Kom tillbaka!

Nu är det mobbing här på hög nivå MAAAARI! wellwellwell. man blir som man umgås och nu umgås jag med icke svenskar och pratar därmed svenska som dem... kan man skylla på det? tror förresten fortfarande att jag har jetlag!?

Min sista underbara spanjor knackade precis på dörren för att säga hejdå! Hjälp! Vem ska nu laga mat till mig om dagarna?Kom tillbaka Guille! Jag vill att ni alla tre ska vara här så jag bara kan förlänga min lägenhet in i era. Ni har varit så otroligt hjälpsamma och snälla. Jag kommer sakna er!

Torres?

Vad har Torres som inte jag har? Morr! förrutom en förjäkligt ful frisyr!?

Har varit och spelat plumen av Ida och hennes syster nu. Överlägsen segrare, mohaha!

Underbara kusin ååååh. Släng allt bakom dig och se framemot att jag kommer hem!:)

Sjukt kul, min danska vän! Jag får gratulera!

Fotoalbum

kvällen den 7/7 stiger jag i land på everöds flygplats.

Gå in på bankens fotoalbum och se vem ni finner där till vänster!:) haha... legenden!

EM

Ni äro alldeles wounderbara, mina älskade auare. Jag hoppas vi hinner ses när jag är himma om? Jag vill se bilder ifrån helgen!

om jag får barn, då vill jag att Casillas ska vara far till dem. Han är så allt! ÅÅÅh vad jag vill ha han! Åski, du kan få låna han ibland om du är snäll.

några bilder

http://arenan.yle.fi/toista?id=1345345 <-- där finns en intervju med mig efter gårdagens match.

åh. Thumbnail jag och två av de många underbaringarna det gäller att lära sig av de som kan... :)Jag och två av mina kollegerjag och två av arbetskamraterna ida är här nu=):)... man blir som man umgås! lagkapten...!jag nicco o snicko.

Nu har jag lärt mig hur man lägger upp foton med.. stolt blir jag.

Nu blir det fotboll med ida o de andra.

finska?

http://www.naistenliiga.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=14041
Är det någon som förstår finska..? snällam översätt, jag tål sanningen.

Nu behöver jag verkligen sova. Huvudvärk + alkohol = ingen vidare kombination.... så godnatt. Debuten är över  och jag gjorde en dålig match. Puss hej

har dock tillsammans med åski köpte världens finasteb mössa. kommer snart antagligen komma upp på
www.laget.se/adf åsa fors blogg... sjukt fin½! Ida är här nu, och jag mår bra. So does sober sally... or not!

Hurry up!

Rebecka..: haha. tror du? nja.. en everödspåg, tack!;)

Igår efter träningen hängde en lapp på min dörr, Hurry up! det var min granne.. jag trodde han var sugen på kaka som jag lovat han och skyndade mig därmed upp med den. Väl där uppe hade han dukat fram mat och öl. Wunderbart! Till efterrätt blev det då, kaka. En kaka som han ville behålla. Men snäll som jag är hade jag lovat bort en liten bit till Åsa med, så hon fick resten. :) Väl hemkommen efter matchen satte jag mig som sedvanligt vid datan för att sedan göra något väldigt annorlunda. Jag öppnade mig som en bok för en person som jag inte trodde att jag kände så väl. Det var så sjukt skönt att få prata med en bra kille om dessa saker. Åh. Tack! Men.. detta samtal gjorde så att jag endast fick fyra sömntimmar vilket har gjort mig ännu tröttare än vanligt på jobbet. På jobbet kom idag en herre fram med stort leende. - Det är inte ofta man ser kvinnliga stenläggare! Kämpa på! Sjukt skön herre som sedan stannade och snackade med oss en stund.

Har nu varit och skaffat finskt personnummer, skattekort, finskt mobilnummer, och.... gps.

Ikväll blir det bbq med grannen och kanske amerikanskorna innan vi sticker till färjan för att åka till Helsinki.  Imorgon väntar min debut....AAAH! Kul ska det bli, sjukt kul!!! 

Ligatabellen

Sarjataulukko
 OVTHMP
Honka880038 - 624
HJK851216 - 1016
PuiU842213 - 1214
KMF-Kuopio741215 - 713
Åland U741216 - 1013
TPS841318 - 1713
Kontu722312 - 128
Sport714210 - 107
Ilves82156 - 127
TiPS82155 - 217
Kuusysi812512 - 285
NiceF80265 - 212


Shit. Kolla in tabellen... Kolla in Honkas (motståndarna i helgen) facit!

en ålänning för mig?

hur sjuttsingen kan jag redan trivas så sjukt bra här?

som simon sa.... - du kanske går och tar och skaffar dig en ålänning.
eh ne...
simon - de är inte så mogna.
men är inte du ålänning?
simon - ... jo. men alla är inte sådana.

INGA INGA INGA. Fasiken. jag får inte säga så.

Håller på med kakan till min underbara spanjor till granne...;) men han överger oss snart... whäää. Ida kommer på fredag!;)

haapp. nu är man en slutty ho med... tack för den hååååra! sober sally

Utkast: flygbiljetten hem ...

flygbiljetten hem är nu bokad... oj.

Sjukhuset har jag nulämnat för att utmanas av plattläggning ute i ytternäs. När jag fick reda på vart hän jag skulle... och med vilket fordon kunde jag inte mer än att skicka ett sms till mina kära amerikaner i laget för att be dem kika ut... de började undra vad jag skulle komma att göra. De fick sig ett gott skratt, och deras dag blev förgylld. Jag hoppas på att en dag få tag på dessa bilder så ni kan få beskåda mig...

igår kväll efter träningen fick jag en ordentlig chock. Jag har länge hoppats på att få spela med b-laget i helgen, man ack. Det fick jag inte! Istället ska jag starta med a-laget mot Finlands i särklass bästa lag... och igår var även första gången sen jag skadade mig som jag tog på benskydden.

en vacker dag.... då ska jag städa.

then we will start 10 min after that

Jag och mina kolleger har alla idag varit mer döda än levande. Vi borde nog ta ledigt denna veckan för att återhämta oss ifrån midsommarfirandet. En hel del vill man helst bara glömma och inte bli påmind om. Tre av kollegerna kommer inte ihåg ett skit efter förrätten i torsdes... En förrätt som bestod av SÄL! matigt och mättande.

Fyllesamtal... fyllesamtal. Ibland hatar jag dem. Man säger som man gör... och oftast för mycket.

Idag har väll jag, liksom mång andra... sagt. - jag ska aldrig dricka sprit igen... efter jag fick reda på när vi kommer hem ihelgen vänder jag mig och tittar på Reba och säger - then we will start 10 min after that... och hon skrattar och nickar..;) Ajdå. sen att hon numera bara har ett bröst, det kan ju inte jag hjälpa!? Jag ville ju bara ha bollen.

Jag trivs efter tre veckor här, tusen gånger bättre än i malmö. Detta är underbart. Kanske skulle ta och glassa här under uppehållet istället?

I helgen är det match mot finlands i särklass bästa lag.. laget behöver verkligen tagga upp!

Det är inte jag! -Det är Ken Lee, jag svär!

MIdsommarstången representerar det manliga könsorganet och männens fruktbarhet. Detta är sjukt. Hela denna helgen har varit sjuk. Konstant fylla sen torsdes eftermiddag. Varning! Bilderna på facebook är farliga! Det är inte jag, det är Ken Lee!

Äntligen börjar det "normala" livet imorgon. eller... kanske det är någon som ska våndas!?

OMG

OMG this weekend, I'm gonna be totally off the record. Jisses. Detta har börjat bra, än värre lär det bli! Dessvärre sörjer jag svenskarnas förbannelse i EM.

Vi får se vad den late gör imorgon:) (och detta gäller inte mig!)

Har insett att på midsommar... kommer jag att vara enda svensk... omgiven av några galna finnar och amerikaner! OMG!

Btw

Jag har nog sett världens snyggaste biff idag! WOW!

underbaringar

Åh, jag tycker verkligen om mina grannar... igår, helt orkeslös efter träning... orkade verkligen inte laga mat. Vem kommer då, om inte grannarna och vill bjuda på mat! Kan det bli bättre!? Åh. De är så härliga och roliga. Tyvärr lämnar två av dem mig ikväll, de ska ut och jobba på havet. Vem ska jag nu umgås med om kvällarna? När jag slutat jobba ska jag hänga i Reba och kiras crib. haha.

Funderar fortfarande på vad jag ska göra under uppehållet... antingen åka hem och gå på k-dagarna och träffa en massa kristianstadsfolk eller åka med becca o kira till paris och sen bila till bryssel och amsterdam. jag vill göra båda, men också resa till värmen. aaaaah!

Jag fick tgräningsledigt till på torsdag. då ska vi iväg med jobbet. iväg till en jättefin holme (enligt de som varit där) sound good! på fredag blir det nog midsommarfirande med reba, kira och arbetskmaraten och hans vänner. lördagen ska sedan tillbringas med lagkamraterna och grillfest. Känns som helgen kommer till att bli lyckad.

idag bjöd åsa trampåsa på kaka efter träningen.. shit vilken vana det börjar bli..

vilken hjälte jag var idag, jag kunde låsa dörren! mohaha!!

Har övervunnit ännu fler rädlsor idag. har stått på taket, 18 m upp! typ.. och jobbat! pweuh! än värre är det att stå på en playwoodskiva med betong under, 3m ner.. oh playwoodskivan vilar endast på några ostabila pelare... scared!

generellt sätt kan jag nog påstå att jag trivs väldigt bra här... änsålänge=) många människor är så nyfikna på en... en ny människa på ön.. typ. haha. sen pratar jag skumt med enligt dem.


ciao!

Mobbing!

http://www.laget.se/public_lag/default.asp?lagid=113@82@116@5@111@120&page=egnasidor&site=26697 eller gå in på www.laget.se/adf och klicka på Åsa Fors blogg... Denna mobbing får jag helt enkelt utstå med;)

Imorse var det träning... på tok för tidigt för mig! men men.. sen tänkte jag vara duktig och sova en liten stund under middagen innan jag skulle ta tag i att städa och laga mat... men råkade sova i över fyra timmar.. =/ inte så bra. Var precis hos mina grannar. Spanjorerna även kallade. Det var en internationell fest minst sagt. Jag = svensk, spanjorer, argentinare, finländare, polacker... ye. I stort sett alla höll på spanien.. så mobbad blev jag även där. Vilt jubel utbröt när spanien vann... och jag har gått hem för att gråta ut.. nu är det b&b för dem... en annan får tänka på att det är match och träning imorgon...

Ciao.

fel film vid fel tllfälle

Jo.. på flygplatsen... jag råkade visst ha diverse otillåtna saker i min väska när vi skulle gå igenom "röntgen".. och visst fastnade jag... skumt nog, med sax, krämer och andra diverse ting fick jag trots allt ta med mig därifrån.. i väskan. Skum koll det där.

Daniel på jobbets arbetsfilosofi är: Med våld löses allt!!! typiskt han;)

Efter jobbet idag möttes jag o Nicco upp för att ta oss till stan och införskaffa diverse ting till mig... Tydligen måste jag gå och skaffa ett finskt signum för att få skaffa abonemang.. min spontana reaktion i affären som ljöd var : VA? Jag vill inte bli någon finne! varpå Nicco la sig dubbelvikt... hum. inte kunde jag veta. Vi for vidare hem till Niccos föräldrar där maten stod på bordet! Underbart med riktigt lagad mat och inte de där dumma fiskpinnarna!;) (har snart förätit mig på dem.. ) vidare for vi till WHA för att beskåda IFK Mariehamn - Djurgården. Efter 18 sekunder tog..... pampabam...! IFK ledningen! IFK vann sedan med 3-2. Efter matchen for vi hem till Åsa och hennes syster för att käka kaka. Mumma! Det blev jonglering... och en diverse skumma foton! Gaaaaaaap! Kvällen avrundades med att jag visade en speciell film på internet... smart jobbat av mig.. INTE! denna film.. är.. väldigt annorlunda och kanske inte den första du visar för en människa du aldrig någonsin tidigare träffat.. men men. Jag är inte sån. Lovar.

Dax att krypa till kojs, morgon träning imorgon bitti..
Ciao


Siri, Siri, Haino, Siri = något helt annat

Igår.. jisses. Vilken match. Precis när jag skulle ta mina grejer och låsa dörren utbröt ett jubel från mina grannar. WHAT!? Did we score?? Jo, det gjorde vi, Mr Zlatan! jag slängde grejerna för att pringa in för att åtminstone få se reprisen. Skjutsen min fick vänta, jag var ju tvungen att se målet. När jag väll fått in mitt pick o pack i bilen fick vi återigen glädjen att jubla, yes. MÅL! Fint, att Sverige för ovanlighetens skull vann en premiär. Denna extas av mig fick mig att glömma alla bollarna till matchen... Ouuups,inte bra!

Tydligen råkade jag uttala ett finskt "uttryck" lite fel... så hädanefter lär jag väll bli kallad Siri.. åtminstone av hon som jag kallar koskenkorva... (hennes efternamn är på tok för svårt att uttala... men det är något liknande..) men fint att kallas finsk sprit.

In i hytten... och sen gick vi en sväng... snackade lite med de andra i laget innan jag o Johanna drog oss tillbaka för att få lite sömn. Hela natten och förmiddagen förpassades på båten... Där satt vi på båten i hamnen och lekte.. När vi väl klev i land för att ta en lite promenad blev jag väldigt imponerad av att alla gator har så väl svenska som finska namn. Käket fick vi på en på tok för fin resturang för oss... där kom vi i joggingkläder och resterande gäster satt i kostymer och dylikt. Inte nog med vår felaktiga klädsel... för att fördriva tiden så började vi leka där inne också... kanske inte alltid så diskret.

Matchen... matchen, eller vändingen som man skulle kunna kalla den. Kontu tog snabbt ledningen med 2-0 men i andra halvlek kom ÅU ut som ett helt nytt lag och matchen slutade med 4-2 till ÅUs favör. Varav de tre första målen för ÅU gjordes av Becci, vilket betyder ett äkta hattrick och en hatt. Tydligen så delas det ut priser i massor efter matcherna. Guld, silver och brons till de tre bästa spelarna. Bästa kämparpris till en i var lag och sen då hatten, pga Beccis förtjusande hattrick. Målen var helt sjukt fina! Tilläggas kan det att där var en i motståndarlaget som fyller 52 år i höst, 52 år!!! helt sjukt! Resan hem gick betyldigt mycket snabbare. Buss till flygplatsen och sen flög vi hem. Chockerad blev jag när vi var tvugna att gå in i utrikesterminalen. Alltså klassar inte finnanrna ålänningarna som finnar!? Eller? Flyget, var nog de minsta jag flugit!!! Planet var fullproppat, av nästan bara ÅU spelare, det var inte många andra. Och jäklar vad det lät!

Nu bör jag krypa till kojs, är ju trots allt arbetsdag imorgon...
Ciao

Fotboll och finsk fastland

Idag blev det en kort arbetsdag... skönt! Blev besök hos sjukgymnasten. Resultatet blev att benet håller men att jag behöver bättre på spänsten och rörligheten. Så om två och en halv vecka ska det vara fysiskt möjligt att spela... sen återstår det att se om man platsar eller ej, vilket jag inte bör göra när man varit borta så länge. Cyklade sedan bortom en allt-i-allo affär i hopp om att finna mig ett cykellås... man ack. Jag fann däremot mycket trevliga människor, varav en hade bott i Markaryd...och pluggat fotboll=) enligt hans arbetskamrater... hade han ett rum att hyra ut till mig... hum, vad de nu menar med det... med de flinen på anisktet..=/ Var sedan och körde ett extra målvaktspass, åska, regn och dåligt grepp... kände mig sjukt seg i benen.

Nu ska jag bege mig in till mina grannar, spanjorer som de är och kolla på matcherna... missar dessvärre lite i Sveriges då vi ska fara till Helsingfors i natt. Gurk. Kommer kännas lustigt, första gången på finskfastmark.

See you.

Ålands självstyrelsedag

Marie: du.. jag har ett problem och det är att jag aldrig kommer ihåg lösenordet=/ kristianstads tösernas uttal är så klingande och rent, eller?;)

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta... jag föredrar att skratta dock. Idag var det inte mycket till machojobb på jobbet. Har borstat och damsugit golvet 50,11 gånger om. Blir ju ändå aldrig rent. När jag kom hem på lunchen och skulle ta ut min delikata sallad som jag gjorde igår, visade det sig att kylen var så kall att salladen hade frusit =/ så det blev mackor till lunch. Det visade sig även att något har hänt med min vattenmelon... den var helt mojjad och stank... irk.  Åter till skratta, eller gråta. Det gäller såklart fotbollen.  Idag körde jag emd fystränaren, för att testa foten. Och den sista kvarten fick jag ställa mig mellan stolparna! på en avslutsövning. Skit kul. Men att läsa och tajma spelet... ja, det är som bortblåst. Fick mig däremot en liten snyting av tränaren efteråt... vet inte hur jag ska reflektera över den... kanske bäst att bara glömma?

idag är det Ålands självstyrelsedag... inget som jag har märkt att man firar... kanske för att jag bara sett jobbet, vägen hem och vägen till träningen... men men. trodde iaf man skulle få vara ledig. men ack.

imorgon ska jag till sjukgymnasten, sen blir det ett extra målvaktspass innan vi hoppar på båten för att fara över till det finska fastlandet.. närmare bestämt huvudstaden Helsingfors, om jag inte minns helt fel. Och där vankas det på onsdag match. Tydligen ska det laget ha en spelare som är 52 år gammal!!! imponerande!

tänkte fixa grejer till hojen imorgon... den fina hojen som jag hyr. den rullar som sjuttsingen.

Nu är fotbollen igång igen. Ciao

Kokt korv på papper och i en pirog

Korv med bröd verkar inte existera på denna ö. Dock har jag idag uttsats för korv på papper och korv med pirog. Inte direkt något delikat men ack, det gick ner. Något jag även lagt märke till är att det endast är kokt korv, var är den tjocke grillade som man ska äta i samband med fotbollsmatcherna?


Idag var det matchdag. ÅU spelade en helt underbar fotboll i sommarvärmen i första halvlek, som en extra krydda på verket blev det även två extraordinära mål. Mycket vackert. Har laget spelat likadant tidigare kan jag inte förstå att inte publikstödet är större. ÅU som är väldigt skadedrabbat. Skadade är Carro (fot), jag (fot/ben), Ida (handled) och under veckan utökade skadelistan med ytterliggare en bruten arm och en fot. Det är helt sjukt. Inte nog med att alla vi som är långtidsskadade saknas så dras laget mer flertalet andra mindre skador och sjukdomar som gör att spelare inte kan gå till 100%. Trots detta enorma mannfall vann vi idag med 4-0.

Jobbet rullar på, väggar, tak... ja allt ska vara borta tills måndag morgon, men icke. Tidsplanerna inom denna branschen verkar vara tagna på en ruggigt dålig höft. Nu är det endast fyra veckors slitsamt arbete kvar. Löneökning, har redan skett. Gutt det!:)

I helgen har mammsingen varit på besök, igår blev dte en vända in till stan där vi käkade på en av thairesturangerna för att fira mammas 25-års examensdag. Sen mötte vi upp några i laget. Idag gick vi till affären (vilket tar en enorm evighet) innan vi gick hem så att jag fick sova (det måste vara jetlag) sen som sagt match och nu är EM i fullgång! Månaden är minst sagt räddad! O imorgon ska vi troligen gå till hamnen och sen ska jag gå och lösa ut min cykel. Yepp jag ska hyra en cykel till oktober månad...

Dopingprover verkar vara mer vanligt förekommande här än hemma. Tydligen så har laget haft ganska så hård koll på sig. De kan komma alltifrån en vanlig träning till idag, efter matchen och kalla in någon... som de även gjorde. Må det inte resulterat i något!

Jag vill inte vara skadad längre. Någon som kommer på besök snart?  Please... :)

Skit dag

Idag har det varit en riktigt jävlig dag. Bärt tegel i 4 timmar och rivit tak i fyra timmar på en ställnig i luften. Riva balkar och skit. Sen stress, stress, stress.. iväg för att börja träningen en halvtimme tidigare för att få snabbhetsträningen.. sen var jag emd lite på mv-träningen.. har iaf slängt mig lite idag. Sen blev det styrka för resten... precis som jag behöver mer fys efter 8,5 h stenhårt arbete där svetten rinner konstant?

Efter träningen blev jag rejält frustrerad på mv-tränaren. En del saker köper jag bara inte. Funderar på atta bara rehabträna nu tills jag är helt säker på att jag kan spela igen.. typ i augusti. För detta gör mig bara frustrerad. Han har en helt annan filosofi, gällande det mesta än vad jag har. Men med goda förklaraingar kna jag köpa det mesta. men när man inte får det &/(/&%R%E Hur fasiken ska jag då kunna veta när jag kan gå för fullt om jag inte ska få prova mig fram... funderar på att göra en jäkla fuling och inte säga att jag vill följa med på matcherna om jag ändå inte ens får vara emd på mv-träningen och åka hem för att fira marie och gusse. är sjukt sugen på det.

usch. jag kan lika bra köra vanlig jäkla rehab hemma! kan ju lika bra vända hem. allt känns så menigslöst idag.

hungrig och trött är jag.

Äntligen framme

Äntligen framme. Resan gick till största delen väl. Svettigt var det! Träffade en massa underligt folk under trippen, varav en sjukt sur dam. Jag blir verkligen otålig på otrevliga människor. Vet inte om jag vill åka med det företaget mer. Otrevlighet kan få mig att välja bort företaget/affären. När jag väl kom upp kom en i lagets mammam och hämtade mig. Hela familjen (mer eller mindre) hjälpte mig in i lägenheten. Och jag fick smörgåstårta, sjukt god! Sen åkte vi och käkade på en jätte mysig resturang... liknande glassbåten hemma, fast mysigare. Måndagen spendare jag med att plocka, ordna och dona... Skulle gå till affären, rätt som det är står där Välkommen till Jomala. Kändes som om jag hade gått till Norra Finland eller något. Så extremt finsktnamn, i mina ögonsätt. Igår ringde det även en snubbe som ville erbjuda mig jobb, så snabbt for jag med snubben och vips hade jag tackat ja. Firman heter Karlssons Gräv. Bara det! Sedan blev det träning. Jag kan till och med slå till bollen med vänster foten! Shit. Körde lite mer än halva passet med målvaktsträning för att sedan springa och fysträna lite. Vågar ännu inte köra på förfullt.

Imorse började jobbet. Jag ska alltså hjälpa denna firman med at sortera sopor från en rivningsbyggnad. Slitsamt, minst sagt. Det värsta är att där är någon som rivit upp en del av  betonggolvet så det är sjukt svårt att gå där, och har man då tunga grejer i nävarna så... Så nu har jag sexiga Blåkläder som arbetsoutfit=) På jobbet är det jag,  och en massa karlar:) här skulle du varit Jennie=)

sen kom lagmamman och hämtade mig, körde och kollade på lite möbler, tänkte införskaffa en soffa med.. och lite mer grejer att förvara grejer i. Sen for vi ut och kollade lite på internmatchen. Jag sprang, sprang, sprang och sprang. Körde även lite styrka och spänst. Verkligen många som kommer och välkomnar en, jätte trevligt. Nu har även Johanna kommit. Skönt! När jag kom hem, kom grannen och knackade på. De ville dra med mig på B&B, och jag är ju inte sen att hänga på=) Så nu har jag kommit hem. Träffat en del av de som bor i byggnaden, en hel del spanjoror, några från finska fastlandet och någon i från Sverige... ja och någon som jag inte har den minsta aning om. Verkar som trevliga grannar. Dock drar spanjorerna snart...

Ska börja jobba ännu lite tidigare imorgon. Pweuh. Får gå och lägga mig nu. Klockan är trots allt en timme mer här.

Så godnatt. Hoppas allt är bra där hemma!