TALLIN, Estland

Som petad ur truppen för en.... skada (?)... så tog jag och Ansku vårt sunda förnuft att åka till Tallin istället för Tammerfors som resterande lagmedlemmar gjorde. T som T tänkte vi. Lag som lag. Jag och Ansku bildade helt enkelt vår alldeles egna lilla duo. Då resterande lagmedlemmar ur fotbollslaget begav sig iväg mot färjan begav jag mig över mot Anskus dubbel(?)rum. En gäst ringde (läs min mamma) och var besvärad över hur farligt det skulle bli för oss i Tallin, hur vi skulle undvika farorna. Jag lugnade gästen med att meddela att jag till trots hade Ansku vid min sida och att hon, HON ÄR EN ORDENTLIG TJEJ!

Efter att ha tillbringat alldeles för lång tid vid färjeterminalen blev vi trötta. Trots tröttheten beslöt vi oss för att ta en snabb vända på färjan. Under denna snabba vända han vi träffa på en mango-kille, familjen, ett besök av Boston, hälsa på Icebear bitte, samt jag även utföra mitt uppdrag. Kvällen avslutades med torra jäkla mackor och snack om den rörliga formen på mangoflaskan. Ser ni inte alla hur den rör sig? En väldigt orginel kväll i Salmiackens tecken. Att man inte har pengar på kortet, det kan väl inte hjälpas?


Lördagen skulle tillbringas i Tallin. Kultur, kultur, kultur. Dagen D som jag väntat på i två år, hade även fått lite research om vad som skulle hinnas med. En karta införskaffades och för att lyda gästringarens råd, att inte ta taxi begav vi oss till fots mot staden. Vi insåg ganska snart att vi tappat bort oss något på kartan och hamnat någon annanstans som vi inte visste var, var. Efter en brunch på ett burgarställe och vägledning insåg vi att vi till trots bara var ett kvarter ifrån vårat mål, trots att vi inte gått den tilltänkta vägen, utan lite mer på känsla över slummen.

Foton togs på saker vi inte visste var vad, men vi var nog rättså turistiga annars. Jag fick be min syndabön för kvällen innan utanför kyrkan. Kanske bad jag till fel herre? Kanske jag aldrig fick min förlåtelse? En timme senare hade vi gjort gamla stan, vi insåg då att det var en vårstad och inte en stad när det ligger en halvmeter snö ute på gatorna. Vår kulturdos var över för denna gången.

Dagen fortlöpte inne på diverse shoppingställen. Shoppingcentran som man inte visste var shoppingcentran. Pangautomater fanns det gått om. X antal plagg senare och en smak utav devils jam som må vara något av det märkligaste mina smaklökar provat på (och de är inte rädda för att testa bör tilläggas) begav vi oss tillbaka mot hamnen. Under färden tillbaka bestämde sig Ansku för nästa uppdrag som vi dessvärre inte slutförde på plats i Tallin. Det kommer fler chanser!

Väl tillbaka på båten blev det shopping i taxfreen och likadana torra mackor som kvällen innan. Slocknade gjorde vi redan klockan NIO! Totalt färdiga. Totalt slut. Klockan 4.30 ringde alarmet och det var dax att kliva av båten för en taxi hem.

Med från Tallin fick vi även vår kära vän Totte. Totte kan ibland bli lite arg och vänder då taggarna utåt.


Helgens frågor till tallinfolket:
-Har ni zoo?
-Fryser inte snubbarna som står ute på gatan med medeltida kläder? Vad gör de för att värma sig?


Jag som reda tillsammans med två ålänningar redan haft vår dos utav pälsmode må kanske återgå till det för att kunna följa Estländarna slaviskt!?

Bilder ifrån resan kommer till största sannolikhet att vara latenta tills det att prespiktions tiden förefallit.


Kommentarer
Postat av: Carro

Vad är det med din gammelsvenska?? hahah

2010-02-02 @ 21:31:43
Postat av: Åsa

Kolla in min blogg, jag har gett dig ett blogaward. :)

2010-02-06 @ 13:59:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback