. Hon tyckte att allt var så supersött... Hum. Sorry mamma... inte dax än på ett tag, måste bara hitta en vettig karl först. :)

Får tacka "anonym" för rättelsen i min header!


Your eyes... are so beautiful. You make me nervous.

Målvaktsträning :)

Packa och packa... jag åstadkom inte mycket idag... Blev mest skitsnack med Maris innan målvaktstränaren hörde av sig. Så vi bestämde oss för ett pass. På GRÄS :) passet i sig gick väl sådär... men skönt att få någon som fokuserar på min teknik och min utveckling. Mycket fokus på teknik och stretching. Jag fattar inte varför alla är så extremt fokuserade på stretching här... men men. Ska köra ett pass med han imorgon bitti med tror jag.  I alla fall så skjutsade han hit mig till hotellet efteråt... men enligt hans gps så låg hotellet i skogen... vilket det tydligen gjorde... vi var så uppe i allt snack så vi missade den tydgligt markerade avfarten. :)


Mamma och pappa har landat i New York nu.. så nu ska de bara leta upp biluthyraren och sen är de här :):)

Har fortfarande inte ätit något vettigt idag... så ska "gå in till milford nu"... och leta upp käk




Jag vet att det är förbjudet, men jag kan inte hjälpa det.

Mommy and daddy is coming today!

Om en sju-åtta timmar så är mina föräldrar här (så länge inget händer under tiden som försenar dem). Äntligen ser jag slutet på denna långa resa!!! Det har funnits bra stunder, okej stunder och ÅTSKILLIGA skitstunder!!!!

Dagens projekt är att samla all min pakning på sängen. Städa ur mikro, kyl och frys för att sedan ta mig till hotellet... och kanske mallen. Maris har snackat om att hänga med mig dit... här är ändå nästan ingen kvar här så hon kan ju lika bra hålla mig sällskap.

Målvaktstränaren har inte svarat på träningsfrågan... antar att han fortfarande sover.... :)

Idag är det annars graduation... ni vet det där man sett i filmer när de springer upp i deras nattasärke och hämtar en rulle. Yepp... typ så :)



Bilden är tagen första januari i år... så det är ungefär sen jag såg dem sist!!!

Last night at Seeley. Last night at Bridgeport?

Tanken var egentligen att Maris och jag skulle gått över till Cooper för att festa en sista gång med "gänget"... men så blev inte fallet. Yuri, Maris och jag hamnade på mitt rum. Tömde min keg... lyssnade på artmade och youtuba det mesta. Mycket melodifestivaluppträdanden och asiatiska uppträdande. Det blev en kanonkväll med mycket skratt och bra sällskap. Bra sällskap är verkligen vad jag är i behov av nu förtiden!

Ska försöka få till en morgonträning med den nya målvaktstränaren imorgon...om han vaknar :) vi får se. Frågan är fri.

Jag ska faktiskt försöka sova nu... och av någon anledning är jag glad. Det är creepy. Men jag är glad.


Har även fått samtal till min svenska mobil som jag alltid annars har avstängd. Jag vet vem det är, men jag tyvärr missat det helt. Jag hoppas på att du hör av dig imorgon igen :)

Jag har tränat :):)

Idag väckte Ania mig för att säga hejdå... min lilla mooooose. :( Jag och Maris har annars fått bort en del packning... och tränat... spelade squash, gjorde cardio, snacka skit med Milos och Patka innan jag spelade squash mot Marie... Så har varit i gymmet ett par timmar idag :):) Skönt som få.. sen fick jag nya explotionsövningar att jobba med av Dan. Min personliga tränare :) Har ju inte tränat på ungefär en och en halv vecka... så kommer nog vara mör imorgon.

Ska hoppa in i duschen nu...

Donation

Fick ett mail från svenskar i NY idag... med en historie om en pojke. Tänk hur enkelt det egentligen är att vara en donator och vilken skillnad man skulle kunna göra. Jag skäms för att jag inte är registrerad som donator. Dock har jag haft diskussionen med mina föräldrar så de vet vad jag vill. Från början ville jag "bara" donera alla mina organ och inte tillåta någon att använda min kropp i utbildnings syfte... Men där har jag ändrat mig. Är det så att ingen är i behov av mina organ den dag jag byter sida så kan jag tänka mig att min kropp används för utbildning. Kan den inte rädda liv direkt så hoppas jag att jag kan rädda liv i det långa loppet i stället. Det är en god gärning. Kanske det hade varit lika bra att anmäla sig till donationsregistret genast.

Jag och min roomie kom genast in på det här med att lämna blod. Jag har försökt bli en donator för det... men de vill inte ha mig... för att mina järnvärden inte har varit de bästa plus att jag har blivit väldigt yr, illamående och till och med svimmat av sprutor... Men jag vill ju. Får försöka övertala dem igen.

Vilken skillnad en liten människa egentligen kan göra!

Deala

Blev skickad på coachning idag igen för att täcka för Sof... Det blev ett awkward möte... när hon inte sa vem som skulle hämta mig... Som hon sa... "jag är ju inte född igår" :) hahha. Men men. Halvvägs till fältet fick vi höra att det blivit inställt. Så det blev till att vända för dem och köra mig tillbaka.

Sof skjutsade mig sedan i gentjänst till Walgreens.. så nu kna jag börja ta saker till omklädningsrummet och låsa in dem. Kommer bara spara saker som jag inte är mega intresserad av... för jag vet inte än...

Dagens största beskymmer kommer jag få deala med senare i natt och det är att personen ifråga som jag gjorde grymt mycket för i tisdes... för det första inte ens har sagt tack och för det andra inte betalat tillbaka pengar som vi var tvugna att låna... och jag tänker inte betala för hennes beteende, det räcker med att jag wiped allt!!!! Och tjejen som lånade ut känner inte henne... så jag får deala med det. Och det ska jag banne mig göra, för ingen av oss ska inte betala för hennes skit. Sablar heller.

Random guy

Mötet... ja vad ska man säga. Jag kom springandes med baglen i halsen... Den nya målvaktstränaren... är ung. Var väldigt snacksam och trevlig. Jag sa lite om hur jag vill ha det och han om hur han ville ha det och om vad jag ska göra i sommar. Han verkar välldans professionell och engagerad för att vara så ung. Det gillar jag!!


I matsalen idag kom, en för mig random kille... visst har jag sagt hej, men inget mer förr, fram och började snacka. Sjukt vågligt av han. Så senare ska vi gå till Wallgreens tillsammans.. haha... bättre det än att gå själv iaf.

PACKNINGS TIME!!!

Möte

Coach ringde och väckte mig nyss... ska in på möte med han och den nya målvaktstränaren om 20 minuter. Tur att man inte ser ut som sju bedrövelser och känner sig som nio.

Packning på börjat

Jisses vad jag ahr tvättat idag. 8 maskiner... och nu efteråt har jag hittat mer smutstvätt så det blir på det igen imorgon. Annars har jag börjat packa. Ja jisses... Ena resväskan är fylld med kläder som jag inte ens använt här, både nytt och gammalt. Har x antal kassar med grejer som jag sak förvara här. Tar hem allt som jag skulle kunna tänkas vilja ha även senare så att om jag inte kommer tillbaka inte har lämnat det här. Ne. ska bädda rent sängen nu och sätta igång ett avsnitt av simpsons att somna till. Natti.

Bye Athhhha.

Håller på att tvätta som tusan... och har även påbörjat packning. Vet dessvärre inte om jag vill ha kvar något på detta stället just nu. Frågan är återigen om jag kommer tillbaka. Ett stort frågetecken på det. Ska träffa coach och den nya målvaktstränaren imorgon. Denna enda anledningen för mig att stanna är att jag har sagt det till coachen. Ingen annan.


Låtarna som spelas idag... :
Jermiah och Black Eyed Peas

Ikväll kom Arthur tillbaka... och lämna mig ungefär lika snabbt. Vi har ett sådantdär vännerförhållande där den andra fattar vad personen ifråga tänker... Känns så jäkla kul att ha fått en så bra vän här. Skrattar, det gör vi för jämnan. Likgärna som vi har en oerhört seriös diskussion.

Killen i blåa shorts

Mötet blev inte så värsta awkward. Jag låtsades mest som om ingenting hade hänt...

Där emot hände det en gullig sak under träningen. Två av kidsen har visat att de inte gillar varandra under sessionerna men idag slöt de fred och som de gjorde det! Det blev som bästa kompisar efter ett handskak och hejade sedan på varandra under hela träningen och skulle hjälpa varandra för det var en lagsport. Så fint!!!

Helt plötsligt under den första sessionen kom fyra kids från ett annat lag fram springandes till mig och Emma. De var fnissiga som man är när man är en tio år. Till sist klämde en av dem ur sig att "killen där borta i blåa shorts vill dejta dig". Jag halvskrattade åt Emma då jag tog förgivet att det var till henne för jag hade inte den blekaste aningen om vem deras coach var. Mellan våra sessioner kom deras "headcoach" fram till Linda och berättade samma sak att "killen i blåa shorts ville bjuda ut henne" (som han sa) och pekade på mig. Coachen kom sedan fram och frågade mig om jag ville gå på date med killen i blåa shorts. Jag flina och sa att jag är nog för gammal för honom... uppenbarligen skulle jag inte vara det. Tyckte ändå att det var urgulligt när ungarna kom fram springandes! Fortfarande vet jag inte vem killen i blåa shorts är... såg han bara på avstånd.

Dagens klockrena hände i bilen: Linda - I went to bed 5 o'clock and went up 10... thats just 4 hours sleep!!! Hahaha. Hur är matten?
Dagens andra tavla står även den Linda för. Vi står och skjuter mot mål där kidsen agerade målvakter... vilket de tycker är riktigt roligt. Våra skott är snarare lyftningar än skott... Tills Linda får till en stenhård vristare. Killen som stod i mål funderade inte på att ducka utan gjorde värsta räddningen. I och med att skottet var stenhårt så flög killen baklänges. Två sekunder senare är han uppe på fötterna och redo för nästa "skott" utan att säga ett ord. Sten tuff kille. Men otroligt dumdristigt skott.

Egocentriskt

You let me know what u wanted. I know now. This is going to be awkward. I know that. Thats for sure. But that is the smallest part in this worl right now. Be glad for that. 5 minutes.

Att ett sms... are u mad kan göra någon skillnad. Skulle inte tro det. Folk här svek igår. De lämnade en av deras vänner i sticket. Det är inte okej. Och idag bete sig riktigt illa mot mig för att jag blev förbannad och skyddade den utsatta. Jag är arg, ledsen och besviken... Det är inte jag som ska komma och snacka med dig. Det är du som ska be om ursäkt utan att bygga upp en mur om att du ska vara perfekt. Du är egocentrisk. Thats it.

Efter Elin fått höra historien om vad som hände så drog hon en djup suck av lättnad av att hon inte hängde med. Det var drama drama drama på hög nivå. Har sagt hejdå till Elin. Hon landar i Ktown imorgon eftermiddag! Jag är avundsjuk!


Matilda. Vad kul att du läser min blogg. Får man fråga vem du är och om du har någon blogg!? Oj. Det var under den tiden som jag försökte ta tag i mitt liv och hitta en mening med att leva i mitt liv. Om du läst de tidigare inläggen under 2007 så kan de emellanåt vara riktigt dystra. Vardagen var mörk då och det var i Mars 2008 det tog sin vändning för det var då jag bestämde mig för att dra till Åland vilket visade sig vara det bästa jag har gjort i mitt liv än sålänge!



Ska iväg och coacha nu. ciao.

Att ställa upp för varandra

Bokstavligt talat har jag nog varit med om min värsta natt någonsin. Allt har varit en pina och jag har insett att det finns på tok för många egocentriska människor på denna jord!!!! De som ställt upp ikväll är vi svenska tjejer och två baskettjejer ifrån England. Vi har alla ställt upp på olika vis, men vi har funnits där och hjälpt till så gott vi kunnat. Där är så många som man vill trycka in vett i huvudet på!!!! När jag tänker efter så de enda jag känner jag kan lita på här (om det skulle hända mig något) är de svenska tjejerna, Elin, min roomie (även om vi inte står varandra alls nära så vet jag att jag kan komma till henne oavsett vad) och Arthur. Fy fasen vad utlämnad man är här.

Jag vill inte vara kvar här.

Glory glory Man United

Glory glory man united! Var ett gäng på en femton personer ungefär som samlades framför den stora plattskärmen för att avnjuta denna seger idag! Underbart! I övrigt har jag mest föröskt ta igen gårdagens missade sömn...


Ikväll blir det troligtvis Bravo och semesterns sista $2 tuesday! Dax att vakna till.



What do u want. Tell me. I cannot read ur mind. Let me know. Now.

SCHOOL IS OUT FOR SUMMER!

Lyckades överföra 15 credits till.. så nu har jag 60 överförda... och har tagit tolv denna semestern... vilket blir 72.. för att ta examen krävs 120... vilket är tre till terminer... jag kommer stanna minst en till... ska jag stanna ett år till sen? eller gå hem och plugga en termin och hoppas på att kunna överföra 15 till för att sedan bara göra en termin till här... eller komma tillbaka för ett helt år efter jag varit hem om. Eller bara skita i att ta en degree här och åka hem efter nästa termin? Eller ska jag stanna i tre och ett halvt år till och ta en annan degree än general studies? Vad ska jag göra?


En sak är säker och det är att jag ska fira att denna semester är över för en kvart sen! SCHOOL IS OUT FOR SUMMER!!!! Det ska firas med en avslagen öl och se United piska Arsenal.

Jag minns skolavslutningarna när man var yngre. Vi gick alltid och köpte kulglass... nog fasen har jag varit tvungen att ha kulglass idag igen :):)

Transfer?

Fasen. Var på tok för överpigg igår och ointresserad av att plugga.. så satt uppe till halv sju... nu ska jag gå och se om jag fått creditsen överförda.. är rädd för att jag inte fått det.... sen ska jag plugga, printa... och ja. käka innan final.

Massor massor massor. Nervös.

Massa timmars gojsnack

Till morgondagens final... skulle jag plugga med Elin och Jacob... men.. det slutade med att jag först satt och "snacka bort" en timma med Sandra och GG innan alla lämna mig och Jacob kvar... och då blev det snack om allt och ingenting i världen en timme till. Gick in till mitt rum.. och insåg att jag blev väldans störd här inne av min roomies kompisar så jag tog mitt pick och pack och drog till Arthur för hopp om mer studerar. Men vad har vi gjort? Snackat goja tills nu... Vakten kom förbi oss en gång i timmen och sa hela tiden en deadline för oss... sista gången sa hon fem. Klockan är nu lite över fem... men jag är också tillbaka på mitt rum. Vetskapen om att jag ska upp tidigt imorgon... gör mig inget. Det är sista dagen i morgon jag behöver bry mig om. Sen kan jag göra vad fasen som! Pluggat blev det så klart inget av. Men en sak är säker och det är att jag är på tok för pigg för att gå och lägga mig nu. Jisses. Imorgon drar Arthur och på onsdag Jacob och Elin. Och jag.... jag är kvar här. :(:(:(

En bra sak har jag åstadkommit... och det är att jag fått böcker för två klasser nästa termin... en jag ska ta och en jag troligtvis behöver ta. Thanks mate.

Det blev ...

Det blev inget pluggande för min final direkt... men det löste sig nog. Ska nog fasen lyckats ha klämt ur ett A iaf. Tråkigt att man inte behöver köpa för ett betyg. Jag tycker nog bara det i detta fallet då jag vill bli bättre i ämnet.

Har haft möte med hela byggnaden idag. Lyckades få så att jag checkar ut på söndag istället. Vilket betyder att jag inte behöver kånka med väskorna till hotellet på lördag utan tar dem när vi har bilen här. Nice.

Pluggar faktiskt inför morgondagens final och har redigerat mina uppsatser som ska in imorgon ytterligare.

In a relationship with...

Vad har jag gjort de senaste tjugo minuterna...? jo upptäckt att alla jäklar där hemma har ändrat sin status på facebook till: In a relationship. Kommer jag vara den enda singlen i Ktown i sommar eller? Vad försiggår? Är det bara för att solen tittar fram som alla går och blir så där romantiskt nojiga? Länge leve singellivet... eller? Kan jag ändra min status till: In a relationship with Facebook? För det är så mitt liv ser ut just nu.

Förlust :( men en pinne för MAIF

Har försökt att plugga lite matte men mitt huvud har redan gått på lov. Otroligt enarverande. Malmö losa. Henke din jäkel! Mjällby lyckades däremot knipa en poäng trots en man kort!

Åhh ni.. om 18 dagar är jag hemma!!!!!!

Man kanske skulle ta o städa? Eller läsa boken..? Eller ta en lur?  eller gå till bibblan och ta en kopp kaffe och störa de andra som pluggar?:) eller... eller.. eller...

Malmö FF

Ska följa en utav årets hetaste matcher (som vanligt) i mina ögon ikväll... eller nu om 5 minuter börjar matchen!

Helsingborgs IF - Malmö FF

Som gammal MFF lirare säger man ju: Goooo Himmelsblått!


Bilden är ifrån den enda matchen jag lyckades se i fjol...


Filmer online

Har läst en del i boken... verkar bra så långt iaf. Har även hunnit se dagens avsnitt av Mäklarna och filmen Mean Machine som så klart handlar om fotboll :)

Jag känner mig dum som inte har så mycket att plugga på när jag vet att alla andra sitter inlåsta på sitt rum för att studera så spenderar jag all min tid framför datorn. Ska faktiskt plugga en del imorgon till morgonkvällens final. Inte för att den oroar mig något men iaf. För känslans skull.

Ska slänga i gång en annan film. Blir 50 first dates. Dessa två filmerna ser jag online på:
moviestream.se vilket även borde fungera i Sverige helt enkelt :)

Godnatt

Ny bok

Uppsatserna är nu hyffsat fixade så de är iväg skickade för tips. Ska sätta på stripes nu och slänga mig i sängen med min nya bok.


See you!

Pluggdax... åtminstone för ett tag

Igår kväll blev de mys med Maris, Ania och Elin. Beställde pizza, drack öl, spela gh. Kvällen slutade med att jag garvade i sönder mig till ett avsnitt av South Park. Jag grät som jag skratta.


Ska skriva klart uppsatserna idag.


Kan berätta att igår när jag och Danielle var ute på en promenad så skedde en olycka 20 meter bakom oss. Sjukt läskigt. Hörde killens vrål. Vände oss om och så tjejernas bil stå helt snedställd, en motorcykel låg ner och folket började skrika. Det kom minst sju polisbilar, brandkår, två ambulanser osv. Usch. Det gäller att kolla i DÖDAVINKELN!!!

Fest för de andra

Ikväll är det fest i baseball-huset. Stället jag var på min första helg här. Hela skolan är mer eller mindre där. Kostar fem dollar och då är det fri dricka för det. Men problemet är att det är i milford... vilket är en tjugo minuters bilresa här ifrån. Känns som om det bara är det yngre gardet som ska dit ändå. Så jag och Elin stannar här, spelar lite gh och tar en öl.Om ganska så exakt 7 dagar = 168 h så ser jag mina föräldrar igen!!!!!






Tre bilder från min första "fest" kväll här. I baseball huset.

El classico

Barca. Lovely! Utklassning! Messi är guden! Dock hatar jag amerikanska tvkanaler... för de visar sällan europeisk fotboll! Inte ens el classico! Damn it! Men tre fin fina pinnar till Barcelona. Jag önskar jag kunde sett matchen, och det live.

Ska fortsätta plugga nu.

Det var bara en dröm

I natt drömde jag att halva släkten, Lina, Marie, Jennie och Rebecka kom på besök. Jag höll på att tuppa av... men att jag bodde i världens största hus så alla kunde bo hos mig. Jag blev så himla glatt chockad! Att alla hade tagit sig tid i att komma över. Dock... var det bara en dröm...:( Men drömmen var underbar!!

New England

Denna resa ser jag bara så sjukt mycket fram emot! Ska bli skönt att får träffa mamma o pappa igen!



1 664 km = 17 h och 10 minuter i trafiken.. utan köer.


Sushi time

Igår kväll stack jag Marie och Elin till Trumbull och handlade diverse saker vi var i behov av. Sedan for vi vidare till sushiplacet vi var på för lite sedan. Jag gillar sushi numera :) inte för att jag någonsin har ogillat det men... jag har minst sagt fått smak för det :)



Självklart blev det mina favoriter till förrätt :)
Edamame


Och till det dracks sake (risbrännvin)




Väl tillbaka på campus kollade jag och Marie på sex in the city och käka toblerone :)

Trött "sjukling"

Jag är en sömnkruka... klockan är snart tre... och jag har flyttat mig från sängen till datorn.. ungefär ett steg alltså. Förkyld är jag så det visslar om det. Halsen är en stor gröt. Baaaaah. Jag vill att terminen ska vara över. NU. Inte på tisdag. Men nu.

Planer för dagen = 0.

Valborgsmässoafton

Valborsmässoafton... blev inte som den brukar bli. Det är ju trots allt bara en "vanlig" torsdag här. Blev ett par öl, lite sällskap och gh. Sen palla inte jag mer och slutförde istället en bok som jag lånat av Marie. "The Glass Castle" av Jeanette Walls. En sann berättelse... antar jag. En ganska hemsk men ändå lycklig (!?) Tänkte köpa en ny engelsk bok nu som jag kan ha under resan här i Usa.


En bild ifrån förra årets valborgsfirande.

Ska borsta mina gaddar nu och sen krypa ner och hitta något trevligt att somna till på hulu.com och allt annat oljud här i byggnaden. Baskettjejerna firar sista dagen av klasser... och de andra för mest bara en massa väsen.. Ibland känner jag mig gammal här. Riktigt gammal.